Het opladen van je elektrische auto

Alles wat je moet weten in 5 stappen

Elektrisch rijden brochure Keuzehulp laadoplossing
ENYAQ iV

Alles geregeld

Het is wel zo lekker dat alles in één keer geregeld is bij je aankoop. Niet alleen je elektrische auto, maar ook het opladen ervan wil je in één keer regelen. Je wil natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je nieuwe auto en zo snel mogelijk de weg op gaan. Bij jouw nieuwe ENYAQ iV krijg je standaard een mode 3-kabel met stekker geleverd. Deze stekker kun je gebruiken bij een wallbox of publieke laadstation. Vervolgens zijn er verschillende soorten laadoplossingen waar je gebruik van kunt maken. Met onderstaande vijf stappen vind je eenvoudig de ideale laadoplossing die bij jou past. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt en overal kunt opladen.

 
Vind de laadpaal die bij jou past

Je auto opladen bij een openbare laadpaal

Je kunt je auto op veel openbare plekken opladen. Dus als je niet de mogelijkheid hebt om thuis je auto op te laden, kan dit bij een van de tienduizenden openbaar laadpunten in Nederland. Een grote kans dat er al bij jou één in de buurt staat. Zo niet, dan kan er mogelijk eentje geplaatst worden. Ga naar de website van jouw gemeente om te controleren hoe jij een openbare laadpaal kunt aanvragen.

Thuis je auto opladen

Je eigen laadpunt voor de deur is wel zo handig, want hiermee ben je altijd verzekerd van een laadpunt wanneer jij wilt opladen. Samen met Shuttel bekijken we wat voor jou het beste type laadpunt is. Daarnaast verzorgen we de complete installatie, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Je wilt natuurlijk duidelijkheid over wat een laadpaal thuis gaat kosten. Al vanaf €1.089 incl. btw heb je een eigen laadpunt om thuis veilig en voordelig te kunnen opladen. Bij je laadpunt sluit je direct een abonnement af. Hiermee heb je eenvoudig inzage in je verbruik. Met het optionele onderhoudsabonnement weet je bovendien zeker dat je laadpunt altijd optimaal werkt voor de beste prestaties. 

Zakelijk laden

Een zakelijke lease heeft het voordeel dat je vaak de optie hebt om de kosten van een laadpunt op te nemen in het leasecontract. De kosten van dit laadpunt worden opgenomen in het vaste maandbedrag. Samen met Shuttel bekijken we wat voor jou het beste laadpunt is. Bij je laadpunt sluit je direct een abonnement af. Zo zie je eenvoudig je verbruik. Met het optionele onderhoudsabonnement weet je zeker dat je laadpunt altijd optimaal werkt. Er zijn twee soorten laadpunten met twee soorten laadvermogen, namelijk 11kW en 2x 22kW. De laadtijdindicaties zijn circa 5,5 uur.

Zakelijk auto opladen

Thuis je auto opladen

Wanneer je beschikt over een eigen parkeerplaats bij je huis, dan kun je een eigen laadpaal laten installeren. Dit is de meest voordelige optie met een tarief van €0,23 per kWh. Een laadpaal voor thuis heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij ŠKODA werken we voor de installatie samen met Shuttel. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met jouw ŠKODA dealer.

Thuis laden

Vind de dichtsbijzijnde laadpaal

Heb je geen gelegenheid om een laadpaal bij je thuis te laten plaatsen of ben je onderweg? Dan kun je altijd gebruik maken van de tienduizenden openbare laadpalen in Nederland, dus grote kans dat er bij jou in de buurt al één staat of wanneer je onderweg bent. Een nadeel van publiek laden is dat je meer betaalt met een starttarief van €0,61 en €0,36 per kWh. Kijk op de website van jouw gemeente om te controleren hoe jij een publieke laadpaal kunt aanvragen.


In de buurt

Je auto opladen op kantoor

Veel mensen gaan met de auto van thuis naar het werk. Het opladen van je elektrische auto op je werk is daarom erg handig! Staat er bij jou op kantoor al een laadpaal? Gebruik dan de laadkabel die bij je auto is meegeleverd. Is er bij jou op kantoor nog geen laadpunt aanwezig? Dan kan je daar een laadpaal laten plaatsen. Je werkgever kan hiervoor contact opnemen met jouw ŠKODA dealer.

Laden op kantoor

Snelladen

Het liefste ben je natuurlijk zo snel mogelijk weer onderweg na het opladen van je auto. Hier zijn gelukkig snellaadstations voor. Deze speciale laadpalen doen er ongeveer een uur over om je auto weer voor 80% op te laden. Dat scheelt al gauw een paar uur ten opzichte van een regulier laadpunt. De kosten voor snelladen liggen gemiddeld een stuk hoger. Het starttarief bij een snellaadstation is €0,61 en betaal je  €0,67 per kWh.

Opladen via je VvE 

Heb je een huurwoning, of heb je met een VvE te maken bij bijvoorbeeld je appartement? Hiervoor kun je de oplaadkabel gebruiken die je hebt gekregen bij jouw  CITIGO ͤ  iV. Staat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt? Dan kan je er een aanvragen. Hiervoor moet je wel eerst toestemming hebbben van de VvE of verhuurder.

Gewone laadpas

Met een laadpas van Shuttel start je het laden van je elektrische auto. Deze gebruik je voor je laadpunt thuis, in heel Nederland en bij één van de 70.000 laadpalen in Europa. Voor de betaling van deze laadkosten kun je kiezen uit twee opties: betalen per gebruik of een laadabonnement. Deze opties worden bij stap 4 uitgelegd. Door middel van de bijgeleverde laadsleutelhanger heb je je laadpas altijd bij de hand. Met deze pas heb je recht op extra privileges, zoals gratis gebruik maken van een rijtraining voor elektrisch rijden. Via jouw ŠKODA dealer regel je een laadpas.

Laadpas

Extra mobiliteits functies

Maak je gebruik van de Shuttel laadpas, dan heb je de mogelijkheid om extra mobiliteits functies aan de pas toe te voegen. Zo geeft de kaart je ook toegang tot alle vormen openbaar vervoer. De kaart werkt als een OV-chipkaart, maar biedt nog meer. Je pakt er bijvoorbeeld ook een taxi mee of regelt je parkeerkosten. Met de mobiliteitspas kun je laden in heel Europa en heb je 24/7 inzicht in transacties en ritten. Je kunt dit zowel zakelijk als privé gebruiken, met het gemak van één maandelijkse verzamelfactuur en ritregistratie.

Mobiliteitskaart

Afrekenen per kWh

Bij deze abonnementsvorm reken je per maand de verbruikte stroom af. Het tarief is afhankelijk van de laadsnelheid en waar je laadt. Als je thuis laadt, betaal je een ander tarief dan wanneer je oplaadt bij een openbaar laadpunt. En snelladen is natuurlijk ook weer net wat duurder. Thuisladen kan al vanaf €0,23 per kWh en zonder starttarief. Als je laadt bij een publiek laadpunt of snellader, betaal je altijd een starttarief van €0,67 om je laadbeurt te beginnen. In alle gevallen betaal je alleen de opgeladen kWh aan het einde van de maand.

Shuttel abonnement

Kies je voor een laadabonnement, dan betaal je op basis van je jaarkilometrage een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag kan je overal in Nederland laden: thuis, op het werk, openbaar en bij snellaadstations. Na een jaar wordt je werkelijke verbruik verrekend met de betaalde maandbedragen. Omdat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt, weet je met dit abonnement altijd waar je aan toe bent.  

Kosten particulier rijden

Een volle elektrische tank is een stuk goedkoper dan een benzine- of dieseltank. Het scheelt je zo 50 tot 70 procent per laadbeurt. Hoe duur het opladen van een elektrische auto is, verschilt. Thuis laden is bijvoorbeeld goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. Toch ben je met een volle accu goedkoper uit dan met een volle brandstoftank. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je accu. Naar schatting betaal je voor een volledig opgeladen ENYAQ iV 60 tussen de € 14,50 (o.b.v 100% thuis laden) en € 15,70 (o.b.v. 75% openbaar laden). Op de website van Shuttel vind je meer informatie over deze kosten. 

 

Zakelijk laden

Als zakelijk leaserijder zal het laadpunt en de laadpas in de meeste gevallen door de leasemaatschappij worden geregeld. De mobiliteitskosten worden rechtstreeks door Shuttel met de klant verrekend. Zo zijn er slimme laadpunten waarbij je kunt laden met een pas en/of sleutelhanger en kan je optioneel een onderhoudsabonnement aanvragen vanaf €5 per maand. Op de website van Shuttel vind je meer informatie over de kosten. 

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over je Shuttel laadpaal, het gebruik van de laadpas, of over een lopende aanvraag? In deze brochure vind je alle informatie over laden. Is er iets nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op met Shuttel via laden@shuttel.nl of bel naar 033-3034685. Wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact op met je ŠKODA dealer

Vind een oplaadpunt bij jou in de buurt

Veelgestelde vragen

Hoe snel laadt mijn ŠKODA ENYAQ iV op?
Hoe snel laadt mijn ŠKODA ENYAQ iV op?
De ENYAQ iV kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Dan kan de iV 60 in 6 uur en 45 minuten volledig worden geladen en de iV 80 in 7 uur en 30 minuten. Met een DC snellader van 125 kW kan de accu naar verwachting in maximaal 42 minuten worden geladen van 10% naar 80%.
Wat kost het opladen van mijn ŠKODA ENYAQ iV?
Wat kost het opladen van mijn ŠKODA ENYAQ iV?
Het laden van de ENYAQ iV komt met verschillende abbonementsvormen afhankelijk van het aantal kilometers.
Kan ik mijn ŠKODA ENYAQ iV ook opladen in het buitenland? 
Kan ik mijn ENYAQ iV ook opladen in het buitenland? 
Ja, je kunt jouw ENYAQ iV opladen bij circa 150.000 laadpunten in Europa. 
Hoe kan ik mijn ŠKODA ENYAQ iV thuis opladen?
Hoe kan ik mijn ENYAQ iV thuis opladen?
Je kunt via jouw dealer een thuislaadpunt aanvragen of neem contact op met Shuttel via laden@shuttel.nl of bel naar 033-3034685.