Stationwagen

Stationwagen SKODA Stationcar Grote stationwagen

Stationwagen modellen

De stationwagens van ŠKODA staan garant voor een zee aan ruimte voor passagiers en bagage. Hiermee is de stationwagen een zeer goede auto voor het gezin en voor zakelijk gebruik. Welke stationwagen voor jou het beste past, hangt compleet af van je persoonlijke situatie. Denk hierbij aan je werk, woonsituatie en het gezin. Deze stationwagens noemen wij bij ŠKODA de COMBI’s. Wij helpen je graag om een stationwagen te kiezen die perfect bij je past.

Fabia Combi Drive

FABIA Combi

Vanaf € 15.890 of € 319 Private Lease

Ruimtelijk & praktisch
Zitplaatsen: 5
Laadruimte: 1.395 liter
Trekgewicht: 590 kg
Brandstoflabel: E


Ontdek meer Stel samen

Model overzicht

OCTAVIA Combi

Vanaf € 24.420 of € 409 Private Lease

Ruim & geavanceerd
Zitplaatsen: 5
Laadruimte: 1.740 liter
Trekgewicht: 680 kg
Brandstoflabel: E


Ontdek meer Stel samen

Superb Combi Sportline Business

SUPERB Combi

Vanaf € 36.820 of € 594 Private Lease

Luxueus en geavanceerd
Zitplaatsen: 5
Laadruimte: 1.950 liter
Trekgewicht: 750 kg
Brandstoflabel: C


Ontdek meer Stel samen

Wat is een stationwagen?

Een stationwagen is een model die meer ruimte biedt dan de originele modellen. Deze modellen worden ook wel stationcar of ‘break’ genoemd en zijn ontstaansrecht is terug te herleiden naar de letterlijke vertaling van het woord. De stationwagen werd namelijk gebruikt om mensen van treinstations op te halen om ze vervolgens naar hun eindbestemming te brengen. Hierdoor staan de stationwagens dan ook bekend om hun ruimte in zitplaatsen en bagageruimte. Dit maakt de Stationwagen dan ook zeer geschikt als gezinsauto en zakelijke auto, omdat de stationwagen erg praktisch is. Daarnaast is een stationwagen vaak een stuk lager, waardoor het een stuk makkelijker is om je spullen in te laden.

 

Ruimte en comfort voor jou en je passagiers

Stationwagens staan bekend om hun ruimte voor bagage en voor passagiers. Deze ruimte is flexibel door gebruik te maken van de inklapbare achterstoelen. Dit zorgt ervoor dat je met de stationwagen voorbereid bent op diverse situaties. Zo kun je snel switchen tussen meer passagiers en meer ruimte voor bagage.

De stationcars zijn hiermee uitermate geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je een stationwagen gebruiken als familieauto, maar ook door taxichauffeurs en voor zakelijk rijden. De keuze tussen een 5-persoons of een 7-persoons auto hangt van je budget en situatie af.

 

Zuinige stationwagens

Door de grootte van de auto en het flexibele gebruik voor je gezin en werk, is de zuinigheid van groot belang voor de keuze van je stationwagen. Zo ben je met je kinderen vaak onderweg. Even naar de voetbalwedstrijden, de kinderen uit school halen én de boodschappen halen op zaterdag. En voor je werk moet je wellicht een afstand overbruggen om op kantoor te komen of bij je afspraken. De ŠKODA stationwagens bieden deze efficiëntie. Een stationwagen ligt een stuk lager op de weg én is daarbij langer en slanker dan een SUV. Hierdoor krijgt de stationwagen een aerodynamisch voordeel. Dit scheelt in de kosten en voor het milieu. Let hierbij op het brandstoflabel van de auto. Zo krijgt de FABIA COMBI Drive energielabel B door op papier ongeveer 1 op 22 te rijden. Wat uiteindelijk het meest voordelig is, hangt helemaal af van je rijgedrag.

De FABIA COMBI

Slim design, pienter met ruimte

De ideale COMBI tussen ruimtelijk & praktisch. Deze compacte stationwagen maakt je wendbaar in diverse situaties, maar is ook riant van binnen en geavanceerd in zijn technologie. De FABIA COMBI is een perfecte auto voor iemand met een actieve lifestyle.

Lengte 4257 mm
Leeggewicht 1.395 kilo
Laadruimte 1.740 liter
Acceleratie van 0-100 13.3 seconde
Vanaf €15.890 (Private lease vanaf €319 p/m)
SKODA FABIA COMBI stationwagen
SKODA octavia combi stationwagen

De OCTAVIA COMBI

Ingetogen design, uitgesproken ruim

De Octivia COMBI is de ruimste stationwagen in zijn klasse. De OCTAVIA COMBI is een stijlvolle verschijning. Hierdoor is hij uitermate verantwoord tijdens de werkweek, maar ook flexibel voor de weekenden en vakanties met het gezin of vrienden. Een zeer complete auto voor iedere situatie.

Lengte 4667 mm
Leeggewicht 1.374 kilo
Laadruimte 1.740 liter
Acceleratie van 0-100 8.7 seconde
Vanaf €24.420 (Private lease vanaf €409 p/m)

De SUPERB COMBI

De ideale COMBI voor werk en gezin

De SUPERB COMBI is meest luxe, comfortabelste en grootste stationwagen van ŠKODA. De SUPERB COMBI is naast een ruimtewonder ook een stijlicoon van binnen en buiten. Met maximaal 1.905 liter heeft de SUPERB COMBI de grootste bagageruimte in zijn klasse.

Lengte 4856 mm
Leeggewicht 1510 kilo
Laadruimte 1.950 liter
Acceleratie van 0-100 10.5 seconde
Vanaf €36.820 (Private lease vanaf €594 p/m)

SKODA SUPERB COMBI stationwagen

Slimme assistenten

Adaptive Cruise Control

Ook dat is comfort: een slimme snelheidsregelaar die automatisch voldoende afstand ten opzichte van je voorligger houdt.

Blind Spot Detection

Je wordt nooit meer verrast door andere weggebruikers in je dode hoek. Blind Spot Detection kijkt met je mee en waarschuwt op tijd.

Smart light Assistant

De slimme verlichting van ŠKODA, die tegemoetkomend verkeer tijdig detecteert en het groot- en dimlicht vanzelf aanpast.

Traffic Jam Assist

Deze slimme assistent loodst de SUPERB COMBI automatisch, veilig en comfortabel door de file, en doseert zelfstandig het gas en rempedaal.

SUPERB adaptive cruise control
SUPERB blind spot detection
SUPERB smart light assistant
SUPERB traffic jam assistent