Leasen of kopen

ŠKODA Kopen of leasen

Een auto kopen of leasen?

Twijfel je tussen het kopen of het leasen van een auto? Iedereen wil graag betaalbaar autorijden, maar hoe je deze auto gaat betalen hangt af van je persoonlijke situatie. Steeds meer mensen kiezen voor private lease, omdat een nieuwe auto kopen een groot bedrag in één keer kan zijn. Maar wat is nu eigenlijk goedkoper, leasen of kopen?


In een paar jaar tijd zijn er ruim 100.000 Private Lease contracten afgesloten in Nederland. Hiervan zijn er ruim 60% die onder het Keurmerk Private Lease vallen volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Deze populariteit is te verklaren: tegen vaste, vooraf berekende kosten kun je rijden in een nieuwe, schone auto met de laatste technieken. Zo kun jij zorgeloos en betaalbaar rijden. Het kopen van een auto

Wat is het verschil tussen leasen en kopen?

Er zitten grote verschillen tussen het leasen of het kopen van een auto. Bij het leasen van een auto kun je onderscheid maken in private lease en zakelijk leasen. Als leasen via je werkgever geen optie is, dan zijn private lease of het kopen van een nieuwe of tweedehands auto de enige opties. Bij Private Lease blijft de auto eigendom van je leasemaatschappij. Hierdoor kun jij rondrijden in een nieuwe comfortabele auto met de laatste technieken. Dit kun je doen tegen een vast bedrag per maand, zonder onverwachte kosten. Dit betekent dat je geen grote investering hoeft te doen. Kopen betekent echter een grote investering, de vraag is of dat auto rijden je waard is. Een occasion aanschaffen is ook interessant, maar een onzekere factor kan zijn welke kosten en onverwacht onderhoud zich aandienen. Kies je private lease in plaats van kopen, dan kies je voor meer zekerheid en gemak, tegen minder kosten.
ŠKODA OCTAVIA COMBI en HATCHBACK
Private Lease
Nieuwe auto
Tweedehands auto
Financieel
Geen aanbetaling, dus inruil oude auto = cash in the pocket! Met lening: hogere rente bij de bank Grote betaling nodig
Nieuwste model, nieuwste technieken Met spaargeld: je spaargeld is weg (of slinkt aanzienlijk) Vaak onzekerheid over historie en kwaliteit
Service en
onderhoud
Onderhoud en service inbegrepen Zelf je onderhoud regelen Meer onderhoud nodig, wat je zelf moet regelen en betalen
Alles bij je dealer, onder één dak Kans op onverwachte kosten Risico op reparatiekosten
Op lange termijn
Na afloop lever je de auto in, of krijg je de mogelijkheid tot overnemen Je zit aan de auto of het contract vast Oudere auto's gaan minder lang mee

Een (gebruikte) auto kopen

Voordelen

De auto is gelijk je bezit

Geen kilometer restrictie

Zelf bepalen wanneer je afstand van je auto doet

Geen BKR registratie

Zelf bepalen waar je de auto verzekert

Eigen garage kiezen


Nadelen

Alle (mogelijk hoge) onderhoudskosten zijn voor jezelf

In één keer een flink bedrag kwijt

Wanneer je dit bedrag niet hebt liggen, moet je lenen

Zelf verantwoordelijk voor de verkoop van je auto

Historie en onderhoud van de auto niet altijd bekend

De afschrijving zorgt voor waardeverlies

Bekijk onze modellen

Private lease auto

Voordelen

Vast bedrag per maand, geen onverwachte kosten

Geen spaargeld of lening nodig

Je rijdt in een nieuwe auto, voorzien van nieuwe technieken

Zekerheid

Gemak

Na afloop van het contract, kun je een nieuwe auto kiezen met contract

Nadelen

Kilometer Restrictie en extra betalen voor meer kilometers

Voor schades geldt per schadegeval het eigen risico

De auto is tijdens en na afloop niet jouw bezit

Zelf verantwoordelijk voor de verkoop van je auto

BKR-registratie

Contract geldt voor langere termijn

Bereken je maandlasten

Vergelijk kosten tussen leasen en kopen

1. Kies je droomauto en noteer de prijs (nieuw of occasion)
2. Zoek dezelfde auto op met de private lease prijs en bepaal de leaseperiode en aantal kilometers
3. Maak deze zelfde berekening ook voor de koopauto voor dezelfde periode en kilometers (denk ook aan de afschrijving, wegenbelasting, verzekering, onderhoudskosten, schade en de investering)
4. Vergelijk de bedragen

Karoq Clever Edition
KAROQ

Tot € 2.900 voorraadvoordeel
Nu vanaf € 199 bijtelling p/m

Bekijk voorraad

Trimline FABIA HATCHBACK
FABIA

Van € 249
Voor € 229* p/m

Bekijk nu

Trimline FABIA COMBI
FABIA COMBI

Van € 279
Voor € 249* p/m

Bekijk nu

Wat houdt ŠKODA Private Lease in?
Wat houdt ŠKODA Private Lease in?

Het ŠKODA Abonnement is gebaseerd op private lease en is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onverwachte onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten.

ŠKODA Private Lease voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease. Dit betekent dat alle kosten inbegrepen zijn: afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden, schadeherstel, glasreparatie, vervangend vervoer na 72 uur (bij ŠKODA Abonnement na 24 uur), (inter)nationale pechonderweg-hulpdienst en BTW.

Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol en bijvoorbeeld het wassen van de auto. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden (leeftijd / inkomen etc.) om te mogen leasen?
Wat zijn de voorwaarden (leeftijd / inkomen etc.) om te mogen leasen?
Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een ŠKODA Abonnement aanvragen. Om te controleren of het ŠKODA Abonnement financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een ŠKODA Abonnement navragen of u al een krediet heeft. Wij laten het ŠKODA Abonnement als kredietovereenkomst registreren bij BKR.
Is inruil mogelijk en wat doet dat met mijn maandbedrag?
Is inruil mogelijk en wat doet dat met mijn maandbedrag?
Inruil is mogelijk. De ŠKODA dealer kan een inruilwaarde voor de huidige auto bepalen. Kies na het samenstellen van de auto voor bestellen en kies voor de optie aanvragen met hulp van een merkdealer in de buurt. Dan neemt de ŠKODA dealer contact met u op. De inruilwaarde heeft geen invloed op het maandbedrag.
Mogen anderen in de auto rijden?
Mogen anderen in de auto rijden?
Iedereen met een voor de betreffende auto geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.
Als ik ŠKODA Private Lease afsluit krijg ik dan ook te maken met de bijtelling?
Als ik ŠKODA Private Lease afsluit krijg ik dan ook te maken met de bijtelling?
De bijtellingsregeling geldt alleen voor zakelijke leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden. ŠKODA Private Lease valt daar niet onder. De kosten die wij tonen op basis van de geselecteerde auto en opties is de werkelijke prijs per maand.
Ik heb een eigen onderneming, kan ik ook kiezen voor ŠKODA Private Lease?
Ik heb een eigen onderneming, kan ik ook kiezen voor ŠKODA Private Lease?
Ja, dit is mogelijk. Een private lease overeenkomst wordt altijd door een natuurlijke persoon aangegaan en niet door een rechtspersoon zoals een BV of NV. Wanneer de private lease overeenkomst wordt opgemaakt zal in plaats van een loonstrook voor de acceptatie een kopie van de aangifte inkomstenbelasting gevraagd worden. Voor rechtspersonen is operational lease een passend alternatief. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via 033 454 92 15 of leasen@skodafinancialservices.nl.
Als ik op bestellen klik, is de order dan definitief?
Als ik op bestellen klik, is de order dan definitief?
De order is dan nog niet definitief. Eerst zal beoordeeld worden of het ŠKODA Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de bestelling definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in. Tijdens de bedenktijd is het mogelijk, zonder opgaaf van reden en zonder kosten, de overeenkomst te ontbinden.
Wat is het verschil tussen Private Lease en Abonnement?
Wat is het verschil tussen Private Lease en Abonnement?
ŠKODA Private Lease en ŠKODA Abonnement zijn twee verschillende benamingen voor hetzelfde product. Beide betekenen dus precies hetzelfde.