De voor- en nadelen
van Private Lease

Wat zijn de voor- en nadelen van Private Lease?

Is Private Lease voor jou de beste keuze? Hoe je jouw Škoda ook aanschaft, je wilt het weloverwogen doen. Daarom zetten we de voor- en nadelen van Private Lease op een rijtje. Zo weet je zeker of Private Lease voor jou de beste keuze is.

Over Private Lease

  • Rijd voor een vast maandbedrag;
  • Alles is inbegrepen! Je regelt alleen de brandstof of het opladen;
  • Zeg kosteloos op bij onvrijwillige werkloosheid.

Private Lease in het kort

Met Private Lease rijd je in een nieuwe Škoda of occasion voor een vast all-in maandbedrag. Je hoeft niet meer te denken aan de restwaarde, verzekering, belasting en het onderhoud. Stel jouw droomauto samen, net als de looptijd en kilometrage van Private Lease. Zo weet je vooraf altijd wat je kunt verwachten.

ŠKODA inruilen

Vijf voordelen van Private Lease

1. Geen hoge aanschafprijs
1. Geen hoge aanschafprijs
Liever niet al je spaargeld in één keer uitgeven aan een nieuwe auto? Met Private Lease rijd je voor een vast en laag all-in maandbedrag in je Škoda. Je houdt geld over voor andere dingen, en geniet vanaf dag één van je droomauto.
2. Flexibel in het samenstellen
2. Flexibel in het samenstellen
Je bent 100% flexibel in het samenstellen van je Private Lease en de auto waarin je rijdt. Kies dus jouw favoriete bekleding, of maak ‘m extra veilig met zijairbags achterin. Bij jouw dichtstbijzijnde dealer denken we graag met je mee. Of stel ‘m zelf samen in de configurator.
3. Inclusief belasting, verzekering en onderhoud
3. Inclusief belasting, verzekering en onderhoud

Bij een nieuwe auto moet je voor de eerste kilometer van alles regelen rondom belasting, verzekering en onderhoud. Rijd je met Private Lease? Dan is dit allemaal al voor je geregeld. En nog een voordeel: je brengt je Škoda naar de dichtstbijzijnde dealer zónder je zorgen te maken over de rekening.

4. Eenvoudig opzegbaar bij werkloosheid
4. Eenvoudig opzegbaar bij werkloosheid
Beland je helaas in een situatie waardoor je de maandlasten van Private Lease niet meer kunt betalen? In gevallen van onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of overlijden kun je vaak Private Lease kosteloos opzeggen.
5. Geen nadelige restwaarde
5. Geen nadelige restwaarde
Heb je vele kilometers gereden in je Škoda en zoek je een nieuwe auto? Dan ligt een lagere restwaarde niet bij jou, maar bij ons. Kies dus gerust een nieuw model uit, en geniet weer van dezelfde voordelen van Private Lease.

Vijf nadelen van Private Lease

1. Schat van te voren het aantal kilometers in
1. Schat van te voren het aantal kilometers in
Het all-in maandbedrag voor jouw Private Lease hangt onder andere af van het verwachte aantal kilometers dat je gaat rijden. Rij je meer kilometers dan verwacht? Dan betaal je een vergoeding voor de extra kilometers. Dit wordt vooraf duidelijk gecommuniceerd. Bij minder kilometers rekenen we de teveel betaalde kilometers achteraf met je af.
2. De auto is tijdens en na afloop niet jouw bezit
2. De auto is tijdens en na afloop niet jouw bezit
Tijdens Private Lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Dat betekent dat verzekering, belasting en het onderhoud voor jou geregeld is. Wanneer je contract afgelopen is, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Het nadeel hiervan is dat de restwaarde ook belandt bij de leasemaatschappij.
3. Contract geldt voor langere tijd
3. Contract geldt voor langere tijd
Private Lease stel je op voor een vooraf bepaalde looptijd. Deze looptijd varieert tussen de 24 - 60 maanden. Bij een vroegtijdige beëindiging betaal je een vergoeding. Deze communiceren we transparant van te voren. Is er sprake van arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid? Dan kun je vaak kosteloos Private Lease opzeggen.
4. Per schade geldt het eigen risico
4. Per schade geldt het eigen risico
Helaas kan het gebeuren dat je als Private Lease rijder te maken krijgt met schade. Bij SKODA heb je standaard € 500 eigen risico. Dit eigen risico geldt per schade. Voorkom je liever deze kosten? Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen risico te verlagen naar € 125 euro.
5. Minder financieringsmogelijkheden
5. Minder financieringsmogelijkheden
Private Lease valt onder de terugkerende financiële verplichtingen. Daarom wordt jouw Private Leasecontract bij het BKR geregistreerd. Dit verkleint je mogelijkheden tot het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek. Wij checken vooraf altijd welk type Private Lease het beste past bij je financiële situatie. Zo weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van het vaste all-in maandbedrag.

*Private Lease
Škoda Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 mei 2024, zolang de voorraad strekt. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.

Subsidie
Een nieuwe elektrische auto met een fiscale waarde onder de €45.000 komt in aanmerking voor de SEPP subsidie van de overheid. De Enyaq is hiervoor beschikbaar. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Meer informatie over SEPP subsidie vind je hier. Vraag je dealer naar de voorwaarden.

Keurmerk Private Lease