Onze elektrische SUV

ŠKODA ENYAQ iV
Wereldpremière op 1 september

Als eerste op de hoogte met de elektrisch rijden nieuwsbrief

Schrijf je in
ŠKODA ENYAQ

Tot de wereldpremière van de ENYAQ iVOnze elektrische SUV

Een eerste impressie van het nieuwe ENYAQ iV interieur is bekend. “Het nieuwe interieurconcept combineert maximale ruimte met een ‘loungegevoel’. Een belangrijke verandering is het ontbreken van de middentunnel, waardoor er extra ruimte ontstaat. Ook is de bagageruimte opmerkelijk ruim: 585 liter. Naast de enorme binnenruimte, een snellaadfunctie en een actieradius tot maximaal 500* km komen er ook verschillende uitvoeringen beschikbaar, waaronder een variant met vierwielaandrijving die van 0 naar 100 km/u accelereert in slechts 6,2 seconden.

Blijf op de hoogte


Bekijk de gecamoufleerde ENYAQ iV

ŠKODA ENYAQ
ŠKODA ENYAQ
ŠKODA ENYAQ Voorkant
ŠKODA ENYAQ Voorkant
ŠKODA ENYAQ
ŠKODA ENYAQ
ŠKODA ENYAQ Rally
ŠKODA ENYAQ Rally
ŠKODA ENYAQ Achterkant
ŠKODA ENYAQ Achterkant
ŠKODA ENYAQ Zijkant
ŠKODA ENYAQ

Als eerste op de hoogte

Wil je niets van de nieuwe ENYAQ iV missen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief elektrisch rijden en blijf
als eerste op de hoogte van de onthulling, prijzen en interieurbeelden. Mis geen enkele update over onze eerste elektrische SUV.

Inschrijven nieuwsbrief

Meer over de ENYAQ iV

Designconcept

Het nieuwe designconcept van de ENYAQ iV combineert maximale interieurruimte met een 'loungegevoel'. In plaats van de gebruikelijke uitvoeringen en tal van opties biedt de ENYAQ iV voor het eerst onze nieuwe Design Selections aan. Het interieur sluit aan bij leefomgevingen, met perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen. Daarnaast komen er gestructureerde optiepakketten met verschillende thema's beschikbaar, waarbij voor alle modellen enkele afzonderlijke opties mogelijk zijn. 

Actieradius

De ENYAQ iV komt beschikbaar in 5 vermogensvarianten. Een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu (range van 340* kilometer), de 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu (range van 390* km) en een 150 kW sterke versie met 82 kWh accu (range van 500* km).

De twee versies met vierwielaandrijving leveren respectievelijk 195 kW of 225 kW, zijn voorzien van de 82 kWh accu en hebben een range van maximaal 460* km. De krachtigste variant sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 6,2 seconden*.

Uitvoeringen

De ENYAQ iV gaat keuze bieden uit een groot aantal verschillende uitvoeringen. De basisversies krijgen achterwielaandrijving, net als de iconische ŠKODA’s van vroeger. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft en de topversie kan tot wel 1.200 kg trekken.
ŠKODA ENYAQ

Elektrisch laden

De ENYAQ iV kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Afhankelijk van de grootte van de batterij is hij op deze manier in 6 tot 8 uur op te laden. Met een DC snellader tot 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%*.

ŠKODA ENYAQ Elektrisch laden

De naam ENYAQ

De naam van de ŠKODA ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. De ‘bron van leven’ symboliseert een nieuw begin van ŠKODA in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit.
ŠKODA ENYAQ Logo
ŠKODA ENYAQ
ŠKODA ENYAQ Elektrisch laden
ŠKODA ENYAQ Logo

In de pers

Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden met ŠKODA

Elektrisch rijden Hybride rijden
ŠKODA elektrisch rijden

Elektrisch rijden in de praktijk

Concept VISION iV

De 100% elektrisch aangedreven VISION iV is het studiemodel van de ENYAQ iV. Hij is gebaseerd op het Modular Electric Drive Kit (MEB) platform. Voor maximaal rijplezier beschikt hij over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk en vierwielaandrijving.

Actieradius

Naast de laadtijd is ook de actieradius een praktisch onderdeel die van belang is bij een elektrische auto. Onder andere je snelheid en rijstijl hebben hier invloed op. Dankzij het systeemvermogen van maximaal 225 kW accelereert de ENYAQ iV onmiddellijk en op sportieve wijze. Op zijn snelst in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u*. De krachtige lithium-ion accu’s en de efficiënte recuperatie staan garant voor een actieradius van maximaal 500* kilometer. De ENYAQ iV staat als eerste model van ŠKODA op het MEB-Platform.
ŠKODA VISION E

Laadpaal thuis en onderweg

Plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s beschikken over een accu die dagelijks opgeladen dienen te worden na het maken van een rit. Nederland beschikt inmiddels over een groot aanbod van openbare laadpalen. Op deze website vind je een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen bij jou in de buurt. Verder wordt op de website uitgelegd hoe je deze informatie kunt gebruiken op je smartphone of navigatiesysteem.
ŠKODA VISION E

Hoe werkt een elektromotor?

Het tijdperk van de elektrisch aangedreven auto is aangebroken. In 2019 bracht ŠKODA zijn eerste elektrische model op de markt en in 2025 zullen tien modellen een elektromotor hebben. Voor velen is de elektrische auto echter nog toekomstmuziek. Maar in feite steken elektrisch aangedreven auto's een stuk eenvoudiger in elkaar dan auto's met een verbrandingsmotor. Hoe dat komt? Lees het hier.

 

ŠKODA elektromotor

Opkomst elektrische auto's

De opkomst van de elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk - waarbij het terugdringen van de CO2 uitstoot zeer hoog op de agenda staat - maar ook het resultaat van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie.

Zo staat officieel in het regeerakkoord, dat de overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. 

ŠKODA VISION E

Soorten elektrische auto's

Met de term 'elektrische auto' kun je alle kanten op. Elke auto waarbij een elektromotor helpt met de aandrijving, kun je elektrisch noemen. Voor de duidelijkheid worden ze onderverdeeld in groepen, elk aangeduid met een andere afkorting. Wil je meer weten over welke groepen er zijn, en waar de afkortingen voor staan? Lees dan verder.

 

ŠKODA elektrische auto

Onderhoud

Een elektromotor heeft slechts één bewegend onderdeel: de rotor. Zodoende heeft de elektromotor in vergelijking met een verbrandingsmotor veel minder onderhoud nodig, omdat er minder slijtage plaatsvindt op minder onderdelen. Er wordt geen olie gebruikt en er zitten geen brandstof- en luchtfilter op. In het algemeen vereisen elektrische auto’s minder onderhoud dan een auto met een conventionele motor. 

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto's.
ŠKODA
ŠKODA VISION E
ŠKODA VISION E
ŠKODA elektromotor
ŠKODA VISION E
ŠKODA elektrische auto
ŠKODA

Perfecte keuze voor de zakelijke rijder

De ŠKODA ENYAQ iV is uitermate geschikt voor de zakelijke rijder. Bij ŠKODA bieden we altijd een passende financiering voor zzp’ers, het mkb en alle andere zakelijke rijders in Nederland. Dankzij onze uitgebreide financieringsmogelijkheden kies je eenvoudig voor de vorm die het beste bij jouw situatie past.

Alles over zakelijk rijden

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de nieuwe ENYAQ iV onthuld?
Wanneer wordt de nieuwe ENYAQ iV onthuld?
De onthulling van de nieuwe ENYAQ iV zal 1 september plaatsvinden. Op dat moment zijn alle beelden van het exterieur en interieur van de nieuwe ENYAQ iV beschikbaar. Schrijf je in voor de elektrisch rijden nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
Wanneer kan ik de ENYAQ iV bij de dealer in het echt ervaren en een proefrit maken?
Wanneer kan ik de ENYAQ iV bij de dealer in het echt ervaren en een proefrit maken?

Begin 2021 komt de ENYAQ iV naar verwachting naar Nederland. Prijzen, specificaties en meer worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.


Als je op de hoogte wilt blijven van al het nieuws over de ŠKODA ENYAQ iV, kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.


Wat is de actieradius van de ENYAQ iV? Hoe zit dit precies?
Wat is de actieradius van de ENYAQ iV? Hoe zit dit precies?

De ENYAQ iV heeft een maximale actieradius van 500* km volgens de WLTP norm. De line-up begint met een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu en een range van 340* kilometer. De 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu heeft een range van 390* km. De langste range, van 500* kilometer, staat op naam van de 150 kW sterke, achterwielaangedreven versie met 82 kWh accu.

De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je ENYAQ iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen. 

Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

Hoe snel laadt de ŠKODA ENYAQ iV op?
Hoe snel laadt de ŠKODA ENYAQ iV op?

De ENYAQ iV kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Afhankelijk van de grootte van de batterij is hij op deze manier in 6 tot 8 uur op te laden. Met een DC snellader van 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%.

Wat zijn de afmetingen en specificaties van de ENYAQ iV?
Wat zijn de afmetingen en specificaties van de ENYAQ iV?

De ENYAQ iV is dé ideale elektrische SUV. De specificaties zijn als volgt:

Lengte 4.648 mm
Breedte 1.877 mm
Hoogte 1.618 mm
Bagageruimte 585 liter
Max. Vermogen 225 W
Max. Trekgewicht 1.200 kg
Max. Actieradius 500 km*
0 naar 100 km/u 6,2 sec.*
Snelladen (125 kW) 10-80%  40 min.*

Wat is het maximale trekgewicht van de ENYAQ iV?
Wat is het maximale trekgewicht van de ENYAQ iV?
Het maximale trekgewicht is 1.200 kg.
Wat betekent de naam ENYAQ iV?
Wat betekent de naam ENYAQ iV?
De naam van de ŠKODA ENYAQ iV is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. Lees hier meer.
Meer vragen rondom de ŠKODA ENYAQ iV?
Meer vragen rondom de ŠKODA ENYAQ iV?
Hier vind je het antwoord op al je vragen over ŠKODA. Kijk eerst tussen de veelgestelde vragen, wellicht vind je het antwoord hier. Anders kan je altijd contact opnemen met je ŠKODA-dealer of ŠKODA. ŠKODA staat je graag te woord, zowel via Facebook, Twitter of via onze klantenservice.
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?

Heb je meer vragen over elektrisch rijden? Bezoek dan skoda.nl/elektrisch-rijden. Natuurlijk staan wij je ook graag te woord, bij je ŠKODA-dealer of via FacebookTwitter of onze klantenservice.

* Cijfers nog niet definitief bevestigd. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.