ŠKODA Octavia RS uit de startblokken vanaf €35.900,-

Tijdens de officiële onthulling op het Goodwood Festival of Speed heeft ŠKODA ook de Nederlandse prijzen van de nieuwe Octavia RS bekendgemaakt. De snelste productie Octavia ooit is er vanaf €35.900,-.

Rs-GoodWood

Blijf op de hoogte-01

De nieuwe ŠKODA Octavia RS komt in september op de markt. De prijzen beginnen dan bij €37.280,- voor de benzineversie en € 35.900,- voor de diesel. De nieuwe ŠKODA Octavia Combi RS is leverbaar vanaf € 38.330,-(benzine) en € 36.950,- (diesel).  

De Octavia RS 2.0 TSI levert 162 kW (220 pk) en haalt een topsnelheid van 248 km/h. Acceleratie van 0 tot 100 km/h vraagt slechts 6,8 seconden. De RS 2.0 TDI heeft een maximaal vermogen van 135 kW (184 pk) waarmee een top van 232 km/h mogelijk is. Ondanks hun verbeterde prestaties verbruiken de nieuwe RS modellen 19 procent minder brandstof. Zowel de benzine- als de dieselversie heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak. Op beide uitvoeringen is ook een DSG-automaat verkrijgbaar, voorzien van zes versnellingen.  

Om het hoge vermogen veilig op de weg te brengen is de Octavia RS uitgerust met een XDS elektronisch sperdifferentieel, dat in combinatie met ESC (met sportmodus) het doorslippen van de voorwielen tegengaat. Door de 12 mm verlaagde carrosserie en de verder verfijnde ophanging beschikt de RS over superieure wegliggingseigenschappen.  

De uitrusting van beide modellen is sportief-elegant, met een veelheid aan standaard extra’s. De Octavia RS is meteen herkenbaar door zijn 17 inch lichtmetalen wielen, trapeziumvormige uitlaatpijpen en een zwarte diffuser achterop. Verder is het interieur in sportief zwart uitgevoerd, met onder andere RS sportstoelen, een driespaaks lederen RS sportstuur en sportpedalen. De RS signatuur komt verder terug in de instrumenten, dorpels, bekleding en vloermatten. Naast de reguliere kleuren is er voor de ŠKODA Octavia RS een aantal exclusieve kleuren beschikbaar: Steel Grey, Rallye Green en Sprint Yellow.

Blijf op de hoogte Octavia RS