Vragen over levertijden?

Škoda houdt je up-to-date

Als je eenmaal je nieuwe Škoda hebt besteld, kun je natuurlijk niet wachten tot deze wordt geleverd. Dat snappen wij als geen ander. Uiteraard zit daar nog wel enige tijd tussen: van de start van de productie nadat jouw bestelling definitief is tot en met het transport naar Nederland. Dat is bij andere automerken niet anders.

Soms kan het echter voorkomen dat de levering langer duurt. Vaak is dit overmacht. Denk bijvoorbeeld aan een storing bij een van onze leveranciers.

Reken op Škoda

Natuurlijk vinden wij de langere levertijd en vertraging net zo vervelend als jij. Daarom doen we er altijd alles aan om je te helpen en kijken we samen naar een slimme oplossing. Wil je meer informatie over levertijden? Neem dan contact op met je Škoda dealer.

Klaar voor de volgende stap?

Ontdek onze modellen

Veelgestelde vragen

De levertijd van mijn nieuwe auto is langer dan normaal. Wat betekent dit? 
De levertijd van mijn nieuwe auto is langer dan normaal. Wat betekent dit? 
Als je een nieuwe Škoda bestelt, dan is de wachttijd langer dan normaal. Dit betekent dat je gemiddeld 3-6 maanden op je auto wacht. Vraag je dealer naar de actuele levertijd.
Waarom is de levertijd langer dan normaal?
Waarom is de levertijd langer dan normaal?

Dit is een gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips en de oorlog in Oekraïne, waar kabelbomen* geproduceerd worden. Kabelbomen en chips zijn beiden benodigd om jouw auto te produceren. Omdat we jouw Škoda pas naar Nederland kunnen transporteren zodra deze voorzien is van alle benodigde onderdelen, kan het zijn dat de levertijd toeneemt.


* Een kabelboom is als het ware het zenuwstelsel van jouw auto. De kabelboom is een verzameling van elektrische draden en sensoren die verschillende onderdelen aan elkaar verbindt. Het verbindt alle elektrische componenten van de auto aan.


Ik heb snel een auto nodig. Welke opties zijn er?
Ik heb snel een auto nodig. Welke opties zijn er?

Wanneer je op zeer korte termijn een auto nodig hebt, dan zijn er een aantal mogelijkheden;

1. Voorraad-auto

Je kunt kiezen voor een auto uit voorraad. Dit is een auto die al op locatie van de dealer staat. Bekijk hier de modellen die op voorraad zijn.


2. Flexibel maandcontract

Nieuw! Met ons flexibele maand abonnement rijd je al binnen 3 werkdagen in een jong gebruikte Škoda in topconditie. Je betaalt een vast maandbedrag en kunt na 1 maand dagelijks kosteloos opzeggen.

 

3. Occasion

Snel wegrijden kan natuurlijk ook in een gebruikte Škoda in topconditie. Bekijk het DasWelt aanbod en geniet van o.a. van 6 maanden garantie en 14 dagen omruilgarantie.


Ik heb een auto besteld. Hoe blijf ik op de hoogte van het verwachte aflevermoment?
Ik heb een auto besteld. Hoe blijf ik op de hoogte van het verwachte aflevermoment?
Jouw Škoda-dealer kan de status van jouw bestelde auto inzien. De Škoda-dealer laat het uiteraard weten als je bestelling vertraging oploopt. En zorgt dat voor problemen? Dan zullen we proberen het voor je op te lossen. Je kunt op ons rekenen. Heb je vragen? Neem contact op met jouw dealer.
De dealer heeft een indicatief aflevermoment gecommuniceerd. Wat betekent dit? 
De dealer heeft een indicatief aflevermoment gecommuniceerd. Wat betekent dit? 
We snappen dat je niet kunt wachten om in te stappen in jouw nieuwe Škoda. Daarom geven we je inzicht in het moment waarop we verwachten dat jouw auto afgeleverd wordt. Dit noemen we ook wel een indicatieve levertijd. Dit is een verwachting omdat de schaarste in computerchips en kabelbomen kan zorgen voor vertraging. Uiteraard doen we er alles aan om jouw auto zo snel mogelijk af te leveren en houdt de dealer je op de hoogte van eventuele wijzigingen.
Waarom neemt de levertijd van mijn nieuw bestelde auto toe?
Waarom neemt de levertijd van mijn nieuw bestelde auto toe?

Ondanks dat we er alles aan doen om jouw Škoda zo snel mogelijk te produceren, zijn we afhankelijk van verschillende toeleveranciers. Bijvoorbeeld de leveranciers van chips en kabelbomen. Helaas kan het door de huidige situatie* voorkomen dat niet alle onderdelen direct beschikbaar zijn, waardoor jouw auto niet volledig opgebouwd kan worden en nog niet gereed is voor transport naar Nederland.


* De levertijd is langer dan normaal als een gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips en de oorlog in Oekraïne, waar kabelbomen** geproduceerd worden.


** Een kabelboom is als het ware het zenuwstelsel van jouw auto. De kabelboom is een verzameling van elektrische draden en sensoren die verschillende onderdelen aan elkaar verbindt. Het verbindt alle elektrische componenten van de auto aan.