De auto is dé ideale plek voor een goed gesprek. Ontdek hier waarom

Škoda Winterbanden

Tijd voor een bandenwissel?

Maak direct een afspraak

Veilig rijden in de winter

Banden zijn het enige contact dat je hebt met de weg en zijn daarom erg belangrijk voor je auto en veiligheid. Bij temperaturen van 7 graden Celsius of minder bieden winterbanden meer grip op een besneeuwd of nat wegdek.

Winterbanden, onmisbaar voor extra grip.

Voor extra grip op de weg bij ijzel, gladheid en sneeuw zijn winterbanden onmisbaar. Zeker als je weet dat de kans op een ongeluk in de winter 6 keer hoger is dan in de zomer. Voor je veiligheid zijn ze daarom nu extra voordelig. Je ziet het verschil in remweg op sneeuw met zomer- en winterbanden. Bij een snelheid van 30 km/h is deze met zomerbanden al 8 meter langer, bij 50 km/h zelfs 11 meter. 

Reis je naar of door Duitsland?

Vanaf heden volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. 
De Duitse overheid verplicht het symbool vanaf 1 januari op alle banden die vanaf dan worden geproduceerd en gemonteerd om in de winterperiode op de openbare weg te gebruiken. De boete bedraagt minimaal 60 euro.

Op de zijkant van alle banden staat een zogenaamde DOT-code, bestaande uit vier cijfers die de week en het jaar van productie weergeven. Indien er door Duitsland wordt gereisd en na 1-1-2018 nieuwe banden zijn gemonteerd, moet er dus goed op deze code in combinatie met alleen M+S worden gelet. Is de DOT code van het jaar 2018, dan moet dus ook het sneeuwvlokjessymbool op de band aanwezig zijn. 
M plus S winterbanden

Lichtmetalen wintersets

Voordelig winterklaar? De lichtmetalen wintersets voor jouw Škoda zijn nu extra voordelig. Profiteer van kortingen tot wel € 300! Zo houd je grip op de winter.

Bekijk het assortiment

€ 49

Wielenset wisselen

€ 109

Losse bandenset wisselen

€ 159

Losse bandenset wisselen
incl. opslag en transport

Of je banden zelf opslaan?

Let dan op het volgende: Losse banden bewaar je staand, banden met velgen hangend of gestapeld. Sla ze op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.

SKODA banden opslaan met velg
Banden met velgen
SKODA  banden zelf opslaan zonder velg
Banden zonder velgen

Neem contact op met Škoda

Heb je vragen over het onderhoud van je auto? Neem contact op met Škoda. We beantwoorden al je vragen via Twitter, de chat rechts onderin of door te bellen naar: 088 - 0330107.