Škoda Operational Lease

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is de één van de meest voorkomende vormen van autolease. Wanneer je kiest voor operational lease, kies je voor zorgeloos rijden. Je gaat namelijk een overeenkomst aan met de leasemaatschappij zodat je gebruik mag maken van een auto zonder deze als eigendom te hebben. Hierdoor heb je geen lasten als reparatiekosten en waardeverlies.

Vaak is het niet meteen duidelijk wat het daadwerkelijke verschil is tussen Operational en Financial Lease, maar er zijn wel degelijk grote verschillen tussen beide leasevormen. Zo wordt bij Operational Lease onder andere het onderhoud en verzekering door de leasemaatschappij geregeld. Bij Financial Lease hoor je dit zelf te regelen. Bovendien word je bij Operational Lease niet de economische eigenaar van de auto terwijl de auto bij Financial Lease wel jouw eigendom wordt. Hierdoor loop je bij Financial lease het economisch risico op bijvoorbeeld waardevermindering. Bij Operational Lease draagt de leasemaatschappij dit risico.

Operational Lease: de voordelen op een rij

Om de keuze voor de juiste leasevorm zo makkelijk mogelijk te houden, hebben we bij Škoda de kenmerken van Operational Lease op een rij gezet. Zo weet je direct of deze manier van leasen bij jou past.

  • De leasemaatschappij regelt bij Operational Lease de verzekering, service & onderhoud, reparatie en wegenbelasting
  • Bij Operational Lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto, je loopt dus geen economisch risico
  • Operational lease is gezond voor je bedrijfsbalans: het heeft geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit of liquiditeit van je onderneming 

Je Operational Lease snel & eenvoudig regelen

Zodra je alle leasevormen vergeleken hebt en voor Operational Lease van een ŠKODA hebt gekozen als de meest ideale manier van autorijden voor jouw situatie, dan is dit al in een paar simpele stappen geregeld:

  1. Kies je favoriete Škoda;
  2. Schat je verwachte kilometers in;
  3. Kies je ideale contractduur.

Wil je meer weten of heb je nog vragen over Operational Lease voordat je je nieuwe auto gaat rijden? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde dealer om jouw nieuwe Škoda met Operational Lease te rijden.

Bereken je maandlasten

 

 

Een offerte aanvragen

Geïnteresseerd? Vraag direct een offerte aan.

 

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer