ŠKODA-dealers - online en per telefoon bereikbaar - werkplaatsen geopend - lees meer

De stationwagens van ŠKODA

Grote en compacte stationwagens

Wat is een stationwagen?

Een stationwagen is een model dat meer ruimte biedt dan het standaard model. Dit model wordt ook wel stationcar of ‘break’ genoemd en zijn ontstaansrecht is terug te herleiden naar de letterlijke vertaling van het woord. De stationwagen werd namelijk gebruikt om mensen van treinstations op te halen om ze vervolgens naar hun eindbestemming te brengen. Hierdoor staan de stationwagens dan ook bekend om hun ruimte in zitplaatsen en bagageruimte. Dit maakt de Stationwagen dan ook zeer geschikt als gezinsauto en zakelijke auto, omdat de stationwagen erg praktisch is. Daarnaast is een stationwagen vaak een stuk lager, waardoor het veel makkelijker is om je spullen in te laden.

 

Voordelen van een stationwagen

 • Slim design, pienter met ruimte
 • Ideaal voor gezin en werk
 • Lager verbruik door aerodynamisch voordeel
 • Ruimte en comfort voor passagiers
 • Slimme assistenten

Op zoek naar een stationwagen?

Compacte stationwagen

Wanneer je een kleinere auto zoekt met de voordelen van een stationwagen kun je kiezen voor een compacte stationwagen. Hiermee combineer je de flexibiliteit en ruimte in een meer compacte vorm. Slim design, maar wel pienter met de ruimte. De FABIA COMBI is de ideale COMBI tussen ruimtelijk & praktisch. Deze compacte stationwagen maakt je wendbaar in diverse situaties, maar is ook riant van binnen en geavanceerd in zijn technologie. De FABIA COMBI is een perfecte auto voor iemand met een actieve lifestyle.

 

Bekijk de FABIA COMBI

Grote en ruime stationwagens

Onze grote en ruimte stationwagens zijn sterke spelers in zijn klasse. De ideale COMBI voor werk en gezin. De kenmerken van de stationwagen worden optimaal benut in deze ruime klasse door veel praktische ruimte. De SUPERB COMBI is meest luxe, comfortabelste en grootste stationwagen van ŠKODA. De SUPERB COMBI is naast een ruimtewonder ook een stijlicoon van binnen en buiten. Met maximaal 1.950 liter bagageruimte, de grootste in zijn klasse.

 

Bekijk de SUPERB COMBI

Sportieve stationwagens

De sportieve stationwagens van ŠKODA combineren karakter en ruimte door zijn strakke lijnen en sportieve accenten. Een stijlvol design en uitgesproken ruim waardoor ze ideaal zijn voor privé en zakelijke rijders. De OCTAVIA COMBI heeft een zee aan ruimte. De OCTAVIA COMBI is een stijlvolle verschijning. Hierdoor is hij uitermate verantwoord tijdens de werkweek, maar ook flexibel voor de weekenden en vakanties met het gezin of vrienden.

 

Bekijk de OCTAVIA COMBI

Ruimte en comfort

Stationwagens staan bekend om hun ruimte voor bagage en voor passagiers. Deze ruimte is flexibel door gebruik te maken van de inklapbare achterstoelen. Dit zorgt ervoor dat je met de stationwagen voorbereid bent op diverse situaties. Zo kun je snel switchen tussen meer passagiers en meer ruimte voor bagage.

De stationcars zijn hiermee uitermate geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je een stationwagen gebruiken als familieauto, maar ook door taxichauffeurs en voor zakelijk rijden. De keuze tussen een 5-persoons of een 7-persoons auto hangt van je budget en situatie af.

Bekijk de gezinsauto's

Zuinige stationwagens

Door de grootte van de auto en het flexibele gebruik voor je gezin en werk, is de zuinigheid van groot belang voor de keuze van je stationwagen. Zo ben je met je kinderen vaak onderweg. Even naar de voetbalwedstrijden, de kinderen uit school halen én de boodschappen halen op zaterdag. En voor je werk moet je wellicht een afstand overbruggen om op kantoor te komen of bij je afspraken. De ŠKODA stationwagens bieden deze efficiëntie.

Een stationwagen ligt een stuk lager op de weg én is daarbij langer en slanker dan een SUV. Hierdoor krijgt de stationwagen een aerodynamisch voordeel. Dit scheelt in de kosten en voor het milieu. Let hierbij op het brandstoflabel van de auto.

Bekijk onze ruimste modellen

Opties voor financiering

Om je stationwagen te financieren, heb je diverse mogelijkheden. Private lease via ŠKODA houdt in dat je in een nieuwe ŠKODA kunt rijden, maar dat de auto ons eigendom blijft. Je auto abonnement-kosten bestaan uit een vast maandbedrag. Je betaalt daarnaast alleen voor de benzine. Voor de zakelijke stadsauto rijders zijn diverse opties zoals operational lease en financial lease.

 

Financieringsopties

Onze station modellen

FABIA COMBI

Vanaf 17.990 Private Lease vanaf 279 p/m

FABIA COMBI

Complete Combi
 • Ruimtelijk & praktisch
 • Zitplaatsen: 5
 • Laadruimte: 1.150 liter
 • Trekgewicht: 590 kg

OCTAVIA COMBI

Vanaf 28.490 Private Lease vanaf 399 p/m

OCTAVIA COMBI

Nieuw ontwerp, meer emotie
 • Ruim & geavanceerd
 • Zitplaatsen: 5
 • Laadruimte: 1.740 liter
 • Trekgewicht: 680 kg

SUPERB COMBI

Business Edition
Vanaf 34.490

SUPERB COMBI

Stoerder, veiliger en meer comfort
 • Luxueus & geavanceerd
 • Zitplaatsen: 5
 • Laadruimte: 1.950 liter
 • Trekgewicht: 750 kg

Slimme assistenten

Adaptive Cruise Control

Ook dat is comfort: een slimme snelheidsregelaar die automatisch voldoende afstand ten opzichte van je voorligger houdt.

Blind Spot Detection

Je wordt nooit meer verrast door andere weggebruikers in je dode hoek. Blind Spot Detection kijkt met je mee en waarschuwt op tijd.

Smart light Assistant

De slimme verlichting van ŠKODA, die tegemoetkomend verkeer tijdig detecteert en het groot- en dimlicht vanzelf aanpast.

Traffic Jam Assist

Deze slimme assistent loodst de SUPERB COMBI automatisch, veilig en comfortabel door de file, en doseert zelfstandig het gas en rempedaal.

SUPERB adaptive cruise control
SUPERB blind spot detection
SUPERB traffic jam assistent

Perfecte keuze voor de zakelijke rijder

Een stationwagen van ŠKODA is uitermate geschikt voor de zakelijke rijder. Bij ŠKODA bieden we altijd een passende financiering voor zzp’ers, het mkb en alle andere zakelijke rijders in Nederland. Dankzij onze uitgebreide financieringsmogelijkheden kies je eenvoudig voor de vorm die het beste bij jouw situatie past.

Alles over zakelijk rijden