Bijtelling 2019

Rij je in een leaseauto van ŠKODA? Dan is de kans groot dat je bijtelling betaalt. Bijtelling blijft een hot topic voor zakelijke rijders die ook privé gebruikmaken van hun auto. Zeker aangezien de regels, voorwaarden en bijtellingspercentages vaak veranderen. Die wijzigingen zorgen ieder jaar voor een ander kostenplaatje en dat bijtelling een hot topic blijft. Wat zijn de regels voor de bijtelling in 2019? ŠKODA geeft je alle informatie die nodig is.

Wat is bijtelling?

Nog even in het kort: bijtelling is het bedrag dat je afdraagt aan de belasting als je met je zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers privé rijdt. Veel van hot naar her rijden zorgt ervoor dat je binnen mum van tijd door het maximum aantal privékilometers heen bent. Je bent chauffeur voor het sportteam van je kinderen, bezoekt familie of moet nog even langs de kluswinkel. Zaterdag is immers hard werken.

Hoogte bijtelling 2019

De indeling in bijtellingscategorieën blijft ongeacht de brandstofsoort gebaseerd op de CO2-uitstoot. Voor de bijtelling van 2019 zijn er 2 mogelijkheden: 4% of 22% bijtelling. De 4% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s. Bij leaseauto’s met meer dan 0 gram CO2-uitstoot geldt sinds 2018 een bijtellingspercentage van 22%. De 22% telt alleen bij auto’s met een kentekendatum vanaf 1 januari 2018. ŠKODA heeft momenteel nog geen volledig elektrische modellen, maar die gaan in de toekomst zeker komen. Wat betreft de bijtelling van 2019 gaat het bij jouw ŠKODA FABIA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ of SUPERB dus altijd om een percentage van 22%.

Fiscale bijtelling 2019 berekenen

Het bijtellingsbedrag dat je netto per maand betaalt, hangt af van 3 factoren:

  1. Fiscale waarde van je ŠKODA
  2. Bijtellingspercentage van de auto
  3. Gehanteerd loonbelastingtarief

De Rekensom:
Cataloguswaarde (= fiscale waarde) x bijtellingspercentage x belastingschijf/12 maanden = maandelijkse bijtelling

Netto bijtelling berekenen

Je kunt de bijtelling van je leaseauto zelf berekenen, maar je kunt het ook door ŠKODA laten uitrekenen. Een stuk sneller en makkelijker! Gebruik daarvoor de onderstaande rekentool*. De uitkomst van de tool vertelt je hoeveel belasting je betaalt (naast je eventuele eigen bijdrage die je aan je werkgever betaalt).

Bijtellingskorting

Modeluitvoeringen met een kenteken van voor 2018 komen nog in aanmerking voor een bijtellingskorting. De eerder toegekende bijtellingskorting blijft geldig voor een periode van 60 maanden na de eerste tenaamstelling van het kenteken. Zijn de 5 jaar verstreken? Dan vervalt de korting en berekenen we opnieuw je maandelijkse bijtelling.

Over zakelijk rijden

De bijtelling van 2019 is slechts een van de vele zaken waarmee je rekening moet houden als je zakelijk rijdt. Om het papierwerk van de Financial Services hoef je je geen zorgen te maken. Stap maar in en ŠKODA regelt de rest.

Meer over zakelijk rijden van ŠKODA

Fiscaliteiten 2019
Met het gratis boekje ‘Fiscaliteiten 2019’ krijg je in no time antwoord op de 100 meest gestelde vragen over de auto en de fiscus.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Dealers