De ideale gezinsauto

Praktisch, veilig en ruim

Ruime Gezinsauto

Op zoek naar een nieuwe gezinsauto?

Wanneer je van plan bent om een nieuwe gezinsauto te kopen, wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van familieauto’s en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Bij ons lees je alle informatie die je nodig hebt voor het kopen van de beste gezinsauto voor jouw gezin. Van algemene tips tot de ŠKODA modellen die passen bij jouw gezinssituatie.

Wanneer je kinderen krijgt of al hebt, veranderen de wensen waar je auto aan moet voldoen. Zo zal de auto worden gebruikt voor het naar school brengen, kinderfeestjes, sporten en dagjes uit. Daarnaast is ook de veiligheid nóg belangrijker geworden met je kinderen in de auto. En voor jezelf als bestuurder blijven rijcomfort en zuinigheid belangrijk. Voor al deze situaties moet je auto voldoen aan verschillende wensen van jou en je kinderen. Let hierbij op de volgende onderdelen:

Ruimte
Veiligheid
Zuinigheid
Comfort
Slimme Assistenten

Gezinsauto

Ontdek de ruime gezinsauto’s

Wanneer je een gezin hebt, wordt ruimte steeds belangrijker. De nieuwe auto moet genoeg ruimte hebben voor diverse redenen. Zo is de ruimte van de achterbak cruciaal in de keuze voor uw auto. Deze ruimte is bijvoorbeeld belangrijk voor de kinderwagen, vakantiebagage, speelgoed en natuurlijk de kinderen zelf.

Neem bij het bekijken van de gezinsauto dan ook de kinderwagen en je kinderen mee. Zo kunnen jullie gelijk ontdekken of de auto past bij iedereen zijn wensen.
 

Slimme Assistenten

Onze ŠKODA modellen bieden optimale veiligheid en bescherming voor je gezin. Technologie is erg belangrijk om auto’s continue veiliger te maken. Onze Slimme Assistenten zijn een goed voorbeeld van technologische toepassingen om de veiligheid te vergroten van inzittenden en omstanders.

Zo behoud je met de Adaptive Cruise Control automatisch een veilige afstand ten opzichte van voorliggers. De Blind Spot Detection signaleert op basis van afstand en snelheidsverschil andere weggebruikers die zich in de dode hoek bevinden en zal de Front Assistant voetgangers detecteren en je waarschuwen wanneer zich een gevaarlijke situatie voordoet. De Lane Assist houdt voor je een oogje in het zeil, wanneer je wordt afgeleid door je kinderen in de auto. Hierdoor blijf je netjes binnen de wegmarkeringen van de rijbaan.

Veiligheid staat voorop

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe gezinsauto, is de veiligheid van de auto nóg belangrijker geworden. Je wilt je gezin zo goed mogelijk beschermen bij eventuele ongelukken. Zo is vanaf 2013 de norm om kinderen onder de 15 maanden in een achteruitkijkend kinderzitje te vervoeren. De airbags van voren zijn daarnaast ook handmatig uit te schakelen voor extra veiligheid. Het Isofix frame zorgt voor een veilige en stevige montage van de kinderzitjes. Met één klik is het zitje daarmee optimaal bevestigd. Let daarnaast op extra’s zoals centrale deurvergrendeling, ABS en ESP. Alle ŠKODA modellen zijn beoordeeld met de hoogste mate van veiligheid binnen de NCAP-veiligheidsbeoordeling voor alle inzittenden en omstanders.

Zuinige gezinsauto’s

Met je kinderen ben je vaak onderweg. Even naar de voetbalwedstrijden, de kinderen uit zwemles halen én de boodschappen halen op zaterdag. We spelen chauffeur voor onze kinderen. Voor al deze ritten is het handig om een zuinige auto te hebben, zodat je je kinderen overal naartoe kunt brengen op een zuinige manier. Dit scheelt in de kosten en voor het milieu. Wat uiteindelijk het meest voordelig is, hangt helemaal af van je rijgedrag.

Comfort voor je gezin

Niet alleen de bagageruimte is cruciaal qua ruimte, ook voor de bestuurder en passagiers is ruimte van belang. Een ruime auto vergroot het rijcomfort namelijk. Binnen onze modellen is er voor elk gezin, en voor iedere automobilist, een ideale auto. Zo is de ŠKODA Ocativa Combi de ruimste in zijn klasse en die alle ruimte biedt voor bestuurder en passagiers. En je kunt kiezen uit veel comfort- en veiligheidsverhogende extra’s.

Kies je een 5 of 7 persoons auto?

5 persoons gezinsauto

5 persoons auto

Bij een kleiner gezin (1 of 2 kinderen) voldoet een 5 persoons auto uitstekend qua ruimte. Ook een sportieve gezinsauto is voor veel autorijders een optie. Zo combineer je ruimte met behoud van rijcomfort van de auto.

Bekijk nu

7 persoons gezinsauto

7 persoons auto

Wanneer je een groter gezin hebt (3 of meer kinderen) is de keuze in een juiste auto meer beperkt dan bij een kleiner gezin. Bij de keuze voor een nieuwe gezinsauto wil je dus zitplaats voor iedereen en waar je ook nog wat bagage in kwijt kunt. Voor een groter gezin (3 of meer kinderen) is een auto met 6 of 7 zitplaatsen, oftewel meerpersoons auto’s, gewenst.

Bekijk nu

De gezinsauto's van ŠKODA

Ontdek de verschillende gezinsauto’s van ŠKODA. Bij ŠKODA zijn de SUV’s, stationwagens en Combi’s geschikt als gezinsauto. Een SUV geeft een hoop comfort en een natuurlijk gevoel van veiligheid. De ruimtes worden optimaal benut met het Simply Clever interieur.

 
 
 

De Combi lijn zijn de ruimste gezinsauto’s in hun klasse en laten zien dat ruimte en design perfect samengaan. De perfecte combi voor een actieve levensstijl met je vrienden en familie. De ruimtes worden optimaal benut met het Simply Clever interieur en de Slimme assistenten zorgen voor optimale veiligheid.