Ontdek de ŠKODA Rapid

De ene zaterdag is de andere niet. Soms ben je de hele dag boodschappen en andere inkopen aan het doen, soms ga je juist met je vrienden op pad. Jij houdt van die veelzijdigheid. De ŠKODA Rapid biedt het beste van twee werelden: hij is de perfecte auto met scherpe lijnen, frisse elegantie en innovatieve details. Geschikt voor iedere zaterdag!

Vergroten
 • Stijlvol multitasken

  Waarom zou je genoegen nemen met minder, als je meer kunt krijgen? Samen met de veelzijdige Rapid, product van de zelfverzekerde nieuwe designtaal van ŠKODA, kun je - in stijl - elke uitdaging aan.
 • Perfecte gezinsauto

  Is quality time belangrijk voor je gezin? De vlotte Rapid maakt het jullie extra makkelijk. Hij is in zijn segment de nieuwe benchmark qua ruimte voor inzittenden en bagage. En door pa vroeg opgehaald worden vinden de kids nu ook niet erg.
 • Even flink boodschappen inslaan

  ...óf met de familie op vakantie: het kan altijd, zonder probleem. Je vergroot de bagageruimte (standaard al een comfortabele 550 liter) eenvoudig naar maximaal 1490 liter: de achterbank neerklappen is voldoende. Inladen, erop uit, genieten!
 • Thuis achter het stuur

  Het voelt een beetje zoals thuis, dit comfortabele interieur. Kies uit de interieur-variaties Active, Comfort, Ambition en het getoonde Elegance. Zwart/beige-, zwart/grijs- en zwart/zwart-combinaties zijn mogelijk, net als chroomdetails, aluminium of zwarte pianolak.
 • Comfort voor achterpassagiers

  De armsteun achterin heeft geïntegreerde bekerhouders. Achterpassagiers genieten zo eenvoudig van een verfrissing of 'beker warmte'. Minder vlekken poetsen is een extra voordeel.
 • Uitgebalanceerde perfectie

  De meerwaarde van de Rapid zit ‘m onder meer in zijn uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding en veelzijdigheid, voor gezinnen én zakelijk gebruik. De grote 5e deur is een functioneel staaltje design, voor optimale toegang tot de grote bagageruimte.
 • ŠKODA’s nieuwe designtaal

  Duidelijke strakke lijnen, elegante vlakken: deze voorkant maakt indruk. Let bijvoorbeeld op de scherpe randen van de koplampen (met gehoekte panels voor optimale verlichting) en mistlampen. Kies optioneel voor mistlampen met Corner-functie en dagrijverlichting. Zien en gezien worden is gegarandeerd.
 • Ideaal bij vorst

  Sneeuw, ijs en water in je auto: niet wenselijk. Onze Simply Clever-oplossing voor jou: deze ijskrabber die is gemonteerd in de tankdop. Altijd direct bij de hand, nooit meer viezigheid in je auto

Direct wegrijden in een Rapid met korting?

Bekijk dan onze uitgebreide voorraad. Bijkomend voordeel: op deze Rapid zit ook nog eens een korting. Zo kan je snel en extra voordelig op pad.

In de pers

Uiteraard heeft de vakpers de Rapid flink aan de tand gevoeld. Hoe beoordelen deze auto-experts de rij-eigenschappen? Zijn ze te spreken over het design en uitrusting? En wat vinden zij van de prijs-kwaliteit verhouding? Bekijk hieronder de (video-)verslagen.
“Een verstandige auto biedt precies genoeg, maar nooit te veel. De Rapid scoort op alle punten een ruime voldoende. De ruimte is overweldigend en daarmee vult de Rapid een lege plek tussen de Fabia en de Octavia.” Lees de review van AutoZine.
"ŠKODA staat voor nuchtere, goedgemaakte auto’s die uitblinken in hun verhouding tussen prijs en ruimte. De Rapid keert terug naar deze filosofie. Hij heeft een binnenruimte waar je u tegen zegt." Bekijk hier het videoverslag van AutoWeek.

Motoren en Milieu

Zuinige TDI- en TSI-motoren

Onze efficiënte motoren garanderen je minder brandstofverbruik,
groter bereik, slimme energieterugwinning, lagere kosten én
minder CO2-uitstoot.

TSI: krachtige, soepele viercilinders

Een klasse apart: dat gaat op voor onze benzinemotoren. Kies uit diverse krachtige, soepele viercilinders. Met hun lage motorgewicht en gunstige gebruiks- en CO2-waarden zijn ze structureel beter voor jou en je omgeving.

TDI: zuinige, duurzame diesels

Het ontdekken meer dan waard: onze volledig nieuwe dieselmotoren. Kies uit diverse krachtige, zuinige viercilinders met common-railinspuiting en roetfilters. Dankzij de uitstekende efficiency en geringe emissie worden het milieu en portemonnee minder belast.

Accessoires

Maak jouw Rapid persoonlijk

Aan persoonlijkheid heeft de ŠKODA Rapid geen gebrek. Er is genoeg ruimte om dit model naar eigen smaak te accentueren. Met een hoop keuze uit accessoires  zoals een achterklepspoiler of dakdragers.

Personaliseer jouw Rapid

Jouw unieke dashboard

Geef jouw ŠKODA een unieke look. Je hebt nu de mogelijkheid om je dashboard te personaliseren. Kies uit een van de standaard interieurstickers, of maak een eigen ontwerp.

Veiligheid

Veiligheid is gegarandeerd voor mezelf én mijn passagiers

Je rijdt altijd veilig, onder alle omstandigheden: daar zorgt het uitgebreide veiligheidssysteem van de Rapid voor. Standaard heeft de Rapid onder meer ESC (Electronic Stability Control) inclusief ABS. Daarnaast maar liefst 6 airbags.

Hoofdzaken

Veiligheid krijgt bij ŠKODA de hoogste prioriteit. Daarom beschermen razendsnelle hoofdairbags alle inzittenden - voorin én achterin – tegen potentieel hoofdletsel.

Rondom veilig

De zij-airbags voorin beschermen het bekken en de borst van de bestuurder en de voorpassagier bij een aanrijding van opzij. Een geruststellende zekerheid.

Multimedia

Navigatiesysteem Amundsen

Jij verdwalen? Het lukt je niet al zou je het willen, met het moderne Amundsen navigatiesysteem, dat je bedient via een 5” touch-screen display. Gebruik de Mobile Device Interface voor muziek afspelen vanaf iPod, MP3-speler of USB-stick.

Volume op 10

Lekker genieten met de Swing-radio, die ook een CD en CD-MP3-speler heeft om altijd je favoriete muziek te kunnen horen. Houd je wel je handen aan het stuur?

Multifunctionele houder

In de middenconsole kun je drinkbekers kwijt, in twee formaten. Drankjes blijven zo altijd stevig staan. Optioneel is ook een telefoonhouder leverbaar.

De ŠKODA Rapid. Quality time op z'n best.

De verbazingwekkende binnenruimte zorgt voor flexibiliteit, mogelijkheden en oplossingen. Alles om de Rapid is erop gericht om je dag nog leuker te maken. Ga je 'm persoonlijk ontdekken?

Simply Clever

Spullen veilig opbergen

Achterin de kofferbak kruipen om je kiwi’s bij elkaar te rapen is niet meer nodig. Het praktische bagagenet op de bodem van de kofferbak houdt je spullen stevig op hun plek.

Betere bochtenwerk

Optioneel bij de Rapid zijn mistlampen met Corner-functie. In een bocht schijnen de lampen mee in je rijrichting. Geen kiezelsteen die je niet ziet liggen.

DORSTlesser

In de opbergvakken in de voorportieren past gemakkelijk een 1,5-liter fles. Als je zelfs daarna nog dorst hebt, rijd je waarschijnlijk in de Sahara.