Laadruimte

Auto's met ruime en grote laadruimtes voor meer comfort

Ruimte genoeg met een grote kofferbak

Een grote kofferbak in je auto geeft je alle ruimte om te leven. Neem in de gezinsauto moeiteloos alle koffers mee op vakantie. Pak extra veel spullen in tijdens de verhuizing. En neem je hond in de kofferbak overal mee naartoe. Hoe je dagelijkse leven er ook uitziet, de juiste laadruimte maakt het extra comfortabel. Wij leggen je uit hoe de laadruimte wordt bepaald, en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste auto.

Laadruimte

Hoe wordt de laadruimte van je auto gemeten?

De laadruimte in je auto wordt altijd gemeten in liters. Met deze gestandaardiseerde vorm kun je eenvoudig de verschillen in opbergruimte tussen modellen vergelijken. Met behulp van blokken en een hoop handwerk bepalen wij deze inhoud. Zo weet je zeker dat je spullen er ook écht in passen.

Wanneer je de laadruimte van verschillende auto’s gaat vergelijken, kom je de termen ‘minimale laadruimte’ en ‘maximale laadruimte’ tegen. Het is belangrijk om hier goed op te letten, omdat de beschikbare ruimte afhangt van het aantal passagiers.

Maximale laadruimte

Maximale laadruimte Help je een middag spullen verhuizen? Als je alleen rijdt kun je vaak de achterbank (deels) platleggen. In dat geval werk je met de maximale laadruimte. Dit betekent bij de Enyaq iV bijvoorbeeld een toename in laadruimte van ruim 1100 liter. Ben je vaak met het gezin op pad? Let bij het vergelijken dan vooral op de minimale laadruimte van auto’s. Vaak is een auto met een grote kofferbak, zoals de Enyaq iV, de beste keuze.
Auto’s met veel laadruimte

Minimale laadruimte

De minimale laadruimte van je auto betreft de bagageruimte wanneer alle stoelen bezet zijn. Ga je met het hele gezin op vakantie? Negeer dan de maximale laadruimte.
Auto’s met grote kofferbak

Onze ruime modellen

Geniet maximaal van de laadruimte van onze modellen

Octavia Combi

Laadruimte tot 1.700 liter.
Auto’s met grote kofferbak

Enyaq iV

Laadruimte tot 1.710 liter.
Achterbak ENYAQ

Karoq

Laadruimte tot 1.810 liter.
Achterbak KAROQ

Kodiaq

Laadruimte tot 2.065 liter.
Achterbak KODIAQ

Ruime auto voor lange mensen

Wist je dat Nederland gemiddeld genomen het langste volk ter wereld is? Een extra reden om je te verdiepen in de ruimte van je auto. Want wanneer je lang bent, vergroot een ruime auto je rijcomfort aanzienlijk. En ook met familie of kinderen achterin, is extra beenruimte geen overbodige luxe. Naast de hoeveelheid beenruimte, zijn er nog meer aspecten om goed op te letten, zoals het type bestuurdersstoel. Lees hier onze vijf tips over de beste auto’s voor lange mensen.
Auto’s met grote kofferruimte

Elektrisch rijden

Duurzaam rijden met alle kofferruimte die je gewend bent

Lees meer

Je kofferbak organiseren

Wil je maximaal ruimte halen uit de kofferruimte van je auto? Met verschillende soorten accessoires deel je niet alleen de kofferruimte efficiënter in, je beschermt de kofferruimte ook tegen eventuele deuken en krassen. Zo voorkomen kofferbakmatten vervuiling door vocht en vuil. Ook helpen ze tegen het schuiven van spullen. En met de bagagenetten wordt het netjes inpakken van je bagage extra makkelijk. Bekijk hier alle accessoires voor je kofferbak.
Auto’s met grote kofferbak

Onze modellen met grote kofferruimte

Elektrische SUV

Onze nieuwste en eerste elektrische SUV. De Enyaq iV is een 5 persoons SUV met een actieradius van maximaal 537 km* en een trekgewicht van maximaal 1200 kg*. Samen met een laadruimte van 585 liter is het een uitermate geschikte SUV voor de familie. 

Bekijk de Enyaq iV

Grote SUV

Onze grote en ruime SUV’s zijn in alle opzichten een sterke speler in de klasse van de grote SUV’s. SUV-getrouw geven deze auto’s je dat prettige gevoel van robuustheid en veiligheid, en staaft dat met vele veiligheidsfeatures.

De Kodiaq biedt plek voor 5 óf 7 personen, waardoor er plek voor iedereen is.

Bekijk de Kodiaq

Avontuurlijke SUV

Wanneer je een kleinere auto zoekt, is een compacte SUV een auto met karakter op alle fronten. Stoere uitstraling, krachtig postuur en dynamische proporties, verpakt in een compact pakket. Zo geniet je van de voordelen van een kleine auto zoals een lagere prijs en flexibiliteit in de stad.

Met de Karoq ben je voorbereid op iedere situatie.

Bekijk de Karoq

Sportieve stationwagens

De sportieve stationwagens van Škoda combineren karakter en ruimte en zijn dus ideaal voor privé en zakelijke rijders. De Octavia Combi is uitermate verantwoord tijdens de werkweek, maar ook flexibel voor de weekenden en vakanties met het gezin of vrienden.

 

Bekijk de Octavia Combi

ŠKODA OCTAVIA COMBI

Elektrische SUV-Coupé

De Enyaq Coupé iV torent overal bovenuit. Zo brengt het gestroomlijnde ontwerp je verder dan ooit tevoren (545km). Met 570 liter aan laadruimte neem je eenvoudig je hele gezin + bagage mee. En de verschillende Design Selections en het 13-inch touchscreen maken het interieur net zo indrukwekkend als de buitenkant.

Bekijk de Enyaq Coupé iV

Grote en ruime stationwagens

Onze grote en ruimte stationwagens zijn sterke spelers in zijn klasse. De ideale Combi voor werk en gezin. De Superb Combi is grootste stationwagen van Škoda  met een bagageruimte van 1.950 liter en is naast een ruimtewonder ook een stijlicoon van binnen en buiten. 

Bekijk de Superb Combi

ŠKODA SUPERB COMBI
ŠKODA OCTAVIA COMBI
ŠKODA SUPERB COMBI

Maak het jezelf gemakkelijk

Met onze moderne levensstijl zijn de meest onvoorstelbare zaken mogelijk geworden. Desondanks lopen voortdurend tegen tal van uitdagingen aan. De oplossingen liggen erg voor de hand en daarom noemen we dit de Simply Clever-voorzieningen.

ontdek Simply Clever
Ruime auto’s ŠKODA Ipad houder
Welke Škoda heeft de meeste laadruimte?
Welke Škoda heeft de meeste laadruimte?
Als je op zoek bent naar een Škoda met veel laadruimte, dan is de Kodiaq de beste keuze. Met een laadruimte van 835 liter (2.065 liter met neergeklapte achterbank), biedt deze auto meer ruimte dan andere Škoda-modellen, zoals de Octavia Combi (640 liter) en de Karoq (521 liter).
Hoeveel laadruimte heeft een SUV?
Hoeveel laadruimte heeft een SUV?

Als we kijken naar de Škoda SUV-modellen, is de Kodiaq de winnaar op het gebied van laadruimte. Dit model heeft een laadruimte van maximaal 720 liter met alle stoelen in gebruik, en een maximale laadruimte van 2.065 liter met de achterstoelen neergeklapt. De Karoq daarentegen heeft een laadruimte van maximaal 479 liter met alle stoelen in gebruik, en een maximale laadruimte van 1.630 liter met de achterstoelen neergeklapt.


Hoeveel laadruimte heeft een Stationwagen?
Hoeveel laadruimte heeft een Stationwagen?

De stationwagens van Škoda bieden verschillende laadruimte capaciteiten. De meest populaire stationwagen van Škoda is de Octavia Combi. Deze heeft een laadruimte van 640 liter, die kan worden vergroot tot 1.700 liter met de achterbank neergeklapt. De Superb Combi biedt respectievelijk 660 liter aan laadruimte, die ook vergroot kan worden door de achterbank neer te klappen.

Hoeveel laadruimte heeft een Hatchback?
Hoeveel laadruimte heeft een Hatchback?

De laadruimte van de Fabia hatchback varieert afhankelijk van het specifieke model en de configuratie. Over het algemeen heeft de Fabia een laadruimte van tussen de 380 en 1190 liter, afhankelijk van de achterbank configuratie en het neerklappen van de achterbank. De Scala biedt nog net iets meer ruimte, namelijk tot 1.410 liter met neergeklapte achterbank. De Octavia wint het van de andere hatchbacks met een laadruimte tot 1.565 liter met neergeklapte achterbank.