Mei 2024 in de showroom

De nieuwe
Kodiaq

Ontdek de eerste beelden
Ook beschikbaar als 7-zitter Standaard met DSG automaat Ook als Plug-in hybride met 100 km elektrische actieradius*
Binnenkort te bestellen

De nieuwe Kodiaq

De grootste SUV van Škoda is nu nog ruimer, comfortabeler, praktischer en veiliger dan ooit tevoren. Met zijn vernieuwde design, uitgebreide interieurconcept en geavanceerde aandrijftechnologieën, verlegt de Kodiaq opnieuw de grenzen. Bovendien is hij leverbaar als krachtige plug-in hybride en efficiënte mild-hybride. Geniet van modern gebruiksgemak met talloze connected mogelijkheden. De nieuwe Kodiaq staat in het voorjaar van 2024 bij de dealer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van prijzen en bestelbaarheid.

Ontdek de eerste beelden

Ook verkrijgbaar als

7-persoons auto

De nieuwe Kodiaq komt er als vijf- en zevenzitter. De 7-zitter krijgt 1,5 cm extra hoofdruimte ten opzicht van zijn voorganger. Achter de derde zitrij van de zevenzitter bevindt zich een bagageruimte met een inhoud van 340 liter. Door de derde rij neer te klappen komt dit op een volume van 2.035 liter. Extra ruimte voor een groot gezin of als je er op zaterdag opuit gaat met je vrienden.

Interieur van de nieuwe Kodiaq

Een digitale cockpit, een head-up display en een vrijstaand 12,9 inch groot infotainmentdisplay. De bediening van de DSG-transmissie is naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de ruim opgezette middenconsole nu extra opbergruimte biedt. Daarnaast verbeteren de aanpasbare Škoda Smart Dials de vereenvoudigde bediening. Elke draai-drukknop biedt intuïtieve toegang tot verschillende voertuigfuncties. Een digitaal display zorgt op ieder moment voor een snel en uitgebreid overzicht.

Dashboard Kodiaq

De nieuwe Kodiaq in de pers

Wat is er nieuw?

Plug-in hybride

De plug-in hybride variant van de Škoda Kodiaq combineert een 1.5 TSI verbrandingsmotor met een elektrische motor. Met een systeemvermogen van 150 kW (204 pk) en een elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer*, biedt deze variant een combinatie tussen krachtige prestaties en een laag benzineverbruik. De hoogspanningsbatterij met een capaciteit van 25,7 kWh kan eenvoudig worden opgeladen via een stopcontact, een laadpaal, een wallbox of een snellaadstation.

Infotainment

De nieuwe Kodiaq heeft standaard een Virtual Cockpit (10,25 inch) en een centraal geplaatst 10 inch touch display (optioneel ook als 13 inch te krijgen - afbeelding links). De standaard Smart Dials met kleurendisplay zijn innovatieve draai-drukknoppen waarmee de bestuurder diverse functies kan regelen, zoals geluidsvolume, ventilatie, airconditioning, driving mode en navigatiekaartzoom.
Infotainment Kodiaq

Nóg meer ruimte

Met een lengte van 4.758 millimeter overtreft de nieuwe Kodiaq zijn voorganger met 61 millimeter. In de versie met zeven zitplaatsen hebben passagiers op de derde zitrij nu 15 millimeter meer hoofdruimte, namelijk 920 millimeter. De bagageruimte blijft royaal - 340 tot 845 liter voor de zevenzitter en 910 liter voor de vijfzitter; een toename van 75 liter ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq.

Veiligheid en connectiviteit

Voor de tweede modelgeneratie heeft Škoda het veiligheidsniveau van de Kodiaq nog verder verhoogd en een aantal van de vele assistentiesystemen verder verbeterd. Voorbeelden hiervan zijn de Emergency Assist en Traffic Jam Assist. Voor het eerst beschikbaar in de Kodiaq is de nieuwe Remote Parking Assist, die volgend jaar debuteert en parkeren op afstand via een app mogelijk maakt. Daarnaast zijn er tot negen airbags die de inzittenden beschermen, voor de best mogelijke passieve veiligheid.
Infotainment Kodiaq
Direct wegrijden in een huidige generatie Kodiaq?

Bekijk snel de laatste voorraad

Een voorraad Kodiaq staat al bij de dealer (of is al onderweg) en is daarom snel leverbaar. Ontdek de voorraad en vind een Kodiaq die bij jou past. Als je een auto in te ruilen hebt, ontvang je nu € 1.000 inruilvoordeel bij de aanschaf van een nieuwe huidige generatie Kodiaq. Dat kan bij onze dealers, maar ook gemakkelijk en snel online. Binnen 24 uur ontvang je een inruilvoorstel op maat. Maak een proefrit of bekijk nu direct de voorraad bij jouw Škoda dealer.

Handige features

Kleine handigheden aan de Kodiaq die het leven net wat makkelijker maken.
Nieuwe Kodiaq

Afmetingen

De nieuwe Kodiaq is gegroeid tot 4,76 meter (+6,1 cm ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq). Hij is 1,86 meter breed en 1,66 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,79 meter. Wil je alle exacte afmetingen weten? Ga dan naar de afmetingen pagina.

Kodiaq op weg

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer is de nieuwe Škoda Kodiaq te bestellen?
Vanaf wanneer is de nieuwe Škoda Kodiaq te bestellen?
De nieuwe Kodiaq is vanaf maart te bestellen. Houd ons in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor meer informatie over de line-up, specificaties en prijzen.
Wanneer staat de nieuwe Škoda Kodiaq in de showroom?
Wanneer staat de nieuwe Škoda Kodiaq in de showroom?
De nieuwe Kodiaq staat vanaf mei in de showroom. Houd ons in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor meer informatie over de line-up, specificaties en prijzen.
Wat is de actieradius van de nieuwe Škoda Kodiaq plug-in hybride?
Wat is de actieradius van de nieuwe Škoda Kodiaq plug-in hybride?
Met de 25,7 kWh-accu biedt de Kodiaq 1.5 TSI iV een elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer*. Het opladen kan plaatsvinden via wallboxes, openbare laadpunten (tot 11 kW) of nog sneller bij een 50 kW snellader.
Wat is de bagagecapaciteit van de nieuwe Škoda Kodiaq?
Wat is de bagagecapaciteit van de nieuwe Škoda Kodiaq?
De bagageruimte van de nieuwe Škoda Kodiaq is royaal: 910 liter. Een toename van 75 liter ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor je hele zaterdagfamilie. Gooi je de tweede én de derde zitrij plat, dan heb je zelfs 2.035 liter bagageruimte.
Wat zijn de afmetingen van de nieuwe Kodiaq?
Wat zijn de afmetingen van de nieuwe Kodiaq?
De Kodiaq heeft een totale lengte van 4,76 meter, een breedte inclusief zijspiegels van 2,13 meter en een totale hoogte van 1,68 meter. Nu weet je precies of hij in jouw garage past. Wil je de afmetingen tot in de millimeters nauwkeurig weten of ben je geïnteresseerd in de binnenmaten? Kijk dan op de afmetingen pagina.
Komt de nieuwe Kodiaq ook beschikbaar als 7-zitter?
Komt de nieuwe Kodiaq ook beschikbaar als 7-zitter?
Jazeker! De nieuwe Škoda Kodiaq komt ook beschikbaar als 7-zitter. De derde zitrij van de nieuwe Kodiaq beschikt zelf over 1,5 cm extra hoofdruimte ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq.

Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden met Škoda

Elektrisch rijden Hybride rijden
ENYAQ COUPÉ
* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.