Stadsauto

Stijlvolle en wendbare stadsauto’s

FABIA Sport Business

Wat is een stadsauto?

Een stadsauto is een auto die relatief klein en wendbaar is, waardoor deze auto het beste tot zijn recht komt in de smalle straten en het drukke verkeer van de stad. De moderne stadsauto’s zijn inmiddels ontwikkeld tot mini allrounders waarmee ze ook goed uit de voeten kunnen buiten de stad. Een stadsauto is daarnaast zeer wendbaar met een kleine draaicirkel, zodat je makkelijk kunt parkeren met weinig ruimte. Een stadsauto is een compacte en kleine auto, waardoor deze niet veel weegt en dus een laag verbruik heeft.

Compact en wendbaar

Een stadsauto dient compact en wendbaar te zijn om je zo makkelijk door een stad te kunnen begeven. Een stadsauto is over het algemeen niet langer dan 3,75 meter, waardoor je een kleine draaicirkel behoudt. Ideaal voor het keren in smalle straatjes of het parkeren bij de laatste krappe plek die beschikbaar is. Door de handige indeling van het interieur is het rijcomfort toch hoog van de stadsauto. Zo zijn er slimme oplossingen om je spullen in op te bergen, maar is ook de laadruimte genoeg voor je boodschappen en sporttassen.

Naast de kleine draaicirkel, zijn met de geavanceerde parkeersensoren de vervelende parkeerschades helemaal verleden tijd. Het formaat van de kleine auto zorgt er ook voor dat je makkelijk kunt fileparkeren en past hij gemakkelijk in de gemiddelde garage.

Zuinig en budgetvriendelijk

De kleine stadsauto’s zijn zeer lichte auto’s. Hierdoor hebben ze een laag verbruik en kun je veel besparen. Ze zijn gemaakt om zuinig te rijden, wat er voor zorgt dat een stadsauto ook schoner rijdt. De stadsauto heeft over het algemeen een minder krachtige motor dan een SUV of Hatchback. Dit is echter meer dan genoeg voor de korte afstanden die je doorgaans gaat afleggen binnen de stad.

Een stadsauto is een prima auto voor een goede prijs. Budget betekent echter niet altijd dat er te veel water bij de wijn moet. Afhankelijk van de extra’s die je neemt op het standaardmodel kun je nog kiezen voor een luxere uitvoering, maar de stadsauto blijft hiermee een budgetvriendelijke auto.

Ideale stadsauto

Helemaal in zijn element in smalle straatjes en druk stadsverkeer. Compact van buiten, ruim van binnen. Inclusief de moderne looks die je van een stadsauto van dit kaliber mag verwachten: met de ŠKODA CITIGO rijd je 100% zeker én in stijl.

Ontdek meer Stel samen

SKODA Citigo -

Kies een uitvoering