Hoe werkt Private Lease?

Private Lease in vijf stappen

Met Škoda Private Lease rijd je in vijf eenvoudige stappen in een gloednieuwe Škoda. Stel zelf je auto samen, bepaal de looptijd van je Private Lease en geniet van alle voordelen van Škoda rijden. We leggen je in vijf stappen uit hoe Private Lease werkt.
1. Kies een passend model en stel deze samen.
1. Kies een passend model en stel deze samen.
Alleen jij weet hoe je droomauto eruit ziet. Kies zelf de perfecte kleur en uitvoering, en bepaal welke opties jij belangrijk vindt. Toch nog die andere kleur of liever het model met de automaat? Bij de dealer kunnen ze alle opties voor je op papier zetten.
2. Vraag direct online een offerte aan.
2. Vraag direct online een offerte aan.
Jouw droomauto samengesteld? De dealer neemt zo snel mogelijk contact met je op! Samen kunnen jullie alles rustig doornemen en jouw vragen beantwoorden. Geen zorgen, je zit gelukkig nog nergens aan vast!
3. Stel jouw ideale Private Lease contract op.
3. Stel jouw ideale Private Lease contract op.
Vrienden en familie om de hoek of aan de andere kant van Nederland? Afhankelijk van onder andere hoeveel kilometers je gaat rijden en de looptijd van je contract berekenen we jouw maandlasten.
4. Wij doen de financiële check.
4. Wij doen de financiële check.
Voordat je wegrijdt in jouw nieuwe Škoda, gaan we eerst kijken of private lease wel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het krediet beoordelingsformulier (VFN-norm). Goedgekeurd? Dan wordt de overeenkomst opgesteld! Zodra beide partijen akkoord zijn, is de aanvraag definitief en heb je nog 14 dagen bedenktijd.
5. Geniet van je nieuwe Škoda!
5. Geniet van je nieuwe Škoda!
Natuurlijk wil je zo snel mogelijk de show stelen in je nieuwe auto. Afhankelijk van het model en de uitvoering wordt de levertijd bepaald. De dealer in de buurt weet wanneer je auto klaar staat en neemt contact met je op voor het ophalen van de sleutels!

Zo wordt het maandbedrag voor jouw Private Lease berekend

Het maandbedrag van je Private Lease is onder andere afhankelijk van het Škoda model en de uitvoering. Kies je voor een Virtual Cockpit en extra luxe velgen, of ga je voor maximale veiligheid met de Regen & Lichtassistent? Je stelt ‘m zelf samen in de configurator.
Bekijk de Private lease modellen

De hoogte van je eigen risico

Het eigen risico bij Private Lease bedraagt standaard € 500. Je hebt de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen naar € 250 of € 125. Een lager eigen risico verhoogt het maandbedrag van je Private Leasecontract. Wanneer je eigen risico bijvoorbeeld € 500 bedraagt en je schade lager uitvalt, betaal je alleen de hoogte van de schade.

De looptijd van je Leaseovereenkomst

De looptijd van je Private Leasecontract heeft invloed op de hoogte van het maandbedrag. Je kunt kiezen uit een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden. Wanneer je kiest voor een langere looptijd, valt het maandbedrag voor je Private Lease vaak lager uit. 


Je kunt tussentijds de looptijd aanpassen. We berekenen dan opnieuw het maandbedrag voor je Private Lease. Wanneer je besluit het Private Leasecontract op te zeggen, kun je het contract afkopen. Het afkoopbedrag is afhankelijk van de resterende looptijd.

Het aantal kilometers dat je verwacht te rijden

Voorafgaand aan je Private Lease maak je een inschatting van het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden in je Škoda. Een hoger aantal verwachte kilometers leidt tot een hoger maandbedrag. 


Om je hiermee te helpen kun je kiezen uit kilometerbundels van 10.000 kilometer tot 30.000 kilometer per jaar. Verwacht je meer te rijden? Dan maken we een offerte op maat. Meer gereden kilometers verwerken één keer per jaar. Minder gereden kilometers worden aan het eind van de looptijd verrekend.


Je Škoda wordt standaard geleverd met zomerbanden. Je kunt voor een meerprijs met de extra opties ook winterbanden toevoegen. De Škoda dealer slaat indien gewenst je banden op en geeft je een belletje als het tijd is om van banden te verwisselen.