Wij zijn klaar voor de zomer

Jouw ŠKODA ook?

Plan een werkplaatsafspraak

Veilig rijden in de zomer

Banden zijn de basis van het rijgedrag van je auto. Daarom is de kwaliteit van je zomerbanden van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor je veiligheid onderweg. Elke ŠKODA (-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto en de tijd van het jaar. ŠKODA Bandenservice helpt je goed en veilig op weg.

Plan een werkplaatsafspraak

ŠKODA Banden

5 banden tips

  1. controleer de bandenspanning  
  2. meet de profieldiepte
  3. vervang beide banden op dezelfde as
  4. check banden op beschadigingen
  5. controleer de reserveband
skoda bandenspanning meten

Juiste bandenspanning?

Er ontsnapt continue een beetje lucht uit je banden. Daarom is het van belang om maandelijks de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik en voor de wegligging. Wist je dat in de tankklep staat wat de bandenspanning voor je ŠKODA is?

skoda profiel banden meten

Profieldiepte meten?

Als je zelf het profiel van je banden wilt meten, kan je hier een goede bandenprofielmeter voor gebruiken. Zorg er altijd voor dat je zowel het midden als de binnen- en buitenkant van de band meet. De autoband kan namelijk scheef slijten. Het gedeelte waar het profiel het laagste is, is bepalend voor de APK-keuring.

Banden vervangen

Voor je veiligheid is het van belang om op tijd banden te vervangen. Half versleten banden hebben bij hoge snelheid 36% minder grip op de weg dan nieuwe banden. Daarnaast is de kans op een klapband groter bij versleten banden. Met ŠKODA Bandenservice heb je het hele jaar door de juiste banden. 

*Advies band vervangen bij 2mm profieldiepte. Vanaf 1.6mm wordt de band afgekeurd.

Of je banden zelf opslaan?

Let dan op het volgende: Losse banden bewaar je staand, banden met velgen hangend of gestapeld. Sla ze op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.

SKODA banden opslaan met velg
Banden met velgen
SKODA  banden zelf opslaan zonder velg
Banden zonder velgen

Bel ŠKODA

Heb je vragen over het onderhoud van je auto? Neem contact op met ŠKODA. We beantwoorden al je vragen via Twitter, de chat rechts onderin of door te bellen naar: 0800 - 283 44 63