De auto is dé ideale plek voor een goed gesprek. Ontdek hier waarom

ŠKODA Private Leaseauto overnemen

Skoda Leaseauto overnemen

Jouw ŠKODA Private Leaseauto overnemen

Loopt jouw huidige ŠKODA Private Leasecontract binnenkort af en wil je jouw ŠKODA graag overnemen aan het einde van jouw contract? Dat behoort zeker tot de mogelijkheden!

Hoe werkt dat?

Je kunt een overnamevoorstel aanvragen via jouw ŠKODA dealer. Wil je of kun je het overnamebedrag niet in één keer betalen? Het is ook mogelijk dit bedrag te financieren via jouw ŠKODA dealer. Wanneer je akkoord gaat met het overnamevoorstel, kun je het getekend retour sturen. Je ontvangt dan een factuur van ŠKODA Financial Services.
Onze dealers helpen je graag verder

Tenaamstelling, verzekeren, wegenbelasting en onderhoud

Omdat je een private leasecontract hebt, staat de auto al op jouw naam. Je hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling. Brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde je tijdens de looptijd van jouw private leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen.

De volgende zaken moet je wel zelf regelen:

  • Met ingang van de overnamedatum moet je jouw ŠKODA zelf verzekeren. Denk hierbij ook eens aan onze ŠKODA Autoverzekering. Dé autoverzekering voor ŠKODA, waarbij je er níet op achteruit gaat. Had je voor jouw private leasecontract al schadevrije jaren opgebouwd? Deze zijn geldig tot 3 jaar na het beëindigen van jouw oude autoverzekering.
  • Rekeningen voor de houderschaps- of wegenbelasting komen voortaan automatisch bij je terecht. Je betaalt deze vanaf dan dus zelf.
  • Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doe je voortaan zelf. Hiervoor kun je gewoon terecht bij jouw huidige ŠKODA dealer.
  • Wanneer je winterbanden hebt en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door jouw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kun je langs bij jouw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat, op te halen. Rijd je op dit moment op jouw winterbanden maar wil je deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met jouw dealer om de winterbanden om te wisselen voor jouw zomerbanden. 

De definitieve overname

Je wordt na het moment van de overname nog per post geïnformeerd over de definitieve overname. Hierbij ontvang je ook de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van jouw ŠKODA.

Wil je meer weten over wat er gebeurt aan het einde van jouw ŠKODA Private Leasecontract? Lees dan verder over jouw verschillende opties, wat er gebeurt bij het eventueel inleveren van de auto en hoe de eindfacturatie werkt.