Elektrisch rijden

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Inschrijven Enyaq nieuwsbrief Elektrisch rijden brochure

Vol energie elektrisch rijden in een Škoda

Door de intrede van de elektrische auto is er veel veranderd op en rondom de Nederlandse wegen. Škoda gaat volop in deze stroom mee. Zo is de toekomstmuziek van vroeger, door de elektrische Škoda’s vandaag beschikbaar en bereikbaar. Denk aan een actieradius tot 573 km, snelladen binnen 25 minuten en prachtige designs. 

Ben je benieuwd naar de elektrische auto’s van Škoda? Of wil je meer weten over elektrisch rijden in het algemeen? Stap dan vol energie in de wereld van elektrisch rijden op deze pagina.

Waarom een elektrische auto
van Škoda?

  • Tot 573 km actieradius
  • Tot 1.710 liter laadruimte
  • 8 jaar garantie op de accu
  • Gratis elektrisch rijden cursus
  • Keuze uit 9 stijlvolle design selecties

Onze elektrische modellen

Elektrisch rijden in 2024: wat kun je verwachten?

In 2024 kunnen we verwachten dat elektrisch rijden zich verder zal ontwikkelen en een aantal belangrijke veranderingen zal ondergaan. Enkele verwachtingen zijn:

  • Toenemende actieradius: de technologie achter batterijen zal waarschijnlijk blijven verbeteren, wat resulteert in elektrische voertuigen met een grotere actieradius. Dit zal de zorgen over het bereik verminderen en elektrische auto's aantrekkelijker maken.
  • Snellere oplaadtijden: verbeteringen in laadtechnologie zullen naar verwachting leiden tot kortere oplaadtijden. Snelladende infrastructuren zullen verder worden uitgebreid, waardoor elektrische voertuigen praktischer worden voor mensen die vaak lange afstanden afleggen.
  • Diversificatie van modellen: bij Škoda introduceren we een breder scala aan elektrische voertuigen, waaronder meer opties in verschillende prijsklassen en autotypes. Dit zal de keuzemogelijkheden voor consumenten vergroten en de acceptatie van elektrische voertuigen bevorderen.

Over het algemeen kunnen we verwachten dat elektrisch rijden in 2024 nog aantrekkelijker, praktischer en duurzamer wordt, met een grotere variëteit aan modellen en een beter uitgebouwde ondersteunende infrastructuur.

Elektrisch rijden nieuws

Škoda volgt het laatste nieuws over elektrisch rijden op de voet. Bekijk onderstaande uitgelichte nieuwsartikelen over ons merk en elektrificatie.
6 nieuwe volledig elektrische modellen

De toekomst van elektrisch rijden

Škoda gaat versnellen met veel nieuwe elektrische modellen. Met de lancering van vier nieuwe modellen en twee vernieuwde versies in de Enyaq familie breiden we ons aanbod tot 2026 uit naar zes volledig elektrische modellen. De toekomst van elektrisch rijden start al dit najaar met de onthulling van onze volledig elektrische compacte SUV: de Škoda Elroq.

Elektrisch rijden in de praktijk

De actieradius

De elektrische auto’s van Škoda worden aangedreven door lithium-ion accu’s. Je rijdt daarmee tot 573 CO2-vrije kilometers. Voor de actieradius geldt: hoe groter het accupakket is, des te verder je kunt rijden op één keer laden. Škoda’s accupakket is daarom verwerkt in de bodemplaat. Dit biedt jou twee grote voordelen: het lage zwaartepunt maakt rijden in de elektrische auto extra comfortabel. Daarnaast is je laad- en beenruimte aanzienlijk groter. Je hebt zelf veel invloed op de uiteindelijke actieradius van je elektrische auto. Met de volgende 7 tips ontdek je hoe je de actieradius van je elektrische auto vergroot.
Vergroot je actieradius
ŠKODA VISION E

Laadpaal thuis en onderweg

Nederland telt momenteel zo’n 81.000 openbare laadpalen waarvan meer dan 3.000 snelladers. Daarmee hebben we de grootste laaddichtheid van Europa. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je met een lege accu langs de snelweg komt te staan. Je vindt hier het overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland. Wil je liever je auto thuis opladen? Met een laadpaal thuis is elektrisch rijden extra flexibel én voordelig.
ŠKODA VISION E

Onderhoud

De elektromotor heeft maar één bewegend onderdeel: de rotor. De elektromotor slijt daardoor minder snel en op minder onderdelen vergeleken met een verbrandingsmotor. Ook zijn er geen olie, brandstoffilters en luchtfilter nodig. Daardoor hebben elektrische auto’s in het algemeen minder onderhoud nodig dan een auto met een conventionele motor. En dankzij de ruime garanties op je elektrische auto geniet je er extra lang en zorgeloos van.
ŠKODA CITIGOe iV

Soorten elektrische auto's

De term 'elektrische auto' wordt soms voor meerdere type auto’s gebruikt. Elke auto waarbij een elektromotor helpt met de aandrijving, kun je namelijk elektrisch noemen. Voor meer duidelijkheid worden ze onderverdeeld in groepen, elk aangeduid met een andere afkorting. In afbeelding zie je de verschillen. Wil je er meer over weten? Lees dan verder over de verschillende soorten elektrische auto’s. 

Alle soorten elektrische auto’s

Duurzaamheid

Naast alle financiële en fiscale voordelen is elektrische rijden ook beter voor het milieu. Dankzij het gebrek aan CO2- en stikstofuitstoot is compleet emissievrij rijden nu mogelijk. Ook zijn er steeds meer laadstations beschikbaar met groene stroom. De productie van de elektrische auto’s vindt bij Škoda plaats met een CO2-neutrale balans. Onvermijdelijke emissies worden gecompenseerd via gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten.
Lees meer over de duurzame productie
ŠKODA

Opkomst elektrische auto's

De opkomst van de elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk waarbij het terugdringen van de C02 uitstoot zeer hoog op de agenda staat, maar ook een resultaat van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie. Zo staat het officieel in het regeerakkoord, de overheid wil dat na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht.

ŠKODA VISION E

Hoe werkt een elektromotor?

Het tijdperk van de elektrisch aangedreven auto breekt aan. In 2019 brengt Škoda zijn eerste elektrische model op de markt en in 2025 zullen tien modellen een elektromotor hebben. Voor velen is de elektrische auto echter verre toekomstmuziek. Maar in feite steken elektrisch aangedreven auto's een stuk eenvoudiger in elkaar dan auto's met een verbrandingsmotor. Hoe dat komt? Lees het hier.

 

ŠKODA elektromotor
ŠKODA VISION E
ŠKODA VISION E
ŠKODA CITIGOe iV
ŠKODA
ŠKODA VISION E
ŠKODA elektromotor

Subsidie elektrische auto

Met een elektrische auto kun je in 2024 gebruikmaken van verschillende belastingvoordelen. De overheid stimuleert elektrisch rijden onder andere met de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Zo kom je dit jaar in aanmerking voor maximaal € 2.950 subsidie* op 100% elektrische auto's die je koopt (ook geldig i.c.m. Private Lease). Kies je een occasion? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 subsidie. Deze subsidieregeling loopt tot en met 27 december 2024. Soms zijn er ook regionale of gemeentelijke subsidies beschikbaar, zoals subsidies voor laadpalen of de aanschaf van een elektrische auto voor zakelijk gebruik. Neem contact op met jouw gemeente voor meer informatie.

Zevenzits concept car

Vision 7S

De volledig elektrische zevenzitter heeft een minimalistisch en functioneel interieur, met een vlak en breed dashboard, afgevlakt stuurwiel en een centraal vrijstaand verticaal touchscreen.

Kosten elektrische auto tegenover brandstofauto

Aanschaf

Aanschaf

Het aanschaffen van een elektrische auto is over het algemeen kostbaarder dan het aanschaffen van een auto op brandstof. Dit komt voornamelijk door de prijs van het accupakket van de elektrische auto. We voorzien echter dat de kosten van accutechnologie in de komende jaren zullen afnemen, waardoor de prijsverschillen tussen elektrische auto's en brandstofauto's steeds kleiner worden.

Als je de aanschaf van een nieuwe elektrische auto te prijzig vindt, overweeg dan eens de mogelijkheid van een tweedehands auto of private lease.

Gebruik

Gebruik

De oplaadkosten van een elektrische auto variëren afhankelijk van het type auto en de oplaadlocatie. Over het algemeen ben je het voordeligst uit als je thuis over een eigen laadpunt beschikt, maar dit is wel afhankelijk van je energiecontract. Als je na 1 oktober een vast contract hebt afgesloten of een variabel tarief betaalt, kan het zijn dat je een hoog kWh-tarief van ongeveer €0,70 betaalt. In dat geval wordt aangeraden om bij een publieke laadpaal op te laden. Bij publiek laden bedraagt het normale tarief doorgaans €0,35 per kWh, terwijl de tarieven bij snelladen kunnen oplopen tot €0,80 per kWh.

Over het algemeen ben je met een elektrische auto bijna altijd goedkoper uit dan met een brandstofauto, zeker gezien de aanzienlijke stijging van brandstofprijzen afgelopen jaar voor benzine, diesel, gas (LPG en CNG).

Onderhoud

Onderhoud

Het onderhoud van een elektrische auto is eveneens voordeliger in vergelijking met het onderhoud van een brandstofauto. De elektromotor van een elektrische auto is minder complex dan een verbrandingsmotor, waardoor de reguliere onderhoudskosten lager uitvallen.

Remmen

Remmen

De remmen van een elektrische auto hebben doorgaans een langere levensduur in vergelijking met die van een brandstofauto. Dit verschil wordt veroorzaakt doordat bij een elektrische auto frequent wordt afgeremd op de elektromotor, waarbij de remenergie wordt teruggestuurd naar de accu.

Accu

Accu

Bij een elektrische auto vormt het repareren of vervangen van het accupakket het kostbaarste aspect van het onderhoud. Desondanks staat het accupakket van een elektrische auto bekend om zijn aanzienlijke betrouwbaarheid. Bovendien wordt doorgaans garantie verstrekt voor het aantal jaren waarin je gebruik kunt maken van het accupakket.

Standaard garanties op elektrische voertuigen

8 jaar garantie op de accu

Op de hoogvoltaccu in de Enyaq heb je maar liefst 8 jaar garantie (of tot 160.000 gereden kilometers). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de accu. Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door een gespecialiseerde Škoda monteur. Zo ben je verzekerd van het beste onderhoud en worden onnodige storingen voorkomen.

Inclusief tot en met 7 jaar onderhoud

De Enyaq Coupé wordt standaard geleverd inclusief tot en met 7 jaar** onderhoud, waarbij de auto, wanneer nodig, op alle belangrijke punten gecontroleerd wordt. De services die hier onder vallen bestaan uit inspectieservices, het vervangen van het interieurfilter, het verversen van de remvloeistof en het reinigen van de trommelremmen. Ook voeren we gelijk een APK uit indien het nodig is. Zo houd je je Enyaq Coupé zo lang mogelijk als nieuw.

 

2 jaar garantie op de hele auto

Op elke Škoda zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Voorwaarde hierbij is wel dat je je de Enyaq volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Meer weten? Lees de garantieregelingen.

8 jaar garantie op de accu

Op de hoogvoltaccu in de Enyaq heb je maar liefst 8 jaar garantie (of tot 160.000 gereden kilometers). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de accu. Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door een gespecialiseerde Škoda monteur. Zo ben je verzekerd van het beste onderhoud en worden onnodige storingen voorkomen.

Inclusief tot en met 7 jaar onderhoud

De Enyaq (Coupé) wordt standaard geleverd inclusief tot en met 7 jaar** onderhoud, waarbij de auto, wanneer nodig, op alle belangrijke punten gecontroleerd wordt. De services die hier onder vallen bestaan uit inspectieservices, het vervangen van het interieurfilter, het verversen van de remvloeistof en het reinigen van de trommelremmen. Ook voeren we gelijk een APK uit indien het nodig is. Zo houd je je Enyaq (Coupé) zo lang mogelijk als nieuw.

2 jaar garantie op de hele auto

Op elke Škoda zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Voorwaarde hierbij is wel dat je je de Enyaq volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Meer weten? Lees de garantieregelingen.

8 jaar garantie op de accu

Op de hoogvoltaccu in de Enyaq heb je maar liefst 8 jaar garantie (of tot 160.000 gereden kilometers). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de accu. Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door een gespecialiseerde Škoda monteur. Zo ben je verzekerd van het beste onderhoud en worden onnodige storingen voorkomen.
De CitigoᵉiV wordt standaard geleverd inclusief tot en met 5 jaar* onderhoud, waarbij de auto, wanneer nodig, op alle belangrijke punten gecontroleerd wordt. De services die hier onder vallen bestaan uit inspectieservices, het vervangen van het interieurfilter, het verversen van de remvloeistof en het reinigen van de trommelremmen. Ook voeren we gelijk een APK uit indien het nodig is. Zo houd je je CitigoᵉiV zo lang mogelijk als nieuw.

2 jaar garantie op de hele auto

Op elke Škoda zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Voorwaarde hierbij is wel dat je je de Enyaq volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Meer weten? Lees de garantieregelingen.

Slim op weg met de Enyaq

Ben je nog niet helemaal bekend met elektrisch rijden? Geen zorgen! Onze 3 instructievideo’s helpen je op weg. Ontdek hoe het opladen van de Enyaq precies werkt, hoe je slim kunt omgaan met de actieradius en hoe de multimediaschermen precies werken. We geven je allerlei tips, zodat je optimaal van je Enyaq kunt genieten.

Bekijk de video's

Ons hybride model

Octavia Combi

Octavia Combi

De Octavia Combi is nu ook beschikbaar als 1.4 TSI Plug-in hybride met een maximale elektrische actieradius van 70 km en een gecombineerd verbruik van slechts 1 liter brandstof per 100 km. De voorwiel aangedreven 6-traps DSG automaat heeft daarnaast een trekvermogen van 1.500 kg. De Plug-in-Hybride motor is leverbaar op de Business Edition en Sportline Business (meerprijs slechts € 2.500).
Stel 'm samen
Achterkant ENYAQ iV

Groot en sportief

Het voordeel van een elektrische auto is dat er minder ruimte moet worden gemaakt voor de motor. Hierdoor biedt een elektrische gezinsauto van Škoda extra veel ruimte, naast dat de meeste auto's standaard al de ruimste in zijn klasse zijn. Hierdoor houd je meer ruimte over voor bagage en inzittenden. Een mooi voorbeeld van een auto waar deze punten naar voren komen, is de Enyaq. Meer weten over deze auto?

Bekijk de Enyaq

ŠKODA Nederland

Financiering

Om je elektrische auto te financieren, heb je diverse mogelijkheden. Private Lease via Škoda houdt in dat je in een nieuwe Škoda kunt rijden, maar dat de auto ons eigendom blijft. Je auto abonnement-kosten bestaan uit een vast maandbedrag en laadkosten. Wist je dat je een Škoda al kunt leasen vanaf € 349,- per maand? 

Wil je superflexibel een auto rijden? En het liefst zo snel mogelijk? Kies dan voor een Škoda Maandabonnement en rijd in een Fabia, Scala, Kamiq of Enyaq  in perfecte staat.

Ben je zzp’er, mkb-er, ondernemer of werknemer? Voor zakelijke rijders is Škoda altijd een goede optie. Škoda heeft namelijk voor iedere zakelijke mobiliteitswens een passend leaseaanbod. 

Private Lease Maandabonnement Zakelijk

Bekijk alle elektrische modellen

Elektrische SUV

Op zoek naar een SUV-model met een stoer design, veel laadruimte, veiligheidsfuncties én die ook nog duurzaam rijdt? Dan is de elektrische SUV de perfecte match. Je combineert moeiteloos de uitstraling en de ruimte van een terreinwagen met alle voordelen van elektrisch rijden. Zo zijn onze elektrische SUV’s beter voor het milieu, zuinig in onderhoud en heel stil. Ervaar nu zelf hoe comfortabel elektrisch rijden is.
Elektrische SUV

Elektrische SUV Coupé

Het stoere design, de ruimte en veiligheid van een SUV model gecombineerd met de sportiviteit van een Coupé én dan ook nog duurzaam? De elektrische Enyaq Coupé is jouw match. Je combineert uitstraling, ruimte en design met de voordelen van elektrisch rijden. Zo is onze elektrische SUV Coupé beter voor het milieu, zuinig in onderhoud en heel stil. Ervaar nu het comfort van elektrisch rijden.
Elektrische SUV Coupé

Elektrische zakelijke auto

Elektrisch rijden is voor iedereen. Škoda maakt daarom elektrisch rijden aantrekkelijk en toegankelijk voor de zakelijke rijder. Met een lage bijtelling en scherpe leasetarieven is elektrisch rijden voor zowel werknemer als ondernemer financieel aantrekkelijk. Naast de financiële voordelen zijn het duurzame karakter van elektrisch rijden, de ruime actieradius en de extra ruimte grote pluspunten.
Alles over zakelijk

Elektrische stationwagen

Met een stationwagen geniet je van een upgrade in grootte, luxe en gebruiksgemak. Onze stationwagens zijn er nu ook in elektrische varianten. Dit is de stationwagen die je van ons gewend bent maar dan inclusief alle gemakken van elektrisch rijden. Denk hierbij aan het duurzame karakter van je stationwagen, minder onderhoud en stiller rijden.
Elektrische stationwagens
OCTAVIA COMBI iV

Elektrische gezinsauto

Met een druk gezinsleven is de juiste auto van groot belang. Je wilt je kinderen overal heen brengen, met het gezin comfortabel op vakantie kunnen en het liefst ook nog wat spaargeld overhouden. In een Škoda gezinsauto rijd je niet alleen duurzamer, je geniet ook van extra veel ruimte. En door de ruime actieradius tot 545 km kom je verder, met meer energie.
Elektrische gezinsauto
OCTAVIA COMBI iV

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn elektrische auto is opgeladen?
Hoe lang duurt het voordat mijn elektrische auto is opgeladen?
De Enyaq (Coupé) en de Citigoᵉ iV kunnen op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Dan kan de Enyaq (Coupé) naar verwachting in 6 uur en 15 minuten volledig worden geladen. De Citigoᵉ iV kan naar verwachting in 12 uur en 30 minuten 80% worden geladen. Met een DC snellader heeft de Enyaq (Coupé) naar verwachting 28 minuten nodig om van 10% naar 80% te laden en de Citigoᵉ iV 40 minuten.
Hoe installeer ik een laadpaal thuis?
Hoe installeer ik een laadpaal thuis?
Het installeren van een laadpaal voor thuis wordt meestal gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt de montage van een laadstation voor thuis natuurlijk ook zelf doen. Toch wordt het aangeraden om dit te laten doen. Bij de Škoda dealer bij jou in de buurt adviseren we je graag over de installatie van jouw laadpaal thuis. Op basis van je specifieke wensen ontvang je een op maat gemaakte offerte.
Is elektrisch rijden nog wel voordelig?
Is elektrisch rijden nog wel voordelig?
In 2024 lijkt elektrisch rijden nog steeds een voordelige keuze te zijn, en hier zijn een aantal redenen voor. Ten eerste hebben veel landen over de hele wereld hun inspanningen geïntensiveerd om de transitie naar elektrische voertuigen (EV's) te bevorderen. Dit heeft geleid tot een grotere beschikbaarheid van oplaadinfrastructuur en gunstige beleidsmaatregelen, zoals belastingvoordelen en subsidies voor EV-gebruikers.

Daarnaast is de technologie voor elektrische voertuigen voortdurend verbeterd, wat heeft geleid tot een grotere actieradius, kortere laadtijden en een breder aanbod van modellen op de markt. De kosten van batterijen zijn ook gedaald, waardoor de aanschafprijs van elektrische voertuigen concurrerender is geworden.

Bovendien kunnen gebruikers van elektrische voertuigen profiteren van lagere operationele kosten, aangezien elektriciteit vaak goedkoper is dan traditionele brandstoffen op basis van fossiele brandstoffen. Onderhoudskosten zijn doorgaans ook lager, omdat elektrische voertuigen minder bewegende delen hebben en minder vatbaar zijn voor slijtage.

Kortom, gezien de voortdurende positieve trends op het gebied van technologische ontwikkelingen en beleidsmaatregelen, lijkt elektrisch rijden in 2024 nog steeds een voordelige en duurzame keuze voor veel automobilisten.
Wat is een nadeel van elektrisch rijden?
Wat is een nadeel van elektrisch rijden?
Een nadeel van elektrisch rijden kan zijn dat de oplaadinfrastructuur nog niet overal even goed ontwikkeld is. Hoewel er wereldwijd vooruitgang is geboekt, zijn er nog steeds gebieden waar het aantal oplaadpunten beperkt is, vooral in vergelijking met traditionele tankstations. Dit kan leiden tot zorgen over de beschikbaarheid van oplaadmogelijkheden tijdens lange reizen of in afgelegen gebieden.

Daarnaast kan de laadtijd van elektrische voertuigen een uitdaging vormen in vergelijking met het snel tanken van een traditioneel brandstofvoertuig. Hoewel snellaadtechnologieën worden ontwikkeld en geïmplementeerd, kan het voor sommige mensen nog steeds als ongemakkelijk worden ervaren om te wachten tot de batterij volledig is opgeladen, vooral als ze haast hebben.

Verder is de aanschafprijs van elektrische voertuigen vaak hoger dan die van vergelijkbare voertuigen met een verbrandingsmotor, hoewel deze kosten in sommige gevallen worden gecompenseerd door lagere operationele kosten op de lange termijn. Niet iedereen is echter bereid of in staat om de initiële investering te doen, ondanks de potentiële besparingen op brandstof- en onderhoudskosten.

Het is belangrijk op te merken dat de nadelen van elektrisch rijden in de loop der tijd kunnen verminderen naarmate de technologie en de infrastructuur zich verder ontwikkelen en er meer acceptatie plaatsvindt.
Wat zijn de kosten van een laadpaal?
Wat zijn de kosten van een laadpaal?
De kosten voor een laadpaal thuis variëren. Zo schaf je een laadpaal zonder montage al aan vanaf circa € 600,- afhankelijk van het merk, het vermogen en de extra mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de installatie van de laadpaal door een extern bedrijf te laten doen. De kosten voor de installatie van een laadpaal thuis liggen meestal rond € 1.500,-.
Wat zijn de kosten van het opladen van mijn elektrische auto?
Wat zijn de kosten van het opladen van mijn elektrische auto?
Volgens het CBS kost een kWh € 0,46 (gemiddelde prijs in 2022). Dit zou betekenen dat je voor een volle lading van de Enyaq (Coupé) iV 60 iets meer dan € 25 betaald. Voor de Enyaq (Coupé) iV 80 betaal je een kleine € 40 en voor de Citigoᵉ iV betaal je ongeveer € 13 voor een volle tank.
Kan ik mijn elektrische auto ook opladen in het buitenland?
Kan ik mijn elektrische auto ook opladen in het buitenland?

Ja, je kunt jouw elektrische auto opladen bij circa 500.000 reguliere laadpalen in Europa. Daarnaast zijn in zo'n 66.000 snelladers.


Kan ik mijn elektrische auto ook op kantoor opladen?
Kan ik mijn elektrische auto ook op kantoor opladen?

Ja, veel mensen gaan met de auto van thuis naar het werk. Het opladen van je elektrische auto op je werk is daarom erg handig! Staat er bij jou op kantoor al een laadpaal? Gebruik dan de laadkabel die bij je auto is meegeleverd. Is er bij jou op kantoor nog geen laadpunt aanwezig? Dan kan je daar een laadpaal laten plaatsen. Je werkgever kan hiervoor contact opnemen met jouw Škoda dealer.

Zit er verschil tussen laadpalen?
Zit er verschil tussen laadpalen?
Ja, een laadpaal voor thuis heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Škoda werken we voor de installatie samen met Shuttel. Heb je geen gelegenheid om een laadpaal bij je thuis te laten plaatsen of ben je onderweg? Dan kun je altijd gebruik maken van de tienduizenden openbare laadpalen in Nederland. Ook zijn er steeds meer snellaadstations. Dat scheelt al gauw een paar uur ten opzichte van een regulier laadpunt. De kosten voor snelladen liggen gemiddeld een stuk hoger. 
 Hoe vind ik het makkelijkst een laadpaal in de buurt?
 Hoe vind ik het makkelijkst een laadpaal in de buurt?
Op de website oplaadpalen.nl vind je makkelijk een oplaadpunt bij jou in de buurt. 
Hoeveel kilometer kan ik rijden met een volle accu?
Hoeveel kilometer kan ik rijden met een volle accu?
Je rijdt tot 565 CO2-vrije kilometers met de actieradius van de Enyaq (Coupé). De Citigoᵉ iV heeft een verwachte actieradius tot 260 kilometer met een volle accu.
Hoe populair is elektrisch rijden?
Hoe populair is elektrisch rijden?
Elektrisch rijden is populairder dan ooit en dat is niet geheel zonder reden. Het aantal elektrische auto’s steeg in een jaar tijd met 38 procent. Vooral het aantal elektrische personenauto’s groeide het laatste jaar sterk, met zo’n 63 procent. In november 2023 reden er 685.000 elektrische auto's in Nederland. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren nog flink zal gaan stijgen. In het officieel regeerakkoord van de overheid staat dat na 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht.
Hoe werkt een elektromotor?
Hoe werkt een elektromotor?
In 2019 werd onze eerste volledig elektrische auto op de markt gebracht. Sindsdien hebben we verschillende modellen ontwikkeld. In 2025 verwachten we zo’n tien soorten modellen met een elektromotor. Elektrische auto’s steken een stuk makkelijker in elkaar dan brandstofauto’s. Zo heeft een elektrische auto genoeg aan één versnelling om vanuit stilstand naar topsnelheid te accelereren. Dit komt doordat een elektromotor een veel groter toerenbereik heeft dan een verbrandingsmotor. Een transmissie met meerdere versnellingen en een koppeling is daardoor niet noodzakelijk. Meer weten? Lees alles dan meer over de elektromotor

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Werkelijke laadtijden kunnen afwijken door het gebruik van andere laadpunten en de capaciteit van het gebruikte laadpunt. Het trekgewicht van de Enyaq verschilt per accuversie en motorisering.

**Onderhoud inclusief is uitsluitend van toepassing op nieuwe volledig elektrische voertuigen die door Pon’s Automobielhandel B.V. zijn geïmporteerd en te naam zijn gesteld in Nederland. De looptijd van Onderhoud Inclusief wordt bepaald door de datum kentekenaanvraag. Voor elektrische auto's met een datum kentekenaanvraag t/m 30 september 2022 geldt een looptijd t/m 5 jaar (voor de Citigo e iV geldt daarbij een maximum van 90.000 km). Voor de Skoda Enyaq Coupé geldt altijd een looptijd t/m 7 jaar. Elektrische voertuigen die niet door Pon's Automobielhandel B.V. zijn geïmporteerd of waarvoor een refund is aangevraagd zijn uitgesloten van onderhoud inclusief. Voor meer informatie kun je terecht op skoda.nl of in de brochure of prijslijst van het elektrische model waarin je interesse hebt. Vraag je dealer naar de exacte voorwaarden voor jouw Škoda.