Duurzaamheid
& zakelijk rijden

Škoda is koploper op het gebied van zuinige en milieuvriendelijke auto’s. We presenteren je graag onze groene selectie modellen, maar ook feiten en fabels over aardgas. Kortom: hier vind je alles over schone mobiliteit op maat.

Energie labels bij auto's

Je kent energie labels waarschijnlijk al van koelkasten en wasmachines. Ze worden ook bij personenauto’s gebruikt. Energie labels bij auto’s bevatten gegevens over het brandstofverbruik en de CO-2 uitstoot. Het energielabel loopt van A tot en met G. Hierbij zijn A-label auto’s het meest zuinig en G-labels auto’s het minst zuinig.

Škoda's antwoord op duurzaamheid: CNG (Aardgas)

Het echt groene alternatief. Rijden op het steeds populairder wordende aardgas c.q. CNG (Compressed Natural Gas) betekent rijden in een zeer milieuvriendelijke en zuinige auto. Daarom heeft Škoda de Octavia G-TEC en de Octavia CombiG-TEC

Lagere kosten

Kies je voor rijden op CNG, dan kies je voor lagere brandstofkosten, minder CO2-uitstoot én fiscale voordelen en subsidies voor zakelijke rijders. En omdat het aantal CNG-tankstations in Nederland snel toeneemt, houdt niets jouw groene voordeel tegen!

De vraag naar zuinig rijden op CNG groeit gestaag. In de zakelijke sector is dit al jaren zichtbaar: het beperken van CO2-uitstoot mét bijbehorende fiscale voordelen verklaart de opmars.

Pluspunten CNG t.o.v. benzine en diesel

Cijfers op de kassadisplay liegen niet. CNG is erg voordelig. En ook belangrijk: het is veel milieuvriendelijker dan de andere twee fossiele brandstoffen. Waarom wil je als brandstof specifiek kiezen voor CNG?

  • Veel minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu
  • Goedkoper per liter (c.q. kilo)
  • Je betaalt minder wegenbelasting/BPM (t.o.v. dieselauto)
  • Je rijdt in een stillere auto

 

Je rijdt in een stillere auto

Lage CO2-uitstoot, lage bijtelling. Kortom, een schone, duurzame auto waarmee je het milieu en kosten bespaart. Bij Škoda heb je hierin zoveel keuze, dat we je graag verwijzen naar onze modellen met energielabel A en B.

Octavia Combi G-TEC

Ook met de Octavia Combi G-TEC bespaar je aanzienlijk op brandstofkosten. Maar dan wel in combinatie met een actieradius van zo’n 1.300 km en alle typische Octavia Combi pluspunten

Bekijk de Octavia Combi

Octavia G-TEC

Octavia G-TEC

Ook met de Octavia G-TEC bespaar je aanzienlijk op brandstofkosten. Maar dan wel in combinatie met een actieradius van zo’n 1.300 km en alle typische Octavia pluspunten.

Bekijk de Octavia

Meer over zakelijk rijden

Zakelijke mobiliteit is onmisbaar, maar welke oplossing is het beste voor je business? Škoda biedt aantrekkelijke voordelen aan en houdt je op de hoogte. Ontdek bijvoorbeeld meer over zakelijk elektrisch rijden bij Škoda.