Onze stationwagens

Meer ruimte voor je Zaterdagfamilie

Bekijk de modellen
Zaterdagfamilies

Wat is een stationwagen?

Een stationwagen is een model dat meer ruimte biedt dan het standaard model. Dit model wordt ook wel stationcar of ‘break’ genoemd en zijn ontstaansrecht is terug te herleiden naar de letterlijke vertaling van het woord. De stationwagen werd namelijk gebruikt om mensen van treinstations op te halen om ze vervolgens naar hun eindbestemming te brengen. Hierdoor staan de stationwagens dan ook bekend om hun ruimte in zitplaatsen en bagageruimte. Dit maakt de Stationwagen dan ook zeer geschikt als gezinsauto en zakelijke auto, omdat de stationwagen erg praktisch is. Daarnaast is een stationwagen vaak een stuk lager, waardoor het veel makkelijker is om je spullen in te laden.

 

Voordelen van een stationwagen

 • Slim design, pienter met ruimte
 • Ideaal voor gezin en werk
 • Lager verbruik door aerodynamisch voordeel
 • Ruimte en comfort voor passagiers
 • Slimme assistenten

Onze station modellen

Onze ideale gezinsauto

Octavia Combi

Vanaf 35.590

Octavia Combi

Nieuw ontwerp, meer emotie
 • Ruim & geavanceerd
 • Zitplaatsen: 5
 • Laadruimte: 1.740 liter
 • Trekgewicht: 1.300 kg
Onze premium stationwagen

Superb Combi

Vanaf 38.990

Superb Combi

Stoerder, veiliger en meer comfort
 • Luxueus & geavanceerd
 • Zitplaatsen: 5
 • Laadruimte: 1.950 liter
 • Trekgewicht: 1.600 kg

In de pers

Autoweek pers

Autoweek

"Als geheel is de Octavia iV een heel slimme aanbieding waarmee je potentieel een groot deel van je kilometers groen kunt afleggen, die heel fatsoenlijk rijdt en voldoende vermogen en verfijning biedt.

Bekijk de video

Autoblog pers

Autoblog

"De Octavia Hatchback is daarom wederom de auto met de ruimste achterbank in zijn klasse: de Combi is met zijn 640 liter bagageruimte ook wederom de ruimste in zijn segment."


Lees artikel

Autoweek

"Met de nieuwe motor en de andere vernieuwingen aan deze auto is de Superb weer klaar voor de komende jaren. Vanwege zijn relatief vriendelijk bedrag blijft het een unieke aanbieding in dit segment."

Bekijk video

Hoe ga jij jouw nieuwe stationwagen rijden?

Een nieuwe auto rijdt pas echt lekker als hij óók financieel goed zit. Kijk je al uit naar een nieuwe Škoda?
Nog heel even en hij staat bij je voor de deur. De vraag is alleen nog; hoe wil jij hem aanschaffen?


Private Lease

Een stationwagen is uitermate geschikt voor Private Lease. Je auto abonnement-kosten bestaan uit een vast maandbedrag. Je betaalt daarnaast alleen voor de benzine.

Private Leasen

Kopen

Wil je volledig eigenaar worden van je nieuwe stationwagen? Schaf hem direct aan bij je dealer en rijd weg in je eigen auto. Stel nu jouw perfecte SUV samen in de Car Configurator.
Stel samen

Financieren

Het Škoda Privé Plan maakt het mogelijk weg te rijden in een Škoda voor een vast en laag bedrag per maand. Hierdoor heb je voordelen op je maandlasten.

Meer informatie

Een nieuwe auto rijdt pas echt lekker als hij óók financieel goed zit. Kijk je al uit naar een nieuwe Škoda?
Nog heel even en hij staat bij je voor de deur. De vraag is alleen nog; hoe wil jij hem aanschaffen?


Financial Lease

Als je kiest voor deze vorm van leasen, dan wordt de auto uiteindelijk jouw economische eigendom. De leasemaatschappij neemt de verantwoordelijk voor de financiën. De zakelijke kosten die je voor deze leaseauto maakt en ook de BTW die je aan de leasemaatschappij betaald, zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Meer informatie

Operational Lease

Wanneer je kiest voor operational lease, kies je voor zorgeloos rijden. Je gaat namelijk een overeenkomst aan met de leasemaatschappij zodat je gebruik mag maken van een auto zonder deze als eigendom te hebben. Hierdoor heb je geen lasten als reparatiekosten en waardeverlies.


Meer informatie

Zakelijk kopen

Als je op zoek bent naar een auto voor je onderneming, dan kan het voordelig zijn om je Škoda op de zaak te kopen. Je mag dan de jaarlijkse afschrijvingskosten en gebruikskosten als aftrekpost gebruiken. Wil je echter meer dan 500 kilometer privé rijden met die auto, dan moet je bijtelling betalen.

Meer informatie

Op zoek naar een stationwagen?

Grote en ruime stationwagens

Onze grote en ruimte stationwagens zijn sterke spelers in zijn klasse. De ideale Combi voor werk en gezin. De Superb Combi is grootste stationwagen van Škoda met een bagageruimte van 1.950 liter en is naast een ruimtewonder ook een stijlicoon van binnen en buiten. 

Bekijk de Superb Combi

ŠKODA SUPERB COMBI

Sportieve stationwagens

De sportieve stationwagens van Škoda combineren karakter en ruimte en zijn dus ideaal voor privé en zakelijke rijders. De Octavia Combi is uitermate verantwoord tijdens de werkweek, maar ook flexibel voor de weekenden en vakanties met het gezin of vrienden.

 

Bekijk de Octavia Combi

ŠKODA OCTAVIA COMBI
ŠKODA SUPERB COMBI
ŠKODA OCTAVIA COMBI

Slimme assistenten

Adaptive Cruise Control

Ook dat is comfort: een slimme snelheidsregelaar die automatisch voldoende afstand ten opzichte van je voorligger houdt.

Bekijk de video
SUPERB adaptive cruise control

Lane Assist

Lane Assist helpt je om de auto in het midden van de rijstrook te houden. Het is actief vanaf een snelheid van 60 km/h.
Bekijk de video

Navigatiesysteem

Met het navigatiesyteem van de SUPERB heb je toegang tot allerlei informatie van navigatie tot online verkeersinformatie.

Side Assist

Side Assist kan andere voertuigen tot 70 m afstand detecteren. Door sensoren in de voor en achter bumpers waarschuwt de SUPERB je tijdig. Zo kom je in het verkeer niet voor verassingen te staan.

Bekijk de video
SUPERB Side Assist

Virtual pedal

Je handen vol? Beweeg je voet in de buurt van de pedaalsensor onder de achterbumper en open gemakkelijk je kofferbak met je voet. 
Bekijk de video

Traffic Jam Assist

Deze slimme assistent loodst de SUPERB HATCHBACK automatisch, veilig en comfortabel door de file, en doseert zelfstandig het gas en rempedaal.

Bekijk de video
SUPERB traffic jam assistent

Matrix Ledkoplampen

De Full-LED matrix koplampen zijn uitgerust met de matrixfunctie. Hiermee kan het grootlicht continu ingeschakeld zijn, zonder andere bestuurders te verblinden.
Bekijk de video

Virtual Cockpit

De Virtual Cockpit toont gegevens van de boordcomputer in combinatie met andere informatie, zoals navigatie.
Bekijk de video

Daarom een stationwagen

ŠKODA SUPERB Combi

Ruimte en comfort

Stationwagens staan bekend om hun ruimte voor bagage en voor passagiers. Deze ruimte is flexibel door gebruik te maken van de inklapbare achterstoelen. Dit zorgt ervoor dat je met de stationwagen voorbereid bent op diverse situaties. Zo kun je snel switchen tussen meer passagiers en meer ruimte voor bagage.

De stationcars zijn hiermee uitermate geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je een stationwagen gebruiken als familieauto, maar ook door taxichauffeurs en voor zakelijk rijden. De keuze tussen een 5-persoons of een 7-persoons auto hangt van je budget en situatie af.

 

Bekijk de gezinsauto's

Zuinige stationwagens

Door de grootte van de auto en het flexibele gebruik voor je gezin en werk, is de zuinigheid van groot belang voor de keuze van je stationwagen. Zo ben je met je kinderen vaak onderweg. Even naar de voetbalwedstrijden, de kinderen uit school halen én de boodschappen halen op zaterdag. En voor je werk moet je wellicht een afstand overbruggen om op kantoor te komen of bij je afspraken. De Škoda stationwagens bieden deze efficiëntie.

Een stationwagen ligt een stuk lager op de weg én is daarbij langer en slanker dan een SUV. Hierdoor krijgt de stationwagen een aerodynamisch voordeel. Dit scheelt in de kosten en voor het milieu. Let hierbij op het brandstoflabel van de auto.

Bekijk onze ruimste modellen

Elektrische stationwagen

Duurzaam met alle ruimte die je gewend bent

Lees meer