Opladen en laadpalen

  • Snel weer onderweg
  • Beter voor het milieu
  • Thuis, onderweg of op kantoor

Opgeladen onderweg

Plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s beschikken over een accu die opgeladen dient te worden na het maken van een rit. Nederland beschikt inmiddels over een groot aanbod van openbare laadpalen, waardoor het opladen erg gemakkelijk en snel is. Dit kan thuis, onderweg of op kantoor zodat jij altijd opgeladen onderweg bent.


Hoe werken laadpalen?

Om te kunnen genieten van je elektrische auto, dien je deze te voorzien van elektriciteit. Door middel van laadpalen kun jij je auto voorzien van deze elektriciteit door gebruik te maken van een laadkabel en eventueel een laadpas bij een openbare laadpaal. Met de laadkabel verbind je de auto aan de laadpaal, zodat deze wordt opgeladen.


Afhankelijk van hoe leeg de accu is, hoe snel de accu kan opladen en bij welk type laadpaal je staat kun je (bij 220 volt-aansluiting) rekening houden met een laadtijd van 5-8 uur. Bij een standaard openbaar laadpunt zal dit ongeveer 2 tot 4 uur bedragen, uiteraard afhankelijk van het type auto. Wanneer men gebruik maakt van een snellaadpaal is je auto met maximaal 30 minuten voor minimaal 80 procent geladen.

Oplaadpunten in Nederland

In je buurt

Openbare laadpalen zijn de laadpalen die worden geplaatst door jouw gemeente. Er zijn er al tienduizenden van in Nederland, waardoor jij altijd in de gelegenheid bent om onderweg je elektrische auto op te laden. Neem contact op met jouw gemeente indien je een laadpaal wilt laten plaatsen bij jouw in de buurt. ŠKODA adviseert en helpt je met laadpassen die passen bij jouw situatie.

Bij een snellaadstation

Wanneer je onderweg bent wil je in de meeste gevallen zo snel mogelijk je eindbestemming bereiken. Indien je onderweg moet opladen, kun je gebruik maken van snellaadstations waar je auto binnen 20-45 minuten voor 80% is opgeladen. Een mooi moment om een belletje te doen of koffie te halen om opgeladen weer de weg te vervolgen.

ŠKODA VISION E

Op kantoor

Een laadpaal bij jou op kantoor is ideaal wanneer jij veel gebruik maakt van je auto om op je werk te komen. Hiervoor kun je de laadkabel gebruiken die is meegeleverd met je auto. Heeft je werkgever nog geen laadpunt aangebracht? Vraag dan via je werkgever een laadpunt aan bij jouw ŠKODA dealer.

Voor huurders

Voor mensen die een woning huren of te maken hebben met een VvE kunnen een laadpaal laten plaatsen. Hiervoor dien je eerst toestemming te krijgen van de VvE of verhuurder. Deze kan vervolgens bij jouw ŠKODA dealer een laadpunt aanvragen voor bij je woning.

Bij je thuis

Indien je beschikt over je eigen oprit, kun je een laadpaal op je eigen terrein laten plaatsen. Deze wordt vaak met een eigen kabel geleverd, zodat jij als elektrische rijder hem gemakkelijk kunt koppelen aan je auto. Neem contact op met je ŠKODA dealer over de mogelijkheden van een oplaadpunt op je oprit.

ŠKODA
ŠKODA VISION E
ŠKODA
Vind een oplaadpunt bij jou in de buurt

Opladen in het buitenland

Ook in het buitenland groeit het aantal laadpunten snel. Hoe groter de actieradius van je elektrische auto is, hoe gemakkelijker het reizen in en naar het buitenland is. Het is van belang om je reis dan ook goed voor te bereiden en na te gaan of er voldoende oplaadpunten zijn op je route. Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten per land op oplaadpunten.nl.


Actieradius

Naast de laadtijd is ook de actieradius een praktisch onderdeel die van belang is bij een elektrische auto. Onder andere je snelheid en rijstijl hebben hier invloed op. De krachtige lithium-ion accu’s en de efficiënte recuperatie staan garant voor een flinke actieradius. De verbeteringen aan de infrastructuur voor het opladen van de accu’s in een elektrische auto spelen ook een grote rol spelen bij de huidige populariteit van elektrische mobiliteit.