Wat is Private Lease?

Hero Autoverzekering

Wat houdt privé een auto leasen in?

Bij private lease blijft de auto eigendom van je leasemaatschappij. Jij rijdt als particulier razendsnel in een nieuwe comfortabele auto gedurende de voor jou ideale contractperiode, zonder dat je een grote investering hoeft te doen. En behalve benzine regelen is er helemaal niets waar je je druk over hoeft te maken. Oftewel: je houdt budget over voor andere leuke dingen, je loopt 0% risico, en profiteert van véél voordelen. Daarover lees je hieronder meer!

Wat is inbegrepen?

Wel inbegrepen

Afschrijving

Afleverkosten

Schade en reparaties

Verzekering met all risk dekking

BTW

Wegenbelasting

(Inter)nationale pechhulp

Onderhoud bij merkdealer

Vervangend vervoer na 24 uur

Minder gereden kilometers terugbetaald

Niet inbegrepen

Brandstof / Opladen

Boetes

Tol(kosten)

Auto wassen

Heb je een vraag over private lease of wil je persoonlijk advies?

Chat nu met een medewerker

Vergelijk private lease met het kopen van een auto

Denk je erover om je privé auto te vervangen en particulier te leasen, maar twijfel je of je misschien eigenlijk toch maar ‘ouderwets’ een auto moet kopen? Een logische afweging. Een nieuwe auto kun je veelal geheel naar wens laten leveren, maar dit kan met private lease ook steeds makkelijker. Kopen betekent echter een grote investering, de vraag is of dat auto rijden je waard is. Een occasion aanschaffen is ook interessant, maar een onzekere factor kan zijn welke kosten en onverwacht onderhoud zich aandienen. Kies je private lease in plaats van kopen, dan kies je voor meer zekerheid en gemak, tegen minder kosten.

Private Lease
Nieuwe auto
Tweedehands auto
Financieel
Geen aanbetaling, dus inruil oude auto = cash in the pocket! Met lening: hogere rente bij de bank Grote betaling nodig
Nieuwste model, nieuwste technieken Met spaargeld: je spaargeld is weg (of slinkt aanzienlijk) Vaak onzekerheid over historie en kwaliteit
Service en
onderhoud
Onderhoud en service inbegrepen Zelf je onderhoud regelen Meer onderhoud nodig, wat je zelf moet regelen en betalen
Alles bij je dealer, onder één dak Kans op onverwachte kosten Risico op reparatiekosten
Op lange termijn
Na afloop lever je de auto in, of krijg je de mogelijkheid tot overnemen Je zit aan de auto of het contract vast Oudere auto's gaan minder lang mee

Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een private leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van private lease is ŠKODA uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. We houden ons altijd aan de Algemene voorwaarden met duidelijke, eerlijke spelregels.

Meer over het keurmerk

Veelgestelde vragen

Welke looptijden en jaarkilometrages zijn mogelijk?
Welke looptijden en jaarkilometrages zijn mogelijk?

ŠKODA Private Lease is beschikbaar met looptijden van:

  • 24 maanden
  • 36 maanden
  • 48 maanden

Het jaarkilometrage waaruit gekozen kan worden is:

  • 10.000
  • 15.000
  • 20.000
  • 25.000
  • 30.000

Wanneer afwijkende looptijden en jaarkilometrages gewenst zijn kan de ŠKODA-dealer een maatwerkofferte verstrekken.

Ben ik vrij om te kiezen waar ik het onderhoud van de auto laat doen?
Ben ik vrij om te kiezen waar ik het onderhoud van de auto laat doen?
Met ŠKODA Private Lease is voor alle zaken rondom de auto de officiële dealer van het betreffende merk het juiste contact. Zo is alles onder één dak geregeld bij de ŠKODA-dealer.
Is het private lease contract inclusief brandstof?
Is het private lease contract inclusief brandstof?
Nee, ŠKODA Private Lease is exclusief brandstof. Het is niet mogelijk dit als optie op te nemen in de overeenkomst.
Wat zijn de mogelijkheden als mijn inkomen wijzigt?
Wat zijn de mogelijkheden als mijn inkomen wijzigt?
Verandert het inkomen negatief dan is het mogelijk om de kosten van het ŠKODA Abonnement (tijdelijk) te verlagen. Tijdens de looptijd van ŠKODA Private Lease is het mogelijk om de duur van het abonnement en of kilometrage aan te passen. Dit heeft gevolgen voor het maandbedrag. Bij verkorting van de duur van het ŠKODA Abonnement is het mogelijk dat er extra kosten in rekening worden gebracht over de periode voorafgaand aan de wijziging. Indien de duur van het ŠKODA Abonnement wordt verlengd kunnen de maandelijkse kosten mogelijk naar beneden worden bijgesteld. Vrijblijvende berekening ontvangen? Neem contact op met onze commerciële binnendienst op (033) 454 91 38.
Wat is de levertijd van de auto?
Wat is de levertijd van de auto?
De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt doorgegeven door de dealer. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. De ŠKODA-dealer kan informatie over de afleverdatum van de auto verstrekken.
Waar haal ik de auto op?
Waar haal ik de auto op?
De ŠKODA-dealer in de buurt zal de aflevering verzorgen en neemt contact op voor het maken van een afspraak.
Kan het maandbedrag van ŠKODA Private Lease tijdens de looptijd nog wijzigen?
Kan het maandbedrag van ŠKODA Private Lease tijdens de looptijd nog wijzigen?

Contract voor 1 februari 2016:
Indien er aanpassingen worden gedaan in de looptijd en het aantal kilometers per jaar, zal de leaseprijs wijzigen. Daarnaast heeft ŠKODA Financial Services het recht om het maandbedrag aan te passen indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing.

Contract vanaf 1 februari 2016:
Indien er aanpassingen worden gedaan in de looptijd en het aantal kilometers per jaar, zal de leaseprijs wijzigen. Daarnaast heeft ŠKODA Financial Services het recht om het maandbedrag aan te passen indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing. Ook geldt dat het maandbedrag kan worden aangepast wanneer er een autoprijsverhoging plaatsvindt tussen de datum van ondertekening contract en de afleverdatum van de auto.

Klantenservice

Kies het model dat het beste bij jou past, bekijk alle ŠKODA private lease modellen.

Bekijk alle modellen