Onze elektrische SUV

ŠKODA ENYAQ iV

Binnenkort bestelbaar vanaf € 39.990

Houd mij op de hoogte Bekijk de ENYAQ iV
ENYAQ iV

Onze elektrische SUV

De ENYAQ iV is onthuld. Het nieuwe design is vooruitstrevend, evenwichtig en zelfverzekerd. Ook is de bagageruimte opmerkelijk ruim: 585 liter. Naast de enorme binnenruimte, een snellaadfunctie en een actieradius tot maximaal 510* km komen er ook verschillende uitvoeringen beschikbaar, waaronder een variant met vierwielaandrijving die van 0 naar 100 km/u accelereert in slechts 6,2 seconden. Naar verwachting is de ENYAQ iV begin oktober te bestellen vanaf € 39.990.

Blijf op de hoogte
ENYAQ Elektrisch opladen


Ontdek de ENYAQ iV

ENYAQ interieur
ENYAQ iV interieur
ENYAQ achterbank
ENYAQ achterbank
ENYAQ infotainment
Elektrische SUV navigatie
ENYAQ airconditioning
Elektrische SUV airconditioning
Elektrische ENYAQ stuurwiel
Elektrische SUV stuurwiel
Elektrische SUV ENYAQ interieur
Interieur elektrische SUV ENYAQ
Elektrische SUV ENYAQ
Elektrische SUV ENYAQ
ENYAQ led verlichting
ENYAQ led verlichting
ENYAQ Grille
ENYAQ Grille
ENYAQ elektrisch laden
ENYAQ elektrisch laden
ENYAQ back
ENYAQ back
ENYAQ Grille
ENYAQ Grille

Als eerste op de hoogte

Wil je niets van de nieuwe ENYAQ iV missen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief elektrisch rijden en blijf
als eerste op de hoogte van besteldata, prijzen en meer. Mis geen enkele update over onze eerste elektrische SUV.

Inschrijven nieuwsbrief

Standaard garanties op jouw ENYAQ iV

8 jaar garantie op de accu

Op de hoogvoltaccu in de ENYAQ iV heb je maar liefst 8 jaar garantie (of tot 160.000 gereden kilometers). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de accu. Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door een gespecialiseerde ŠKODA monteur. Zo ben je verzekerd van het beste onderhoud en worden onnodige storingen voorkomen.

Tot 6 jaar onderhoud inclusief

De ENYAQ iV wordt standaard geleverd met tot wel 6 jaar onderhoud, waarbij de auto op alle belangrijke punten wordt gecontroleerd. Het onderhoud bestaat uit een inspectieservice, het vervangen van de pollenfilter en het verversen van de remvloeistof. Ook voeren we gelijk een APK uit als het nodig is. Zo houd je je ENYAQ iV zo lang mogelijk als nieuw.

2 jaar garantie op de hele auto

Op elke ŠKODA zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Voorwaarde hierbij is wel dat je je de ENYAQ iV volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Meer weten? Lees de garantieregelingen.

ŠKODA Garantie

Meer over de ENYAQ iV

Exterieur design

Het design van de ENYAQ iV is vooruitstrevend, evenwichtig en zelfverzekerd. De nieuwe proporties zorgen voor een bijzondere dynamiek en een ruim interieur. Zijn grote wielen en bodemvrijheid geven hem de krachtige uitstraling van een SUV.

Designconcept

Het nieuwe designconcept van de ENYAQ iV combineert maximale interieurruimte met een 'loungegevoel'. In plaats van de gebruikelijke uitvoeringen en tal van opties biedt de ENYAQ iV voor het eerst onze nieuwe Design Selections aan. Het interieur sluit aan bij leefomgevingen, met perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen. Daarnaast komen er gestructureerde optiepakketten met verschillende thema's beschikbaar, waarbij voor alle modellen enkele afzonderlijke opties mogelijk zijn. 

Actieradius

De ENYAQ iV komt beschikbaar in 5 vermogensvarianten. Een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu (range van 340* kilometer), de 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu (range van 390* km) en een 150 kW sterke versie met 82 kWh accu (range van 510* km).

De twee versies met vierwielaandrijving leveren respectievelijk 195 kW of 225 kW, zijn voorzien van de 82 kWh accu en hebben een range van maximaal 460* km. De krachtigste variant sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 6,2 seconden*.

Lichtdesign

In het nieuwe lichtdesign van de ENYAQ iV vallen meteen de Full-LED Matrix koplampen op. Naast de verwerkte kristalelementen, zijn ook specifieke details verfijnd. Zoals de nieuwe dagrijverlichting en de nieuwe zeshoekige vorm van de LED-modules. Deze innovatieve LED-technologie benadrukt het duurzame karakter van onze eerste volledig elektrische SUV.

Uitvoeringen

De ENYAQ iV gaat keuze bieden uit een groot aantal verschillende uitvoeringen. De basisversies krijgen achterwielaandrijving, net als de iconische ŠKODA’s van vroeger. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft en de topversie kan tot wel 1.200 kg trekken.
ŠKODA ENYAQ

Elektrisch laden

De ENYAQ iV kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Afhankelijk van de grootte van de batterij is hij op deze manier in 6 tot 8 uur op te laden. Met een DC snellader tot 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%*.

De naam ENYAQ

De naam van de ŠKODA ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. De ‘bron van leven’ symboliseert een nieuw begin van ŠKODA in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit.
ŠKODA ENYAQ Logo
ŠKODA ENYAQ
ŠKODA ENYAQ Logo

In de pers

Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden met ŠKODA

Elektrisch rijden Hybride rijden
ŠKODA elektrisch rijden

Perfecte keuze voor de zakelijke rijder

De ŠKODA ENYAQ iV is uitermate geschikt voor de zakelijke rijder. Bij ŠKODA bieden we altijd een passende financiering voor zzp’ers, het mkb en alle andere zakelijke rijders in Nederland. Dankzij onze uitgebreide financieringsmogelijkheden kies je eenvoudig voor de vorm die het beste bij jouw situatie past.

Alles over zakelijk rijden

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik de nieuwe ENYAQ iV bestellen?
Wanneer kan ik de nieuwe ENYAQ iV bestellen?
Naar verwachting is de ENYAQ iV begin oktober te bestellen vanaf € 39.990.
Wanneer kan ik de ENYAQ iV bij de dealer in het echt ervaren en een proefrit maken?
Wanneer kan ik de ENYAQ iV bij de dealer in het echt ervaren en een proefrit maken?

Begin 2021 komt de ENYAQ iV naar verwachting naar Nederland. Prijzen, specificaties en meer worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.


Als je op de hoogte wilt blijven van al het nieuws over de ŠKODA ENYAQ iV, kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.


Wat is de actieradius van de ENYAQ iV? Hoe zit dit precies?
Wat is de actieradius van de ENYAQ iV? Hoe zit dit precies?

De ENYAQ iV heeft een maximale actieradius van 500* km volgens de WLTP norm. De line-up begint met een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu en een range van 340* kilometer. De 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu heeft een range van 390* km. De langste range, van 510* kilometer, staat op naam van de 150 kW sterke, achterwielaangedreven versie met 82 kWh accu.

De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je ENYAQ iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen. 

Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

Hoe snel laadt de ŠKODA ENYAQ iV op?
Hoe snel laadt de ŠKODA ENYAQ iV op?

De ENYAQ iV kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Afhankelijk van de grootte van de batterij is hij op deze manier in 6 tot 8 uur op te laden. Met een DC snellader van 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%.

Wat zijn de afmetingen en specificaties van de ENYAQ iV?
Wat zijn de afmetingen en specificaties van de ENYAQ iV?

De ENYAQ iV is dé ideale elektrische SUV. De specificaties zijn als volgt:

Lengte 4.648 mm
Breedte 1.877 mm
Hoogte 1.618 mm
Bagageruimte 585 liter
Max. Vermogen 225 W
Max. Trekgewicht 1.200 kg
Max. Actieradius 500 km*
0 naar 100 km/u 6,2 sec.*
Snelladen (125 kW) 10-80%  40 min.*

Wat is het maximale trekgewicht van de ENYAQ iV?
Wat is het maximale trekgewicht van de ENYAQ iV?
Het maximale trekgewicht is 1.200 kg.
Wat betekent de naam ENYAQ iV?
Wat betekent de naam ENYAQ iV?
De naam van de ŠKODA ENYAQ iV is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. Lees hier meer.
Meer vragen rondom de ŠKODA ENYAQ iV?
Meer vragen rondom de ŠKODA ENYAQ iV?
Hier vind je het antwoord op al je vragen over ŠKODA. Kijk eerst tussen de veelgestelde vragen, wellicht vind je het antwoord hier. Anders kan je altijd contact opnemen met je ŠKODA-dealer of ŠKODA. ŠKODA staat je graag te woord, zowel via Facebook, Twitter of via onze klantenservice.
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?

Heb je meer vragen over elektrisch rijden? Bezoek dan skoda.nl/elektrisch-rijden. Natuurlijk staan wij je ook graag te woord, bij je ŠKODA-dealer of via FacebookTwitter of onze klantenservice.

* Cijfers nog niet definitief bevestigd. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.