Plan je APK

Ons professionele team kent jouw Škoda als geen ander

  • Altijd verbonden met jouw Škoda
  • Losse APK voor slechts € 40 all-in
Plan direct in

Algemene Periodieke Keuring

De APK is een wettelijke verplichte keuring voor auto’s ouder dan 4 jaar (3 jaar voor dieselauto’s). Tijdens deze keuring controleren onze monteurs jouw Škoda op de belangrijkste punten rondom verkeersveiligheid en word je gratis connected. Connect LITE is de online dienst waarmee je meer uit je dag haalt en altijd verbonden bent met jouw auto. Ons professioneel opgeleide team kent jouw Škoda als geen ander. Plan daarom altijd je APK in bij een officiële Škoda dealer voor slechts € 40.

Plan een APK-keuring  Škoda Connect Lite

Wat is de APK-datum van je Škoda?

Vul je kenteken in zodat we weten om welke Škoda het gaat en haal de APK-datum van je Škoda op.

Wat wordt er gecheckt tijdens je APK?

 Remmen   Ruitenwissers
 Verlichting   Stuurinrichting
 Wielophanging   Carrosserie
 Gordels   Uitstoot uitlaatgassen
✔ Schokdempers   Kilometerstand
 Airbags   Gebruikte brandstof
 Banden   Het voertuigbewijs

Wat kun je zelf alvast checken?

Verlichting: check of alle lampen goed werken.

Ruitenwissers: als ze strepen achterlaten, zijn ze aan vervanging toe.

Visuele check: let op beschadigingen aan de buitenkant en ook onder je auto.

Luistercheck: zet de radio uit en luister of je tijdens het rijden geen gekke geluiden hoort.

Banden: je profieldiepte moet minimaal 1,6 mm zijn en let altijd op beschadigingen en je bandenspanning.

APK-keuringsschema


Datum eerste toelating Brandstofsoort  Wanneer keuren 
 Na 1 januari 2005  Benzine en/of elektromotor

Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar. Na 1 januari 2005


 Diesel Eerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar. Vóór 1 januari 2005,

 voertuig niet ouder dan 30 jaar
 Alle soorten Eerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar Na 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen) alle soorten

Elk jaar APK.
Gratis Škoda Connect LITE

Altijd verbonden met jouw Škoda

Voor Škoda modellen (vanaf 2008) die niet zijn uitgerust met een fabrieks-connecitiviteitsfunctie, hebben we nu Škoda Connect LITE in combinatie met een achteraf te plaatsen DataPlug. Met de Škoda Connect LITE app kun je verbinding maken met jouw auto. Zo kun je ritten registreren en exporteren, je brandstofkosten analyseren, zien waar je Škoda geparkeerd staat en nog veel meer.

Let op: Škoda Auto beëindigt de Connect LITE dienst. Per 30 juni 2024 kunnen er geen nieuwe gebruikers meer worden aangemeld. De app en functionaliteiten kunnen nog worden gebruikt tot 1 juli 2025. Daarna worden deze niet meer aangeboden.

Connect Lite

Veelgestelde vragen

Wanneer een apk keuring?
Wanneer een apk keuring?

In het algemeen moet je auto elk jaar APK gekeurd worden. Er zijn echter een aantal uitzonderingen voor nieuwe auto's. Bekijk het APK schema.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?
Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?
In het algemeen moet een auto ieder jaar APK gekeurd worden. Voor nieuwe auto's gelden andere regels. Controleer wanneer jouw auto gekeurd moet worden door je kenteken in te vullen op deze pagina.
Hoe vaak apk keuring?
Hoe vaak apk keuring?

In het algemeen moet je auto elk jaar APK gekeurd worden. Er zijn echter een aantal uitzonderingen voor nieuwe auto's. Bekijk het APK schema om de juiste frequentie voor jouw auto te vinden.

Hoe lang duurt de apk keuring?
Hoe lang duurt de apk keuring?
De apk keuring duurt gemiddeld 1 uur. Op basis van steekproef (kans van ongeveer 3%) kan er een herkeuring door RDW plaatsvinden. Dit kan tot maximaal 2 uur extra duren.
Wat kost een apk keuring?
Wat kost een apk keuring?
Een APK keuring bij een officiële Škoda dealer kost € 40.
Mijn apk-keuring is verlopen. Wat moet ik nu doen?
Mijn apk-keuring is verlopen. Wat moet ik nu doen?
Als je apk is verlopen, mag je niet meer rijden met het voertuig. Het voertuig mag nog wel maximaal 2 maanden na het verlopen van de apk-vervaldatum op de openbare weg stilstaan. Daarna krijg je een boete. Zorg er daarom voor dat je voertuig voor die tijd is gekeurd. Plan een APK keuring bij een dealer in de buurt. Op de dag van de keuring mag je het voertuig wel naar de keuring locatie rijden. Je voertuig moet op dat moment nog wel WA-verzekeren. Neem de afspraakbevestiging met je mee tijdens deze rit.
Kan ik de apk keuring laten uitvoeren zonder afspraak?
Kan ik de apk keuring laten uitvoeren zonder afspraak?
Om zeker te weten dat er voldoende tijd is voor een apk keuring, kun je het beste online of telefonisch een afspraak maken bij de dealer. Let op: Is je APK al verlopen en wil je je auto laten keuren? Dan is het verplicht om vooraf een afspraak te plannen. Tot de dag van de keurig mag je niet in de auto rijden. Rijd je toch in de auto, met een verlopen apk, dan kun je een boete krijgen. Ook heb je geen dekking van je verzekering bij een ongeval.

Wil je meer informatie?

 

Neem contact op met de Škoda Dealer. Of stel je vraag via Twitter, Facebook, de chat rechts onderin of door te bellen naar:

4 jaar reparatiegarantie

Ruime auto's, ruime garantie. Bij Škoda krijg je liefst 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die de officiële Škoda-dealer aan de auto heeft verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten èn vakmanschap van onze monteur bestaat niet.

Vier jaar reparatiegarantie