Duurzaam en klaar voor de toekomst

Hybride rijden met Škoda

Blijf op de hoogte
Hybride rijden

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto is een auto die bestaat uit verschillende technieken die gebruikt worden ter aandrijving. Hierbij heeft een hybride auto minstens twee energie-omzetters en twee in de auto ingebouwde opslagsystemen voor energie om de auto aan te drijven. Hierbij is elke combinatie van twee verschillende typen motoren mogelijk, maar doorgaans bestaat een hybride auto uit een verbrandingsmotor die wordt aangedreven door een elektromotor en een accu van aanzienlijke capaciteit. Deze accu wordt opgeladen door een generator die wordt aangedreven door de verbrandingsmotor.

Voordelen hybride

  • Minder brandstofverbruik
  • Nuttig bij veel variatie in snelheid
  • Standaard rijden in een automaat
  • Snelle acceleratie bij wegrijden
  • Beter voor het milieu

Onze hybride modellen

Ons hybride model

Toekomstige hybride modellen

Hybride rijden in de praktijk

Belastingvoordeel en subsidies

De opkomst van de hybride en elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk, maar ook het resultaat van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie. 

Zo staat in het regeerakkoord, dat de overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto’s worden verkocht. Hierdoor zijn er belastingvoordelen bij de aanschaf en het gebruik van een elektrische auto.

ŠKODA VISION E

Hoe werkt een elektromotor?

Het tijdperk van de elektrisch aangedreven auto breekt aan. In 2019 bracht Škoda zijn eerste elektrische model op de markt en in 2025 zullen tien modellen een elektromotor hebben. Voor velen is de elektrische auto echter verre toekomstmuziek. Maar in feite steken elektrisch aangedreven auto's een stuk eenvoudiger in elkaar dan auto's met een verbrandingsmotor. Hoe dat komt? Lees het hier.


ŠKODA elektromotor

Soorten elektrische auto's

Met de term 'elektrische auto' kun je alle kanten op. Elke auto waarbij een elektromotor helpt met de aandrijving, kun je elektrisch noemen. Voor de duidelijkheid worden ze onderverdeeld in groepen, elk aangeduid met een andere afkorting. Wil je meer weten over welke groepen er zijn, en waar de afkortingen voor staan? Lees dan verder.

 

ŠKODA elektrische auto

Laadpaal thuis en onderweg

Plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s beschikken over een accu die dagelijks opgeladen dienen te worden na het maken van een rit. Nederland beschikt inmiddels over een groot aanbod van openbare laadpalen. Op www.oplaadpalen.nl vind je een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen bij jou in de buurt. Verder wordt op de website uitgelegd hoe je deze informatie kunt gebruiken op je smartphone of navigatiesysteem.

ŠKODA

Actieradius

Naast de laadtijd is ook de actieradius een praktisch onderdeel die van belang is bij een elektrische en hybride auto. Onder andere je snelheid en rijstijl hebben hier invloed op. De verbeteringen aan de infrastructuur voor het opladen van de accu’s in een elektrische auto spelen ook een belangrijke rol bij de huidige populariteit van elektrische mobiliteit. Wanneer je de stap naar een volledig elektrische auto te groot vindt, kun je ook kennismaken met een hybride auto.
ŠKODA VISION E

Zuinig

Hybride rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is een manier van autorijden met een groen imago, doordat er minder uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Met name nuttig als er tijdens het gebruik veel variatie is in snelheid, zoals bij stadsverkeer of file.
ŠKODA VISION E

Levensduur en onderhoud

Een hybride auto is voorzien van een accu die continu gebruikt en opgeladen wordt. De levensduur van deze accu’s ligt tussen de 5 en 20 jaar. Bepalend voor de levensduur zijn zaken als temperatuur, aantal snel ladingen en de belasting van de accu. Je kunt er dus vanuit gaan dat de accu een autoleven lang mee gaat. De onderhoudsintervallen van een hybride auto zijn niet veel anders dan die van een auto met een verbrandingsmotor, zo heb je dus ook geen extra onderhoud.

ŠKODA VISION E
ŠKODA elektromotor
ŠKODA elektrische auto
ŠKODA
ŠKODA VISION E
ŠKODA VISION E

Maak ook kennis met onze elektrische modellen

Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden met Škoda

Elektrisch rijden