Bandenservice

De rijprestaties en veiligheid van je ŠKODA zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke ŠKODA(-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. Je ŠKODA-dealer staat klaar met het beste advies!

Bandentips Top 5

  1. Controleer regelmatig de bandenspanning
  2. Meet de profieldiepte. Advies is om bij 2 mm de band te vervangen. Vanaf 1.6 mm wordt de band afgekeurd.
  3. Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts één band is afgesleten.
  4. Check geregeld de banden op beschadigingen.
  5. Controleer regelmatig de reserveband.
Banden zijn letterlijk de basis van het rijgedrag van je auto. Jouw ŠKODA-dealer heeft een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke ŠKODA en voor elke gebruikerswens hebben wij - het hele jaar door - de passende band in huis óf snel besteld.

Zomersets

Het herhaaldelijk verwijderen en monteren van banden om een velg kan leiden tot beschadiging van zowel de band als de velg. Met complete zomersets koop je de lichtmetalen velgen en de zomerbanden in één set waardoor het wisselen van zomer- naar winterbanden (en weer terug) sneller, veiliger en simpeler gaat.

Citigo

Lichtmetalen velgen 16 inch Serpus met zomerbanden*. Nu van € 1.095,- voor € 995,-.

Fabia & Rapid 

Lichtmetalen velgen 17 inch Savio met zomerbanden*. Nu van € 1.295,- voor € 1.095,-.

Octavia

Lichtmetalen velgen 18 inch Turini met zomerbanden*. Nu van € 1.395,- voor € 1.195,-.


Superb

Lichtmetalen velgen 19 inch Phoenix met zomerbanden*. Nu van € 2.295,- voor € 2.095,-.

Yeti

Lichtmetalen velgen 17 inch Matterhorn met zomerbanden*. Nu van € 1.295,- voor € 1.095,-.Alleen zomerbanden nodig?

Dan profiteer je deze zomer ook van voordeel bij ŠKODA. Zo kan je met jouw ŠKODA deze zomer met een gerust hart de weg op. Je zomerbandenvoordeel kan oplopen tot ruim € 80,-.

Vragen of een afspraak maken?


Afspraak voor een bandenwissel? Of wil je aanvullende informatie over, of een reservering van opslagruimte voor je bandensets? De deur staat voor je open. 

Zelf je banden opslaan?

Banden met velgen bewaar je het beste hangend of gestapeld, losse banden staand. Sla ze op in een geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van chemische stoffen, oplosmiddelen en hittebronnen.

Verwissel je banden op tijd

Het op tijd verwisselen van banden is van groot belang voor je veiligheid. Half versleten banden hebben op hoge snelheden maar liefst 36% minder contactvlak dan nieuwe banden. Versleten banden hebben op hoge snelheden maar 6% contactvlak. Check dus regelmatig je banden op slijtage en laat tijdig je banden vervangen.

6 redenen om naar de ŠKODA-dealer te gaan

Offerte = factuur

Als we een offerte maken voor onderhoud of reparatie, weet je zeker dat je het bedrag dat je daar ziet, ook terugvindt op de factuur. Bovendien staat een overzicht van reparatie- en onderhoudskosten op www.skoda.nl.

Gratis hulp onderweg bij onderhoud

Bij elke onderhoudsbeurt die je ŠKODA-dealer uitvoert, verleng je automatisch de mobiliteitsgarantie van je ŠKODA in heel Europa. Pech? We sturen je hulptroepen.

Vaste lage onderhoudskosten

De ŠKODA-dealer is dé partner voor onderhoud en reparatie. Hier vind je namelijk tot in de puntjes getrainde technici. Doordat ze elke ŠKODA perfect kennen, komen ze snel tot de kern van een eventueel probleem.


Eén adres: ook voor banden, glas en schade

Net als voor onderhoud, is je eigen ŠKODA-dealer dé partner voor ruitvervanging, ruitreparatie, bandenvervanging én voor schadeherstel. Wel zo makkelijk: alles op één adres, het beste adres.

Volgens jouw wensen

We maken (maat)werk van onderhoud. Op basis van jouw wensen en eisen stellen we een passend én effectief onderhoudsschema vast. Meedenken is ook typisch ŠKODA!

Gegarandeerd goed

Een nieuwe ŠKODA heeft altijd twee jaar garantie - een fijn gevoel. Als je na die garantieperiode pech krijgt, geldt op elke reparatie ook twee jaar garantie, niet alleen op originele materialen, maar ook op arbeid.


Bandenwissel bij de ŠKODA-dealer