Škoda Financial Lease

Rij met Financial Lease jouw nieuwe Škoda 

Ben je je aan het oriënteren op het leasen van een auto? Dan heb je de term Financial Lease vast en zeker wel voorbij zien komen. Of je nu kiest voor deze vorm van auto leasen of eerder gaat voor Operational Lease, het zijn beide leasevormen die sterk lijken op huren. Maar er is wel degelijk een groot verschil. Bij leasen kun je namelijk zelf bepalen hoe de auto wordt samengesteld, terwijl dit bij huren niet het geval is. Zonder een grote investering kun je met Financial Lease toch de auto van jouw keuze gebruiken voor een vast, maandelijks bedrag. Maar hoe werkt deze manier van financiering precies?

Wat is Financial Lease?

Er zijn meerdere variaties mogelijk op het gebied van een auto leasen, waar Financial Lease er één van is. Als je kiest voor deze vorm van leasen, dan wordt de auto uiteindelijk jouw economische eigendom. De leasemaatschappij neemt de verantwoordelijk voor de financiën. De zakelijke kosten die je voor deze leaseauto maakt en ook de BTW die je aan de leasemaatschappij betaalt, zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst. De contractduur van de overeenkomst wordt bepaald aan de hand van de economische levensduur van de auto, en kan dus verschillen. Zodra je alle maandelijkse termijnen en de slottermijn betaald hebt, ben je de economische eigenaar van de leaseauto. Dit is bijvoorbeeld bij Operational Lease anders: bij deze vorm van autolease blijft de auto aan het einde van de looptijd gewoon eigendom van de leasemaatschappij.

Wat is de slottermijn?

Bij het samenstellen van je Financial Leasecontract en het afstemmen van de gebruiksduur kun je slim gebruik maken van de hoge restwaarde. Dit doe je door te kiezen voor een aflossingsvrij deel, ook wel ‘slottermijn’ genoemd. Over dit deel betaal je gedurende de looptijd van de financiering alleen rente en geen aflossing. Daardoor zijn de maandlasten een stuk lager dan bij een andere financiering. Een goede ‘slottermijn’ wordt altijd lager ingezet dan de te verwachte restwaarde. Wat er overblijft van de inruilwaarde na het betalen van de slottermijn houd je over voor de aanbetaling van je volgende Škoda. Zo rijd je om de paar jaar in een nieuwe Škoda met lage maandelijkse lasten.

De voordelen van Financial Lease

Als je via Financial Lease een Škoda gaat rijden, kun je met het voldoen van de maandelijkse kosten aan je leasemaatschappij van alle voordelen van een leaseauto genieten. Škoda zet de voordelen van Financial Lease op een rij:

Aantrekkelijke maandlasten door slottermijnvoordeel
Vast termijnbedrag
Activering op de balans
Vaste rente
Extra aflossen mogelijk
Makkelijk, snel en direct geregeld bij je dealer
Duidelijkheid en zekerheid

Zodra de looptijd van de overeenkomst verstreken is, is je Škoda jouw eigendom! Ben je overtuigd van de voordelen om via Financial Lease jouw nieuwe auto te rijden? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde dealer om jouw nieuwe Škoda met Financial Lease te rijden.

 

Hoe regel je Financial Lease bij Škoda?

  • Kies de nieuwe Škoda of Škoda occasion die bij je past.
  • Kies een gewenst maandbedrag op basis van je aanbetaling, de looptijd en slottermijn. Vraag een vrijblijvende offerte aan.
  • Na jouw akkoord op de offerte wordt er gekeken of het financieel bij je past.
  • De Škoda dealer bestelt de auto en bij aflevering teken je het contract.
  • Zo rijd je weg in de Škoda van jouw keuze.
  • De slottermijn los je aan het einde van je financiering af en is de auto 100% jouw eigendom.
  • Heel eenvoudig dus. Geniet van je nieuwe Škoda !
Bereken je maandlasten

 

 

Een offerte aanvragen

Geinteresseerd? Vraag direct een offerte aan.

 

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer