Škoda

BKR registratie

Private Lease en BKR-registratie

Private lease en BKR-registratie: wat moet je weten?

Ben je van plan om een Škoda te Private Leasen? Het is goed om te weten dat een BKR-registratie dan een vast onderdeel is van jouw contract. We leggen je uit wat de BKR-registratie is, waarom het nodig is en wat het betekent voor de aanschaf van jouw Škoda.

Wat is een BKR-registratie?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle financiële verplichtingen boven de €250 met een looptijd van minstens een maand. Dit helpt jou om inzicht te krijgen in de leningen die je tot nu toe hebt afgesloten. Omdat jouw Škoda Private Leasecontract een financiële verplichting met zich meebrengt, wordt dit ook bij het BKR geregistreerd.

Voorbeelden van BKR-registraties 

  • Een uitgestelde betaling (koop nu, betaal later)
  • Een persoonlijke lening
  • Een creditcard met gespreide betaling in termijnen
  • Het afsluiten van een telefoonabonnement.

auto inruilen bij dealer

Voordelen BKR-registratie

Een BKR-registratie heeft een aantal voordelen. Wanneer je rekeningen altijd op tijd betaalt, werkt een BKR-registratie bijvoorbeeld in je voordeel bij nieuwe leningen. Daarnaast weet je door een positieve BKR-registratie dat je het Private Leasecontract financieel kunt dragen.

ŠKODA inruilen

Wat is de BKR-check?

Bij een BKR-check wordt gekeken of je nog lopende leningen hebt en of er geen betalingsachterstanden zijn. Dit gaat gepaard met een Inkomens- en Lastentoets (ILT). Daarnaast wordt een krediet vanaf €250 geregistreerd bij het BKR. Dit is een positieve registratie, net zoals de mogelijkheid om rood te staan bij de bank. Wanneer je BKR-registratie positief is, kunnen we jouw Private Lease aanvraag definitief maken.

ŠKODA inruilen

Kan Private Lease ook zonder BKR-registratie?

Alle leasemaatschappijen die net als Škoda bij het Keurmerk Private Lease zijn aangesloten, voeren bij het afsluiten van een Private Leasecontract een BKR-check uit. Het keurmerk Private Lease houdt in dat jouw Private Lease voldoet aan de volgende zekerheden:

  • Eerlijke voorwaarden
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • Veertien dagen bedenktijd

BKR Private Lease

Waar check ik mijn mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar wat jouw mogelijkheden zijn en hoe jouw situatie eruit ziet met een BKR-registratie bij een leasecontract? Ga langs bij de Škoda dealer bij jou in de buurt en informeer over de mogelijkheden. Je huidige BKR-registraties kun je ten alle tijden inzien op de officiële website van het BKR.

S

Veel gestelde vragen

Wat is de invloed van Private Lease op je hypotheek?
Wat is de invloed van Private Lease op je hypotheek?
Private Lease heeft invloed op je hypotheek. Het verlaagt namelijk het maximale hypotheekbedrag. Private Lease wordt gezien als financiële verplichting die het vrij besteedbare budget verkleint. Het vrij besteedbare budget wordt meegenomen in de berekening van het maximale hypotheekbedrag. Overweeg je Private Lease, dan is het verstandig om te bedenken of je tijdens de looptijd van het Leasecontract van plan bent een huis te kopen. Wanneer je al een huis hebt gekocht, heeft Private Lease geen invloed op de lopende hypotheek.
Hoe lang blijft de registratie in het BKR staan?
Hoe lang blijft de registratie in het BKR staan?
Zolang je een Private Leaseauto hebt, is de registratie bekend bij het BKR. Zodra je voor de laatste keer het maandbedrag en je eindafrekening betaald hebt, laat Škoda dit aan het BKR weten. Alle BKR-registraties blijven nog vijf jaar zichtbaar. Zo kan een kredietverstrekker zien dat je al je verplichtingen voldaan hebt en een betrouwbare betalingspartner bent. Het is goed om te weten dat leasecontracten volledig geregistreerd worden bij het BKR.