De auto is dé ideale plek voor een goed gesprek. Ontdek hier waarom

Private Lease

ŠKODA inleveren

Hero Private Lease al klant
Voordat je jouw Private Lease ŠKODA inlevert, moet je de auto laten inspecteren. De inspectie wordt gedaan door onze partner Macadam. Macadam is een onafhankelijk bedrijf wat gespecialiseerd is in het inspecteren en innemen van private leaseauto's. Op deze pagina lees je hoe het inleveren van jouw ŠKODA precies verloopt.

Inspectie op schade- en gebruikssporen

Macadam maakt een rapport van de feitelijk aanwezige schade- en gebruikssporen. Tijdens de inspectie wordt een rapport gemaakt met alle schade- en gebruikssporen die jouw auto op dat moment heeft. Dit rapport wordt door Macadam en de eigenaar van de auto ondertekend. Uiteindelijk beoordeelt ŠKODA Financial Services aan de hand van dit rapport of het gaat om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades. Lees hier wat deze geaccepteerde en niet geaccepteerde schades betekenen.

Verplichte aanwezigheid bij inspectie

Probeer zelf aanwezig te zijn bij de inspectie van Macadam, zodat duidelijk wordt wat de staat van jouw auto is. Wanneer het contract ook getekend is door een medecontractant kan deze persoon ook aanwezig zijn, mocht jij onverhoopt niet kunnen. Macadam komt naar de door jou gekozen locatie, op de tijd dat het jou goed uitkomt.

ŠKODA inleveren: wees goed voorbereid 

Hier wordt precies uitgelegd hoe je gemakkelijk jouw ŠKODA inleveren kan wanneer je private lease contract afloopt.


1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie.
2. Zorg dat jouw ŠKODA schoon en opgeruimd is.
3. Pak uw kentekenkaart, onderhoudsboekje, APK rapport en instructieboekje erbij.
4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in uw ŠKODA.
5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen etc aanwezig zijn.
7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn.
8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn. 

Bekijk de inlever-video

Inleveren op winterbanden of zomerbanden

Of je jouw ŠKODA in dient te leveren met zomer- of winterbanden is afhankelijk van de periode van het jaar. Zo mag je jouw Private Lease ŠKODA in de maanden oktober tot en met maart inleveren op winterbanden, en in de periode april tot en met september kan je de auto inleveren op zomerbanden. Heb jij een ŠKODA met lichtmetalen velgen? Dan dien je de auto in te leveren met lichtmetalen velgen.  

Maak een afspraak voor inspectie

Maak minimaal 5 dagen voor het eind van je contract een afspraak voor de inspectie. Dit kan telefonisch via +31 (0)172 475 490. Op basis hiervan bespreekt Macadam de details met je; zoals tijd, locatie en overige vragen, mocht je die hebben.