ŠKODA

BKR registratie

Informatie en uitleg

SKODA SCALA

Private lease en BKR-registratie: wat moet je weten?

Bij het afsluiten van een private lease contract hoort een financiële toetsing. Een BKR-check is hier een vast onderdeel van. Zo ook bij ŠKODA. Zo’n 11 miljoen Nederlanders staan bij Stichting BKR geregistreerd. Wat betekent dit voor mijn private lease contract? Lees het hieronder.

Wanneer ben je BKR-geregistreerd?

Je bent BKR-geregistreerd als je een krediet hebt van meer dan €250 dat langer dan één maand loopt. Dat hoeft niet nadelig te zijn, zolang je iedere maand aan je betalingen voldoet. Doe je dat, dan zien andere partijen dat je betrouwbaar bent en goed met je financiën omgaat. Voorbeelden van zaken die BKR-geregistreerd worden:

  • Een creditcard met gespreide betaling in termijnen
  • Het afsluiten van een telefoonabonnement
  • Een uitgestelde betaling (koop nu, betaal later)
  • Een persoonlijke lening

En nog veel meer. Herkenbaar niet? We hebben er bijna allemaal mee te maken.

Wat is de BKR-check?

Bij het aangaan van een private lease contract wordt er in het geval van een BKR-check gekeken welke andere financiële verplichten er lopen en of er sprake is van betalingsachterstanden. Als je BKR-registratie positief is kun je een auto leasen. Wanneer je betalingsachterstanden hebt, is het aangaan van een private lease contract wel een probleem. Bij een negatieve BKR-registratie is het aangaan van een private lease contract helaas vaak niet mogelijk.

Waarom is er de BKR-check?

De BKR-check is er om twee redenen. Het beschermt de consument tegen het aangaan van te hoge betalingsverplichtingen en de leasemaatschappij is goed geïnformeerd waardoor het risico op een betalingsachterstand wordt verkleint.