Beursprimeur: Nieuwe Superb start nieuw tijdperk voor ŠKODA

De nieuwe ŠKODA Superb vormt een mijlpaal voor het merk. Precies twee weken na de wereldpremière in Praag viert de derde generatie van het model zijn beurs- en publiekspremière op de Autosalon van Genève (5 - 15 maart 2015). Het nieuwe vlaggenschip is de beste ŠKODA ooit en kenmerkt zich door een scherp en helder design, de meeste ruimte in zijn segment en innovatieve MQB technologie. Medio juni start de levering in Nederland. Door de krachtige verschijning van het merk op de Autosalon van Genève dit jaar, benadrukt ŠKODA zijn grote dynamiek. In 2014 bereikte het Tsjechische merk een nieuw verkooprecord door voor de eerste keer in 1 jaar tijd wereldwijd meer dan 1 miljoen nieuwe ŠKODA’s aan klanten af te leveren.

“De nieuwe Superb kondigt een nieuw tijdperk aan voor ŠKODA”, zegt ŠKODA CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. “In de afgelopen jaren heeft ŠKODA zich gevestigd als een internationaal volumemerk. Ons nieuwe vlaggenschip is het hoogtepunt van de meest uitgebreide modelcampagne ooit en laat zien waar ŠKODA staat vandaag de dag.” Hij vervolgt. “Met een uitgesproken design, technologische kwaliteiten en onverslaanbare ruimte is ons topmodel de nieuwe benchmark in de middenklasse. De nieuwe ŠKODA Superb is een duidelijk statement van onze groei en wijst de richting naar de toekomst van het merk.”

Met zijn nieuwe, expressieve design versterkt de Superb de emotionele kracht van het merk. De nieuwe Superb brengt de spannende vormgeving van de VisionC conceptauto in serieproductie. De elegante, dynamische uitstraling wordt ondersteund door gebruik van het modulaire MQB-platform van de Volkswagen Groep. Ook zet de nieuwe Superb nieuwe normen op het gebied van ruimte en comfort. De nieuwste generatie biedt de meeste hoofd- en beenruimte op de achterbank en de grootste bagageruimte in zijn segment. Tegelijkertijd is de auto slimmer dan ooit met maar liefst 29 Simply Cleverdetails.

Ook op het gebied van technologie bereikt de nieuwe Superb nieuwe dimensies. Zo is hij de eerste ŠKODA die leverbaar is met Dynamic Chassis Control (DCC). Hiermee krijgt de bestuurder de mogelijkheid een eigen ‘set-up’ te kiezen: van comfortabel tot sportief. Ook nieuw voor de Superb is een volautomatische airconditioning met drie klimaatzones en een verwarmbare voorruit. Maar er zijn nog meer attente details. Zo zijn in beide voorportieren paraplu’s geïntegreerd en de achterklep opent elektrisch na een voetbeweging onder de achterbumper. Daarnaast is de Superb leverbaar met een automatische inparkeerfunctie en achteruitrijcamera. Ook op het gebied van veiligheid maakt de Superb zijn status als topmodel waar. Zo is er een uitgebreid aanbod aan veiligheidssystemen zoals Multi Collision Brake, Front Assist met City Emergency Brake, Crew Protect Assist, Lane Assist, File-assistent, Blind Spot Warning, Emergency Assistant, Driver Activity Assistant, snelheidsbegrenzer, verkeersbordenherkenning, Hill Start Assist en Adaptive Cruise Control. Bovendien heeft de nieuwe Superb als eerste ŠKODA Smart Light Assist, die het grootlicht automatisch dimt als een tegenligger in beeld komt.

Connectiviteit

Connectiviteit is beter dan ooit: de nieuwe infotainmentsystemen maken automatisch verbinding met de meeste smartphones, waarop via de Smart Gate interface voertuigdetails worden getoond. Dankzij de high-speed internetverbinding is de Superb de eerste rijdende hotspot van ŠKODA. En met de ŠKODA Media Command app is het infotainmentsysteem vanaf de zitplaatsen achterin te bedienen vanaf bijvoorbeeld een tablet. De nieuwe Superb boekt recordwaarden als het gaat om terugdringen van verbruik en emissies. Dankzij de nieuwe motoren (5 benzine en 3 common rail diesels), een gewichtsverlaging tot wel 75 kg en betere aerodynamica, verbruikt het nieuwe model tot 30% minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit dan voorheen. Ondanks het lagere verbruik hebben de motoren tot 20% meer vermogen. Bovendien is de nieuwe Superb ook meteen vanaf introductie met vierwielaandrijving beschikbaar.

1/1

Weet het als eerste!

Op dit moment kunnen we je nog niet meer vertellen over de nieuwe Superb. Maar we zullen je wel het laatste nieuws sturen zodra het beschikbaar is. Klik op de button hieronder en we houden je op de hoogte!