Zakelijk rijden in een ŠKODA

Wat is van belang?

Speciaal voor de zakelijke rijder is er ŠKODA Zakelijk. Ondernemingen zijn constant in beweging, zelfs in de letterlijke vorm als je je van A naar B moet verplaatsen voor bijvoorbeeld een salesafspraak. Met de vele leasevormen, bijtellingen en mogelijke voordelen is niet altijd duidelijk wat nu dé oplossing is voor jouw organisatie. Met ŠKODA Zakelijk krijg je inzicht in de mogelijkheden. Zo zijn er aantrekkelijke Business uitvoeringen speciaal voor de zakelijke rijder.

Belangrijk bij zakelijk rijden

Ieder jaar verandert er het een en ander op het gebied van zakelijk rijden en de autobelastingen. Kort samengevat zijn dit de belangrijkste wijzigingen sinds 2017:

  • Een verlaging van de aanschafbelasting van personenauto’s en motorrijwielen in de jaren 2017 tot en met 2020 met in totaal 14,7%
  • De motorrijtuigenbelasting (mrb) is verlaagd met 2% voor alle personenvoertuigen
  • Het aantal bijtellingscategorieën is gehalveerd: van 4 naar 2
  • Het bijtellingspercentage voor nieuwe auto’s is verlaagd van 25% naar 22%
  • Elektrisch rijden wordt verder gestimuleerd met fiscale voordelen

Bijtelling en zakelijk rijden

Als je je auto van de zaak ook privé gebruikt, krijg je te maken met bijtelling. In 2017 zijn de bijtellingscategorieen van 4 naar 2 ingeperkt. Schaf je een nieuwe OCTAVIA, SUPERB of een andere ŠKODA aan in 2019, dan betaalt u 22% bijtelling. Dit bijtellingspercentage geldt ook voor nieuwe ŠKODA’s gekocht in 2017. Voor occasions gelden soms andere percentages voor bijtelling.

Alles over bijtelling en ŠKODA

Businessmodellen voor zakelijke rijders

ŠKODA denkt mee met ondernemingen en zakelijke rijders. Zo zijn er speciale businessmodellen. Deze zijn altijd voorzien van Bluetooth (voor veilig handsfree bellen), af-fabrieksnavigatie, cruise control en parkeersensoren aan de achterkant. Er is een geringe meerprijs waardoor de businessmodellen zeer interessant zijn voor zakelijk rijden. Onder andere de ŠKODA SUPERB en SUPERB COMBI kunnen bij de Active, Ambition en Style worden uitgebreid met een business-uitrusting.

Informatie en prijzen Business Editions

Voordelig zakelijk rijden

De auto blijft ook dit jaar topfavoriet voor zakelijke mobiliteit. Door slim te investeren, kun je daarbij fiscaal voordeel behalen. Bijvoorbeeld door de verlaagde bijtellingscategorie, het mobiliteitsbudget, de investeringsaftrek en eventuele lokale subsidies voor elektrische auto’s.

Lees meer over mobiliteitsbudget

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer