Actieradius van elektrische auto's

  • Het maximale uit je accu halen
  • Beheer van je actieradius
Elektrisch rijden brochure

Vergroot je actieradius met deze 7 tips

De actieradius van je elektrische auto geeft aan hoeveel kilometer jij op één acculading kunt rijden. Met de nieuwste techniek van Škoda gaan die reizen nu verder dan ooit te voren. Zo rijd je tot 548 CO2-vrije kilometers met de actieradius van de Enyaq Coupé. Wil jij maximaal energie halen uit je accu? Lees dan onze zeven tips voor de grootste actieradius.

Vergroot de actieradius van je elektrische auto

Maak gebruik van recuperatie remmen

Voor de elektrische auto hebben we de remmen opnieuw uitgevonden. Wanneer je ‘m intrapt, zet je elektrische auto namelijk de energie die hierbij vrijkomt om in acculading. Slim gebruik van het recuperatief remsysteem zorgt dus voor een grotere actieradius, en leidt tot minder slijtage in de remmen. 

Vloeiend rijden

Optrekken en afremmen kost veel energie. Verminder je snelheid door je auto te laten uitrollen wanneer je richting een stoplicht rijdt. Met die paar seconden extra uitroltijd behaal je later weer een grotere tijdswinst.

Cruise Control

Cruise control scheelt niet alleen jou energie, de efficiëntere aandrijving verkleint ook het energieverbruik van de accu. Als je daarbij voldoende afstand tot je voorligger met bijvoorbeeld de Adaptive Cruise Control, kan je auto zo lang mogelijk dezelfde snelheid rijden. 
 

Vermijd energievreters

Energievreters zoals de verwarming en airco hebben invloed op de actieradius van je Škoda. Zo bespaar je veel energie door een keer de stoelverwarming te gebruiken in plaats van de ‘gewone’ verwarming. Je zit er net zo warm bij, én je geniet er langer van. 
ŠKODA VISION E

Verwarmen en koelen aan de laadpaal

Energievreters zoals de verwarming en airco hebben invloed op de actieradius van je Škoda. Zo bespaar je veel energie door een keer de stoelverwarming te gebruiken in plaats van de ‘gewone’ verwarming. Maak je een lange reis en wil je er lekker warm (of juist koel) bij zitten? Zet de verwarming of airco dan alvast even aan wanneer je auto nog aan de laadpaal staat. Je elektrische auto gebruikt dan de netstroom van de laadpaal, in plaats van het accupakket. Zo bespaar je energie, en is je actieradius groter.
ŠKODA elektromotor

Check de bandenspanning

Rijden met een goede bandenspanning is niet alleen veiliger, het verlaagt ook de weerstand op de weg. Dat vergroot op zijn beurt weer de actieradius van je elektrische auto!
ŠKODA VISION E

Haal ongebruikte spullen uit je auto

Liggen er nog ongebruikte kratten en spullen achterin de kofferbak van afgelopen zaterdag? Haal ze er voortaan gelijk even uit. Een lichtere auto heeft namelijk een grotere actieradius. 
ŠKODA VISION E

Type accu in de elektrische Škoda

De accu in de elektrische auto heeft natuurlijk één belangrijke taak: zo’n groot mogelijk vermogen leveren voor een zo groot mogelijk bereik. Een flinke uitdaging voor autofabrikanten.   

Met het MEB-platform is het onze ingenieurs gelukt om beide te combineren. Door de accu’s slim te verwerken in de bodemplaat, ligt het accupakket extra laag. Dit lage zwaartepunt geeft jou extra rijcomfort en de beste wegligging. En door de hoge energiedichtheid in de nieuwste Lithium-ion accu’s heeft jouw elektrische auto de actieradius die bijna niet meer onder doet voor een brandstofauto. 

Laadpalen voor je elektrische auto

Heb je bijna tot je actieradius gereden, en is je elektrische auto toe aan opladen? Dan kun je terecht bij één van de ruim 81.000 openbare laadpalen in Nederland. Of maak gebruik van een laadpaal thuis of op je werk. Ben je onderweg, en laad je jouw elektrische auto op aan een snellaadpaal? Dan ben je met 45 minuten wachten (en een kopje koffie) alweer onderweg met een tot 80% volle accu. Lees hier alles over de type laadpalen en kosten.

 

Hoe lang gaat mijn accu mee?

Je wilt voor vele jaren kunnen vertrouwen op een krachtige accu met een groot rijbereik. De accu is immers de motor achter al het rijplezier en comfort van je elektrische auto. Hoe lang gaat zo’n accu dan gemiddeld mee? 

De levensduur van je accu is sterk afhankelijk van jouw rijstijl en de manier waarop je ‘m oplaadt. Zo gaat je actieradius erop achteruit als je vaak kort laadt. Omdat wij vertrouwen op onze accu-techniek is de garantie op een accu standaard acht jaar. Ze zijn gemaakt om een autoleven lang te presteren, dus kijk alvast uit naar duizenden comfortabele kilometers.

Enyaq

De Enyaq is de volledig elektrische SUV van Škoda. De Enyaq biedt een enorme binnenruimte, snelladen en een actieradius tot maximaal 565* km. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor die de vooras aandrijft en tot wel 1.200 kg kan trekken.

Ontdek de Enyaq Stel 'm samen

Enyaq Coupé

De Enyaq Coupé is de volledig elektrisch SUV Coupé van Škoda. De Enyaq Coupé biedt een zeer ruime binnenruimte, een snellaadfunctie tot 175 kW/u en een actieradius tot maximaal 573* km. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft.

Ontdek de Coupé Stel 'm samen

Ons hybride model

Superb Combi Plug-in-Hybride

De Superb Combi is nu ook als plug-in hybride te bestellen. Een 1.4 TSI hybride benzinemotor (115 kW/156 pk) die is gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie. Deze unieke motorisering van de Superb heeft daarnaast een 85 kW sterke elektromotor. De motoren samen komen tot een actieradius van 850 kilometer. De plug-in hybride motor is beschikbaar op alle uitvoeringen. 

Stel 'm samen  Ontdek de Superb Combi
Nieuwe OCTAVIA laden

Octavia iV

De Octavia iV is een plug-in hybride die een gecombineerd vermogen levert van 204 pk. Of zelfs 245 pk op de Octavia RS iV Business. En voor het eerst maakt Škoda gebruik van een 48 volt mild-hybride systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat energie recupereert tijdens het afremmen wat uiteindelijk resulteert tot een lager brandstofverbruik. Deze versie levert een vermogen op van 110 pk.

Let op: de Octavia iV is tijdelijk niet bestelbaar.

Ontdek de Octavia Combi

Bekijk alle elektrische modellen

Elektrische SUV

Op zoek naar een SUV-model met een stoer design, veel laadruimte, veiligheidsfuncties én die ook nog duurzaam rijdt? Dan is de elektrische SUV de perfecte match. Je combineert moeiteloos de uitstraling en de ruimte van een terreinwagen met alle voordelen van elektrisch rijden. Zo zijn onze elektrische SUV’s beter voor het milieu, zuinig in onderhoud en heel stil. Ervaar nu zelf hoe comfortabel elektrisch rijden is.
Elektrische SUV

Elektrische SUV Coupé

Het stoere design, de ruimte en veiligheid van een SUV model gecombineerd met de sportiviteit van een Coupé én dan ook nog duurzaam? De elektrische Enyaq Coupé is jouw match. Je combineert uitstraling, ruimte en design met de voordelen van elektrisch rijden. Zo is onze elektrische SUV Coupé beter voor het milieu, zuinig in onderhoud en heel stil. Ervaar nu het comfort van elektrisch rijden.
Elektrische SUV Coupé

Elektrische zakelijke auto

Elektrisch rijden is voor iedereen. Škoda maakt daarom elektrisch rijden aantrekkelijk en toegankelijk voor de zakelijke rijder. Met een lage bijtelling en scherpe leasetarieven is elektrisch rijden voor zowel werknemer als ondernemer financieel aantrekkelijk. Naast de financiële voordelen zijn het duurzame karakter van elektrisch rijden, de ruime actieradius en de extra ruimte grote pluspunten.
Alles over zakelijk

Elektrische stationwagen

Met een stationwagen geniet je van een upgrade in grootte, luxe en gebruiksgemak. Onze stationwagens zijn er nu ook in elektrische varianten. Dit is de stationwagen die je van ons gewend bent maar dan inclusief alle gemakken van elektrisch rijden. Denk hierbij aan het duurzame karakter van je stationwagen, minder onderhoud en stiller rijden.
Elektrische stationwagens
OCTAVIA COMBI iV

Elektrische gezinsauto

Met een druk gezinsleven is de juiste auto van groot belang. Je wilt je kinderen overal heen brengen, met het gezin comfortabel op vakantie kunnen en het liefst ook nog wat spaargeld overhouden. In een Škoda gezinsauto rijd je niet alleen duurzamer, je geniet ook van extra veel ruimte. En door de ruime actieradius tot 545 km kom je verder, met meer energie.
Elektrische gezinsauto
OCTAVIA COMBI iV

Veel gestelde vragen

Hoe lang gaat mijn accu mee? 
Hoe lang gaat mijn accu mee? 
De levensduur van je accu is sterk afhankelijk van jouw rijstijl en de manier waarop je ‘m oplaadt. Zo gaat je actieradius erop achteruit als je vaak kort laadt. Omdat wij vertrouwen op onze accu-techniek is de garantie op een accu standaard acht jaar. Ze zijn gemaakt om een autoleven lang te presteren, dus kijk alvast uit naar duizenden comfortabele kilometers.
Hoe vergroot je de actieradius?
Hoe vergroot je de actieradius?
Om je actieradius te vergroten hebben we zeven tips voor je opgesteld. Bekijk ze hier.
Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Werkelijke laadtijden kunnen afwijken door het gebruik van andere laadpunten en de capaciteit van het gebruikte laadpunt.