De compacte SUV

De compacte SUV combineert de geliefde eigenschappen van de SUV met de praktische voordelen van een stadsauto. De SUV staat natuurlijk bekend om zijn grote formaat, hoge instap en veel laadruimte. Spreken deze eigenschappen jou aan, maar ben je niet op zoek naar het allergrootste model? Dan is de compacte SUV dé optie voor jou. Met een hogere instap en ruim interieur voelt ‘ie aan als een SUV. En je geniet ook nog van makkelijker inparkeren, lichtvoetiger rijden en een lager brandstofverbruik. Lees meer over de compacte SUV en bekijk het model.

Wat is een compacte SUV?

Een compact SUV-model ziet er hetzelfde uit als de SUV zoals je ‘m al kent. Het grote verschil zit in de bouw. SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Deze oorsprong als terreinwagen brengt een aantal voordelen met zich mee. Denk aan een instap tussen de 60-80 cm, veel laadruimte en een ruim interieur. De compacte SUV is hierdoor voelbaar ruimer in het interieur dan de gemiddelde stadswagen, zoals een hatchbackJe geniet dus van extra hoofdruimte, meer plek voor de benen en meer bagageruimte. En dat allemaal in een wendbaar en avontuurlijk jasje.
compacte suv modellen

Het compacte SUV-model

Onze stedelijke SUV

Kamiq

Vanaf € 181 bijtelling p/m*

Vanaf 28.590 Private Lease vanaf 429 p/m*

Kamiq

Eigenschappen van de Kamiq
  • Laadruimte tot 1.395 liter
  • Trekgewicht tot 1.150 kg
  • Optimaal zicht, veiligheid en flexibiliteit
  • Lengte 4.241 mm
  • Wendbare rijeigenschappen
  • Moderne assistentie- en infotainmentsystemen
  • Strak design, praktische bediening
  • Talloze Simply Clever-functies

Waarom een compacte SUV?

Wendbaar

De compacte SUV heeft als kleiner model een aantal grote voordelen. Dat merk je vooral als je rijdt in de stad of in drukke gebieden. Met de kleinere draaicirkel en minder grote afmetingen voelt de Kamiq zich helemaal thuis op de plekken waar een grote SUV zich niet aan waagt.

beste compacte suv

SUV-karakter

Een hoge instap, grote laadruimte en een robuuste bouw; het zijn de populaire kenmerken van een SUV. En het zijn precies de kenmerken die ook de Kamiq tot een echte SUV maken. Ga dus extra comfortabel op vakantie, help een zaterdag verhuizen of neem je fietsen mee.
compacte suv modellen

Een SUV met uitstraling

In de Kamiq rijd je met uitstraling elk avontuur tegemoet. De compacte SUV wordt geleverd met Full-LED koplampen. Die zien er niet alleen schitterend uit, met de geïntegreerde bochtverlichting geven ze je ook gegarandeerd het beste licht. Maak van jouw Kamiq een extra statement met het panoramadak en de optionele diffuser. 
compacte suv
beste compacte suv
compacte suv modellen
compacte suv
Groot gemak met de kleinere SUV

Ben je nieuwsgierig geworden naar de praktische voordelen van een stadsauto, met het populaire uiterlijk en karakter van een SUV? Ontdek zelf hoe het is om de rijden in de compacte SUV. Plan een proefrit in bij de dealer bij jou in de buurt. 


Compacte SUV of een normale SUV?

Het enige grote verschil met normale SUV’s is het formaat van de compacte SUV. Ten opzichte van andere andere modellen heeft een compacte SUV een minder groot interieur en een kleinere laadruimte. Ook heb je met een compacte SUV niet de optie om te kiezen voor een 7-persoons auto. Ben je op zoek naar een auto waarmee je geniet van maximale ruimte? Bekijk dan ook eens een van onze andere SUV-modellen.
alle suv modellen

Onze andere SUV-modellen

Elektrische SUV

Onze nieuwste en eerste elektrische SUV. De Enyaq iV is een 5 persoons SUV met een actieradius van maximaal 537 km* en een trekgewicht van maximaal 1200 kg*. Samen met een laadruimte van 585 liter is het een uitermate geschikte SUV voor de familie. 

Bekijk de Enyaq iV

Grote SUV

Onze grote en ruime SUV’s zijn in alle opzichten een sterke speler in de klasse van de grote SUV’s. SUV-getrouw geven deze auto’s je dat prettige gevoel van robuustheid en veiligheid, en staaft dat met vele veiligheidsfeatures.

De Kodiaq biedt plek voor 5 óf 7 personen, waardoor er plek voor iedereen is.

Bekijk de Kodiaq

Avontuurlijke SUV

Wanneer je een kleinere auto zoekt, is een compacte SUV een auto met karakter op alle fronten. Stoere uitstraling, krachtig postuur en dynamische proporties, verpakt in een compact pakket. Zo geniet je van de voordelen van een kleine auto zoals een lagere prijs en flexibiliteit in de stad.

Met de Karoq ben je voorbereid op iedere situatie.

Bekijk de Karoq

Elektrische SUV-Coupé

De Enyaq Coupé iV torent overal bovenuit. Zo brengt het gestroomlijnde ontwerp je verder dan ooit tevoren (545km). Met 570 liter aan laadruimte neem je eenvoudig je hele gezin + bagage mee. En de verschillende Design Selections en het 13-inch touchscreen maken het interieur net zo indrukwekkend als de buitenkant.

Bekijk de Enyaq Coupé iV