Het opladen van je elektrische auto

Alles wat je moet weten in 3 stappen

Elektrisch rijden brochure

Alles geregeld

Het is wel zo lekker dat alles in één keer geregeld is bij je aankoop. Niet alleen je elektrische auto, maar ook het opladen ervan wil je in één keer regelen. Je wil natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je nieuwe auto en zo snel mogelijk de weg op gaan. Bij jouw nieuwe Enyaq krijg je standaard een mode 3-kabel met stekker geleverd. Deze stekker kun je gebruiken bij een wallbox of publieke laadstation. Vervolgens zijn er verschillende soorten laadoplossingen waar je gebruik van kunt maken. Met onderstaande stappen vind je eenvoudig de ideale laadoplossing die bij jou past. Zo weet je zeker dat je alles goed geregeld hebt en overal kunt opladen.

Een laadpaal thuis

Een laadpunt op de oprit bij je huis is vaak de ideale oplossing. Thuiskomen, inpluggen, volgende dag volle bak vooruit. Handig!

Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn? Hoe je de laadkosten met je werkgever kunt verrekenen in geval van zakelijke lease? En waar je met je laadpas allemaal terecht kunt in Nederland en heel Europa? Onze dealers informeren je graag. Neem hier contact op met je dealer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Ben jij al goed op de hoogte en wil je direct een laadoplossing voor thuis aanvragen? Regel het met Škoda en onze partner Shuttel. Bekijk hier de opties en tarieven.

Openbaar opladen bij je thuis

Niet iedereen heeft een eigen oprit thuis. Gelukkig is er vaak wel een openbaar laadpunt in de buurt. Nederland is groot voorstander van elektrisch rijden. Daarom staan er al tienduizenden openbare laadpalen in ons land. Met een laadpas kun je het laden bij een openbaar laadpunt eenvoudig starten en stoppen en van de gemaakte kosten ontvang jij, of je werkgever, maandelijks een factuur. Wil je zo’n pas aanvragen? Onze dealers informeren je graag. Neem hier contact op met je dealer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Onderweg opladen

Wil je altijd zorgeloos gebruik maken van alle laadpunten die je onderweg tegenkomt? En maak je regelmatig gebruik van een IONITY-snellaadpunt? Powerpass maakt het mogelijk om  je elektrische Škoda eenvoudig en tegen transparante laadtarieven onderweg op te laden bij  meer dan 400.000 bij laadstations en IONITY-snellaadpunten in heel Europa.

Zakelijk auto opladen

Thuis je auto opladen

Wanneer je beschikt over een eigen parkeerplaats bij je huis, dan kun je een eigen laadpaal laten installeren. Een laadpaal voor thuis heeft vaak al een eigen kabel, zodat je hem makkelijk aan je auto kunt koppelen. Bij Škoda werken we voor de installatie samen met Shuttel. Meer informatie vind je op de website van Shuttel. Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw Škoda dealer.

Thuis laden

Vind de dichtsbijzijnde laadpaal

Heb je geen gelegenheid om een laadpaal bij je thuis te laten plaatsen of ben je onderweg? Dan kun je altijd gebruik maken van de tienduizenden openbare laadpalen in Nederland, dus grote kans dat er bij jou in de buurt al één staat of wanneer je onderweg bent. Kijk op de website van jouw gemeente om te controleren hoe jij een publieke laadpaal kunt aanvragen.


In de buurt

Je auto opladen op kantoor

Veel mensen gaan met de auto van thuis naar het werk. Het opladen van je elektrische auto op je werk is daarom erg handig! Staat er bij jou op kantoor al een laadpaal? Gebruik dan de laadkabel die bij je auto is meegeleverd. Is er bij jou op kantoor nog geen laadpunt aanwezig? Dan kan je daar een laadpaal laten plaatsen. Je werkgever kan hiervoor contact opnemen met jouw Škoda dealer.

Laden op kantoor

Snelladen

Het liefste ben je natuurlijk zo snel mogelijk weer onderweg na het opladen van je auto. Hier zijn gelukkig snellaadstations voor. Deze speciale laadpalen doen er ongeveer een uur over om je auto weer voor 80% op te laden. Dat scheelt al gauw een paar uur ten opzichte van een regulier laadpunt. De kosten voor snelladen liggen gemiddeld een stuk hoger.

Opladen via je VvE 

Heb je een huurwoning, of heb je met een VvE te maken bij bijvoorbeeld je appartement? Hiervoor kun je de oplaadkabel gebruiken die je hebt gekregen bij jouw elektrische auto. Staat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt? Dan kan je er een aanvragen. Hiervoor moet je wel eerst toestemming hebbben van de VvE of verhuurder.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over je laadpalen, het gebruik van de laadpas, of over een lopende aanvraag? Neem dan contact op met je Škoda dealer

Vind een oplaadpunt bij jou in de buurt

Alles voor jouw Enyaq

100% originele accesoires

Ga naar de webshop
ENYAQ accesoires

Veelgestelde vragen

Hoe snel laadt mijn Enyaq op?
Hoe snel laadt mijn Enyaq op?
De Enyaq kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Dan kan de Enyaq 60 in 6 uur en 15 minuten volledig worden geladen en de 80 in 7 uur en 30 minuten. Met een DC snellader van 135 kW kan de accu naar verwachting in 28 minuten worden geladen van 10% naar 80%.
Hoe snel laadt mijn Enyaq Coupé op?
Hoe snel laadt mijn Enyaq Coupé op?
De Enyaq Coupé kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Dan kan de Enyaq Coupé 60 in 6 uur en 15 minuten volledig worden geladen en de 80 in 7 uur en 30 minuten. Met een DC snellader van 135 kW kan de accu naar verwachting in 28 minuten worden geladen van 10% naar 80%.
Hoe snel laadt mijn Citigoᵉ op?

Hoe snel laadt mijn Citigoᵉ op?

De Citigoᵉ kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Dan kan de Citigoᵉ in 12 uur en 30 minuten 80% worden geladen. Bij een publiekelijk laadpunt (7.2kW) kost dat 4 uur en 15 minuten. Met een DC snellader van 40 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%.
Kan ik mijn elektrische auto ook opladen in het buitenland?
Kan ik mijn elektrische auto ook opladen in het buitenland?
Ja, je kunt jouw elektrische auto opladen bij circa 200.000 laadpunten in Europa.
Hoe kan ik mijn elektrische auto thuis opladen?
Hoe kan ik mijn elektrische auto thuis opladen?
Je kunt via jouw dealer een thuislaadpunt aanvragen of neem contact op met Shuttel Services via de website van Shuttel Services.