Vragen over levertijden?

ŠKODA houdt je up-to-date

Als je eenmaal je nieuwe ŠKODA hebt besteld, kun je natuurlijk niet wachten tot ie wordt geleverd. Dat snappen wij als geen ander. Helaas zit daar nog wel enige tijd tussen. De gemiddelde levertijd van een nieuwe ŠKODA is 2 tot 3 maanden, afhankelijk van het model. Van de start van de productie nadat jouw bestelling definitief is tot en met het transport naar Nederland. Dat is overigens bij andere automerken niet anders.

Over het algemeen wordt 90% van de auto’s binnen deze afgesproken tijd geleverd. Soms kan het echter voorkomen dat de levering langer duurt. Vaak is dit overmacht. Denk aan een storing bij een van onze leveranciers of zoals nu een wereldwijd tekort aan computerchips.

Tekort aan chips

Door Corona is de vraag naar elektronische apparaten voor thuis enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. En daar heeft de hele autobranche last van, dus ook ŠKODA. Want niet alleen onze auto’s zitten vol computerchips. Ook machines zijn er van afhankelijk. Hierdoor loopt ook de productie van specifieke onderdelen en accessoires, zoals bijvoorbeeld trekhaken, vertraging op.

Hoewel we er alles aan doen om de productie van onze auto’s op peil te houden, zorgt dit chiptekort er voor dat de levertijden van auto’s wereldwijd momenteel aanzienlijk kunnen oplopen. Houd hier dus ook rekening mee als je een nieuwe auto wilt gaan bestellen of het einde van je huidige leasetermijn in zicht komt.

Reken op ŠKODA

Natuurlijk vinden wij vertraging net zo vervelend als jij. Daarom zullen we er alles aan doen om je te helpen. Zodra we op de hoogte zijn van een vertraging neemt de ŠKODA dealer contact met je op. Mocht de vertraging voor grote problemen zorgen, dan lossen we dit samen op. Want op ŠKODA kun je rekenen.

Klaar voor de volgende stap?

Ontdek onze modellen