Geschiedenis van ŠKODA

Hero over ŠKODA

ŠKODA in Nederland

Pon Mobiel, onderdeel van Pon’s Automobielhandel, importeert sinds 1992 het Tsjechische automerk ŠKODA. Mede dankzij het steeds bredere (en duurzame) modellenprogramma maakt ŠKODA in Nederland een spectaculaire groei door.

De geschiedenis

Geschiedenis van ŠKODA

ŠKODA is één van de oudste autofabrikanten ter wereld. In 1895 werd in Mladá Boleslav gestart met de bouw van fietsen, kort daarna volgden motoren en auto's.

Sinds 1991 is ŠKODA onderdeel van de Volkswagen Group, één van de meest succesvolle automotive groepen ter wereld. In nauwe samenwerking met de groep bouwt, produceert en ontwikkelt ŠKODA zelfstandig auto’s, alsmede onderdelen, motoren en transmissies.

Geschiedenis van ŠKODA

Momenteel heeft ŠKODA acht modellen: FABIA (COMBI), ENYAQ (COUPÉ) iV, SCALA, OCTAVIA (COMBI), KAMIQ, KAROQ, KODIAQ en SUPERB (COMBI).

Er zijn drie fabrieken in Tsjechië waar ŠKODA’s worden geproduceerd, Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabi. Daarnaast produceert ŠKODA in China, Rusland, Slowakije en India voornamelijk via samenwerkingen binnen de Volkswagen Group. In Oekraïne en Kazachstan wordt er via lokale partners gebouwd.

Geschiedenis van ŠKODA

ŠKODA is in meer dan 100 landen vertegenwoordigd. Wereldwijd zijn er meer dan 29.500 mensen werkzaam voor ŠKODA.

ŠKODA heeft in 2017 een nieuw verkooprecord gerealiseerd. Wereldwijd bedroeg het aantal afgeleverde ŠKODA’s ruim 1,2 miljoen auto’s. Daarmee verkocht ŠKODA voor het vierde jaar op rij meer dan een miljoen auto’s in een jaar tijd. De belangrijkste pijlers onder dit succes waren naast de ŠKODA OCTAVIA en SUPERB de nieuwe SUV’s van het merk, de KODIAQ en KAROQ.

Geschiedenis

De auto's van ŠKODA hebben door de jaren heen veel veranderingen doorgemaakt, waardoor het bedrijf door de jaren heen flink gegroeid is.

Meer weten over de geschiedenis van ŠKODA? Klik dan op de knop hieronder.

 

Download

Museum

In Mladá Boleslav staat het ŠKODA Museum, waar in de oude productiehallen de gehele geschiedenis van ŠKODA tentoongesteld wordt.

Meer te weten komen over het Museum? Klik dan op de knop hieronder.

 

Download

Productie

ŠKODA geeft wereldwijd werk aan 29.500 mensen die 1,2 miljoen auto‘s hebben geproduceerd in 2017.

Meer weten over de geschiedenis van de wereldwijde ŠKODA productie sinds 1985? Klik dan op de knop hieronder.

 

Download