Dit voorjaar in Nederland

De nieuwe
Superb

Ontdek de eerste beelden
Standaard met DSG automaat Ook beschikbaar als Hatchback Ook als Plug-in Hybride 100 km elektrische actieradius

Ontdek de nieuwe Superb

De nieuwe Škoda Superb zet de traditie voort met een uitstekend design, ruimte, comfort, luxe en technologie. De nieuwe Superb is standaard voorzien van mild-hybride technologie en is optioneel beschikbaar als plug-in-hybride met elektrische range van meer dan 100 kilometer. Met krachtige lijnen en vernieuwde designtaal, zijn de Superb Hatchback en Combi ruimer dan ooit, met een bagageruimte van 645 liter in de Hatchback en 690 liter in de Combi. Het interieur is gebruiksvriendelijk met fysieke knoppen en een groot 12,9 inch touchscreen. De Superb wordt ook geleverd met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals Turn Assist en Crossroad Assist en 28-Simply Clever-functies. De nieuwe Škoda Superb staat dit voorjaar bij de dealer.

Ontdek de eerste beelden

Ook verkrijgbaar als

Plug-in-Hybride

De nieuwste variant Superb combineert prestaties met milieuvriendelijkheid. Hij is, naast een benzine- en dieselvariant, ook beschikbaar als Plug-in-Hybride. De Superb is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder Turn Assist en Crossroad Assist. Turn Assist helpt u bij scherpe bochten en detecteert potentieel gevaarlijke situaties, terwijl Crossroad Assist uw veiligheid verhoogt bij het naderen van kruispunten.

Interieur van de nieuwe Superb

Voorafgaand aan de wereldpremière de nieuwe Superb onthullen we het volledig nieuw ontworpen interieur. Een digitale cockpit, een head-up display en een vrijstaand 12,9 inch groot infotainmentdisplay. De bediening van de DSG-transmissie is naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de ruim opgezette middenconsole nu extra opbergruimte biedt. Daarnaast verbeteren de aanpasbare Škoda Smart Dials de vereenvoudigde bediening. Elke draai-drukknop biedt intuïtieve toegang tot verschillende voertuigfuncties. Een digitaal display zorgt op ieder moment voor een snel en uitgebreid overzicht.

Simply Clever - Handige features

Paraplu in portier bestuurder

Climate console achter

Zonwering passagiers

Telefoonvakje voor passagiers

Elektrische kofferbak rolhoes

USB-C poort binnenspiegel

Variabele laadvloer

Vloeistof trechter

Smart dials

Led interieurverlichting

Tablethouder in armsteun

Elektrisch panoramadak

Nieuwe Superb

Afmetingen

De nieuwe Superb heeft indrukwekkende afmetingen en biedt een ruim interieur met een riante wielbasis van 2,84 meter. De Superb is nu 4.91 meter, 4 centimeter langer dan zijn voorganger. De bagageruimte varieert van 645 liter in de Hatchback en 690 liter in de Combi (met de achterbank neergeklapt uit te breiden tot 1.920 liter).

De nieuwe Superb in de pers

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte?

Een symbool van verfijning en innovatie. Met zijn nieuwe design, geavanceerde technologie en luxueuze interieur vertegenwoordigt de nieuwe Superb de ultieme combinatie van elegantie en prestaties. De nieuwe Superb (Combi) zal naast een benzinevariant ook beschikbaar zijn als plug-in hybride. Als eerste op de hoogte van prijzen en beschikbaarheid? Schrijf je dan in voor de Superb nieuwsbrief.

Superb Combi

Veelgestelde vragen

Wanneer staat de nieuwe Superb in de showroom?
Wanneer staat de nieuwe Superb in de showroom?
De Nederlandse marktintroductie vindt plaats in het voorjaar van 2024. Houd ons in de gaten voor meer informatie over de line-up, specificaties en prijzen.
Wat is de actieradius van de nieuwe Superb?
Wat is de actieradius van de nieuwe Superb?
Met de 25,7 kWh-accu biedt de Superb 1.5 TSI iV een elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer*. Het opladen kan plaatsvinden via wallboxes, openbare laadpunten (tot 11 kW) of nog sneller bij een 50 kW snellader.
Wat is de bagagecapaciteit van de nieuwe Superb?
Wat is de bagagecapaciteit van de nieuwe Superb?

De bagageruimte van de nieuwe Superb is royaal: vanaf 645 liter. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor je hele zaterdagfamilie.

  Laadruimte Laadruimte (bank plat)
Superb 645 liter 1780 liter
Superb Combi  690 liter 1920 liter

Wat zijn de afmetingen van de nieuwe Superb?
Wat zijn de afmetingen van de nieuwe Superb?
De Superb heeft een totale lengte van 4,91 meter en een totale wielbasis van 2,84 meter. Nu weet je precies of hij in jouw garage past. Wil je de afmetingen tot in de millimeters nauwkeurig weten of ben je geïnteresseerd in de binnenmaten? Kijk dan op de afmetingen pagina.

Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden met Škoda

Elektrisch rijden Hybride rijden
ENYAQ COUPÉ