Onderhoud van je elektrische auto

  • Weinig onderhoud
  • 8 jaar garantie op elke nieuwe hoogvoltaccu
  • Onderhoud bij gespecialiseerde monteurs
Onderhoud Software updates

Voordelig onderhoud voor je elektrische auto

Wanneer je elektrisch rijdt, hoef je minder vaak te denken aan onderhoud. Zo heeft de elektrische auto maar één bewegend onderdeel. Daardoor ligt het aantal slijtageonderdelen een stuk lager dan bij brandstofauto’s. Wij vinden het belangrijk dat jij zorgeloos in jouw Škoda kunt rijden. Daarom bieden wij de eerste 5 tot 7 jaar onderhoudsgarantie, naast andere garanties aan. Zo kun jij zorgeloos in jouw Škoda rijden. Bekijk hier hoe het onderhoud voor elektrische auto’s in z’n werk gaat.

Hoeveel kost onderhoud aan mijn elektrische auto?

Vanaf 30 september 2022 geldt voor de Enyaq iV de eerste 7 jaar onderhoud inclusief. Voor de Enyaq Coupé is dit nu al het geval. Dit betekent dat het onderhoud van jouw nieuwe Škoda helemaal gratis is met uitzondering van slijtage onderdelen. Indien nodig checken we het interieurfilter, verversen we de remvloeistof en reinigen we de trommelremmen. 

De hoogte van de onderhoudskosten na de eerste vijf jaar hangt vooral af van je rijstijl en de leeftijd van je elektrische auto. Zo slijten banden eerder door de snelle acceleratie. Bij jouw dichtstbijzijnde dealer kijken we graag met je mee, en maken we een kostenoverzicht.

Welke garanties heeft mijn elektrische auto?

Elke nieuwe Škoda wordt geleverd met een ruime garantie. Dat doen wij omdat we vertrouwen op onze kwaliteit. Met fabriek voorgeschreven onderhoud heeft jouw elektrische auto standaard:

2 jaar garantie op reparatiekosten

 3 jaar garantie op de lak

 8 jaar garantie (of maximaal 160.000 kilometer) op de hoogvoltaccu

 12 jaar garantie op de carrosserie
 

 

Bekijk de garanties

Onderhoud bij de Škoda Dealer

Onderhoud bij het ouderlijk huis van jouw Škoda: dat is het beste voor jou én je elektrische auto. Zo krijg je bij de Škoda-dealer de beste service, kwaliteit, scherpe prijs en standaard twee jaar garantie. Heb je geen tijd om stil te zitten tijdens het onderhoud? Dan houden we je mobiel met een leenfiets, vervangend vervoer of de haal- en brengservice. Zo geniet je altijd zorgeloos van Škoda-rijden.

Meer over Škoda onderhoud

Welke onderdelen hebben onderhoud nodig?

Accu

De accu van een elektrische auto is het belangrijkste onderdeel van de auto geworden. Na verloop van tijd kan deze accu minder gaan presteren, door het gebruik en regelmatig opladen ervan. Echter wordt het vervangen van een accu niet gezien als regulier onderhoud, omdat deze minimaal tien jaar meegaat. Momenteel geven leveranciers acht jaar of 160.000 kilometer garantie op de accu van een elektrische auto.

ŠKODA elektromotor

Remblokken

De remblokken van iedere auto en dus ook een elektrische auto, moeten altijd in goede conditie zijn. De remvoering van een elektrische auto wordt over het algemeen minder belast dan bij een brandstofauto. Vrijwel alle elektrische auto’s generen namelijk regeneratieve energie. Dat wil zeggen dat de elektromotor werkt als een generator. De weerstand die ontstaat, doet een auto al behoorlijk vertragen. Hierdoor hebben elektrische auto’s tot 50% minder onderhoud nodig aan de remmen dan een traditionele auto.

Banden

Een elektrische auto gebruikt exact dezelfde banden als een brandstofauto. In het onderhoud dien je wel rekening te houden met de slijtage van de banden, dit kan namelijk sneller gaan bij elektrische auto’s. Dit wordt veroorzaakt doordat een elektrische auto sneller optrekt dan een brandstofauto. Daarnaast speelt het zwaardere gewicht van een elektrische auto ook een belangrijke rol.

ŠKODA elektromotor

Onze modellen

ENYAQ iV elektrische SUV

Enyaq iV

De Enyaq iV is de volledig elektrisch SUV van Škoda. De Enyaq iV biedt een enorme binnenruimte, snelladen en een actieradius tot maximaal 537* km. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft tot wel 1.200 kg kan trekken.

Ontdek de Enyaq iV Stel 'm samen

Nieuwe OCTAVIA laden

Octavia iV

De Octavia iV is een plug-in hybride die een gecombineerd vermogen levert van 204 pk. Of zelfs 245 pk op de Octavia RS iV Business. En voor het eerst maakt Škoda gebruik van een 48 volt mild-hybride systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat energie recupereert tijdens het afremmen wat uiteindelijk resulteert tot een lager brandstofverbruik. Deze versie levert een vermogen op van 110 pk.

Let op: de Octavia iV is tijdelijk niet bestelbaar.

Ontdek de Octavia Combi

Nieuwe SUPERB laden

Superb iV

De Superb iV is een plug-in hybride van Škoda en beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) die is gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie. Deze unieke uitvoering van de Superb iV heeft daarnaast een 85 kW sterke elektromotor. De motoren samen komen tot een actieradius van 850 kilometer. De plug-in hybride motor is beschikbaar op twee uitvoeringen. 

Let op: de Superb iV is tijdelijk niet bestelbaar.

Ontdek de Superb Combi

Veel gestelde vragen

Wat kost onderhoud aan mijn elektrische auto?
Wat kost onderhoud aan mijn elektrische auto?
De hoogte van de onderhoudskosten na de eerste vijf jaar hangt vooral af van je rijstijl en de leeftijd van je elektrische auto. Zo slijten banden eerder door de snelle acceleratie. Bij jouw dichtstbijzijnde dealer kijken we graag met je mee, en maken we een kostenoverzicht.
Welke garanties heeft mijn elektrische auto?
Welke garanties heeft mijn elektrische auto?
2 jaar garantie op reparatiekosten, 3 jaar garantie op de lak, 8 jaar garantie (of maximaal 160.000 kilometer) op de hoogvoltaccu en 12 jaar garantie op de carrosserie.