Škoda kopen voor je bedrijf

Privé of op de zaak?

Ben je zzp’er of ondernemer met een eenmanszaak? En heb je vaak een auto nodig om je klanten te bezoeken? Dan kan het interessant zijn om je Škoda privé te kopen. Als meer dan 10% van je ritten voor je onderneming zijn, dan heb je de keuze om de auto privé of op de zaak aan te schaffen. Bij privé-aanschaf heb je geen bijtelling en vaak profiteer je van btw-aftrek. Deze belangrijke keuze kun je alleen op het moment van aankoop maken.

Hoe koop jij jouw Škoda?

Op de zaak kopen

Als je op zoek bent naar een auto voor je onderneming, dan kan het voordelig zijn om je Škoda op de zaak te kopen. Je mag dan de jaarlijkse afschrijvingskosten en gebruikskosten als aftrekpost gebruiken. Wil je echter meer dan 500 kilometer privé rijden met die auto, dan moet je bijtelling betalen. Hierdoor kan het voordeliger zijn om je bedrijfsauto privé te kopen.

Kies je voor kopen op de zaak, dan heb je de volgende fiscale voordelen:

✔ Afschrijvings- en gebruikskosten als aftrekpost (met bijtelling voor privégebruik)
✔ Teruggave van btw van aanschaf-, onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten (met correctie voor privégebruik)

Privé kopen

Je kunt ook besluiten om je auto privé te kopen en zakelijk te rijden. Gebruik je jouw Škoda ook voor je bedrijf, dan is de btw op de aanschaf en op de onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten aftrekbaar. Je krijgt deze btw-aftrek als je zelf ook btw-belaste activiteiten hebt en voor zover je de auto voor je onderneming gebruikt. Hierbij moet je uitgaan van de verhouding tussen zakelijk en privé gereden kilometers en het aantal verreden kilometers op jaarbasis. Als je een overzicht bijhoudt van alle gereden zakelijke en woon-werkkilometers, kun je een bedrag van 19 cent per kilometer aftrekken van de belaste bedrijfswinst. 

Je privéauto voor bedrijfsdoeleinden gebruiken, heeft interessante voordelen:

Je betaalt geen bijtelling
19 cent aftrek per kilometer
Btw-teruggaaf op de aanschaf en op onderhouds-, reparatie- en gebruikskosten over de gereden zakelijke kilometers

Zakelijk rijden bij Škoda 

Zakelijke mobiliteit is onmisbaar, maar welke oplossing is het beste voor je business? Škoda biedt aantrekkelijke voordelen aan en houdt je op de hoogte. Weet je al of je jouw Škoda privé of op de zaak wilt kopen? Kijk dan alvast naar de Škoda modellen die interessant zijn voor jouw bedrijf. Of ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer