Auto leasen als zzp'er

Alle info en voordelen bij Škoda op een rij

Als zzp'er wil je graag mobiel blijven. Met veel wisselende opdrachten en klussen die zich door het hele land kunnen bevinden ben je veel onderweg. Maar wat is voor jou als zzp'er de beste optie om een auto te leasen? En hoe weet je zeker dat je met Škoda de voordeligste keuze maakt? Om deze vragen te beantwoorden, hebben wij alle voordelen van een auto leasen voor iedereen in de ZZP branche op een rij gezet, zodat je met precies de juiste informatie een goede keuze kunt maken.

Welke vormen van zakelijk leasen zijn voor zzp'ers interessant?

Hoe jouw mobiliteitsvraag er ook uitziet, bij Škoda hebben we altijd een optie die het beste bij jouw situatie past als ondernemer. Of dit nu een overeenkomst voor de langere termijn is of juist voor een korte periode, wij helpen je graag de beste en voordeligste keuze te maken.

 • Operational Lease
 • Financial Lease
 • Short Lease

 

Operational Lease: deze manier van leasen bij Škoda lijkt het meeste op huren: de auto wordt namelijk niet jouw eigendom. Hierdoor heeft het dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van je onderneming. Operational Lease gaat uit van de meest complete leasevorm, waarbij reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting inclusief is.


Financial Lease: bij Financial Lease ligt het economische risico bij jou als leaser. Financial Lease gaat namelijk om de financiering van jouw nieuwe Škoda, de auto is namelijk jouw eigendom. Deze leasemethode helpt je simpelweg om de beste auto voor jouw situatie te financieren. Een extra voordeel voor jou als zzp'er is bovendien dat je de btw kunt terugvragen.


Short Lease: ben je als zzp'er nog maar net begonnen, maar wil je wel graag een goede en betrouwbare auto? Dan biedt Škoda je de keuze om verkort te leasen, de Short Lease overeenkomst. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten met een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van Škoda heb je alle voordelen die een compleet leasepakket je biedt: reparatie, onderhoud en banden, all risk-verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn inbegrepen.

Wat zijn de voordelen van zakelijk leasen?

 • Je rijdt altijd in een nieuwe auto
 • Geen grote investering in één keer
 • Vaste maandelijkse lasten
 • Alle onderhoudskosten zitten inbegrepen in de leaseprijs

Hoe zit het met kilometervergoeding

Rij je met een auto van de zaak? Dan hoef je de kilometerregistratie niet per gereden kilometer op te geven. In dat geval kun je ze bij de totale autokosten opvoeren. Dit zijn niet alleen zakelijk gerden kilometers, maar ook onderhoud en brandstof.

Gebruik je een privé auto, dan zitten de regels iets anders. Lees daar meer over op de privé of zakelijk pagina.

Je gaat zakelijk leasen als zzp'er, en nu?

Zodra je eenmaal hebt besloten welke vorm van zakelijk leasen bij Škoda voor jou als zzp'er de juiste keuze is, dan komen er nog een paar aanvullende dingen bij kijken. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet:

 • Wat wordt de contractduur van je leaseovereenkomst: ga je liever een contract aan voor de korte termijn om flexibel te blijven of kies je voor zekerheid door een contract voor een langere periode aan te gaan?
 • Kan ik milieubewust rijden en toch gebruikmaken van slimme, fiscale kansen?
 • Heb ik voldoende ruimte voor zowel zakelijk als privé-gebruik?
 • Je hebt bij het leasen van een auto te maken met bijtelling. Hoe dat zit en hoe je bijtelling kan berekenen, lees je op de bijtelling pagina.

Meer weten over zakelijk rijden als zzp'er?

Misschien ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag beter geïnformeerd zijn voordat je een definitieve keuze maakt voor het leasen van een auto bij Škoda. Wil je meer weten over de ins en outs van een auto leasen als zzp'er en op basis van deze aanvullende informatie een keuze maken? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde dealer. Zij helpen je graag verder met al je vragen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer