Auto leasen als zzp'er

Alle info en voordelen bij Škoda op een rij

Zoek jouw Škoda dealer

Alles wat je moet weten

Als zzp'er wil je graag mobiel blijven. Met veel wisselende opdrachten en klussen die zich door het hele land kunnen bevinden ben je veel onderweg. Maar wat is voor jou als zzp'er de beste optie om een auto te leasen? En hoe weet je zeker dat je met Škoda de voordeligste keuze maakt? Om deze vragen te beantwoorden, hebben wij alle voordelen van zakelijke lease voor ZZP'ers op een rij gezet, zodat je met precies de juiste informatie een goede keuze kunt maken.

Wat zijn de voordelen van zakelijk leasen?

 • Je rijdt altijd in een nieuwe auto
 • Geen grote investering in één keer
 • Vaste maandelijkse lasten
 • Alle onderhoudskosten zitten inbegrepen in de leaseprijs

Welke vormen van zakelijk leasen zijn voor zzp'ers interessant?

Hoe jouw mobiliteitsvraag er ook uitziet, bij Škoda hebben we altijd een optie die het beste bij jouw situatie past als ondernemer. Of dit nu een overeenkomst voor de langere termijn is of juist voor een korte periode, wij helpen je graag de beste en voordeligste keuze te maken.

 • Operational Lease
 • Financial Lease
 • Short Lease

Financial lease

Bij Financial Lease ligt het economische risico bij jou als leaser. Financial Lease gaat namelijk om de financiering van jouw nieuwe Škoda, de auto is namelijk jouw eigendom. Deze leasemethode helpt je simpelweg om de beste auto voor jouw situatie te financieren. Een extra voordeel voor jou als zzp'er is bovendien dat je de btw kunt terugvragen.

Operational Lease

Deze manier van leasen bij Škoda lijkt het meeste op huren: de auto wordt namelijk niet jouw eigendom. Hierdoor heeft het dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van je onderneming. Operational Lease gaat uit van de meest complete leasevorm, waarbij reparatie, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting inclusief is.

Short lease

Ben je als zzp'er nog maar net begonnen, maar wil je wel graag een goede en betrouwbare auto? Dan biedt Škoda je de keuze om verkort te leasen, de Short Lease overeenkomst. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten met een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van Škoda heb je alle voordelen die een compleet leasepakket je biedt: reparatie, onderhoud en banden, all risk-verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn inbegrepen.

Welke leasevorm past bij mij?


  Financial lease Operational lease  Short lease
Voordelen

Jij bent direct eigenaar

Fiscale voordelen waaronder; afschrijving, investeringsaftrek en renteaftrek

Lagere maandbedragen door slim gebruik van restwaarde


Geen omkijken naar reparatie en onderhoud

Inclusief wegenbelasting, all risk dekking en internationale pechhulp

Gemak


 

Het comfort van een nieuwe Škoda met full operational service

Scherp geprijsd

Geen verrassingen achteraf - alle kosten zijn inbegrepen in het maandtarief

Maximale flexibiliteit in contractenNadelen


Je regelt zelf de verzekering

Reparatie & onderhoud is voor eigen rekening

Je betaalt zelf wegenbelasting

Minder fiscale voordelen

Geen recht op investeringsaftrek

Geen vermogensopbouw

Minder financieel voordeel op lange termijn
 
Geen eigendom

 

Overige informatie

Btw betaal je vooraf

Er is mogelijkheid op een lager maandbedrag doormiddel van eigen inleg

De bedrijfswagen staat op de balans

De btw moet per maand worden betaald

Je bedrijfswagen blijft eigendom van de leasemaatschappij

De bedrijfswagen staat niet op de balans

Aan het einde van het contract lever je je bedrijfswagen in

 Looptijd van 12 tot 24 maanden

Je bedrijfswagen blijft eigendom van de leasemaatschappij

Aan het einde van het contract lever je je bedrijfswagen in


Hoe werkt zakelijk leasen voor zzp'ers?

 1. Kies je Auto: Kies een geschikte leaseauto die past bij jouw zakelijke behoeften en budget.
 2. Leasevorm: Kies een leasevorm die bij je past, zoals operational lease, financial lease of short lease. Bij operational lease zijn de kosten inclusief onderhoud en verzekering. Bij financial lease ben je uiteindelijk eigenaar van de auto na afloop van het contract.
 3. Offerte aanvragen: Vraag offertes op bij een Škoda dealer en vergelijk voorwaarden en prijzen.
 4. Aanvraag en Acceptatie: Dien een aanvraag in bij de gekozen dealer. Na acceptatie worden de contractdetails opgesteld.
 5. Contractondertekening: Na akkoord onderteken je het leasecontract waarin alle afspraken zijn vastgelegd.
 6. Genieten van je Auto: Zodra het contract is ondertekend, kun je de leaseauto in gebruik nemen en genieten van zorgeloos rijden.

Je gaat zakelijk leasen als zzp'er, en nu?

Zodra je eenmaal hebt besloten welke vorm van zakelijk leasen bij Škoda voor jou als zzp'er de juiste keuze is, dan komen er nog een paar aanvullende dingen bij kijken. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet:

 • Wat wordt de contractduur van je leaseovereenkomst: ga je liever een contract aan voor de korte termijn om flexibel te blijven of kies je voor zekerheid door een contract voor een langere periode aan te gaan?
 • Kan ik milieubewust rijden en toch gebruikmaken van slimme, fiscale kansen?
 • Heb ik voldoende ruimte voor zowel zakelijk als privé-gebruik?
 • Je hebt bij het leasen van een auto te maken met bijtelling. Hoe dat zit en hoe je bijtelling kan berekenen, lees je op de bijtelling pagina.

Hoe zit het met kilometervergoeding

Rij je met een auto van de zaak? Dan hoef je de kilometerregistratie niet per gereden kilometer op te geven. In dat geval kun je ze bij de totale autokosten opvoeren. Dit zijn niet alleen zakelijk gerden kilometers, maar ook onderhoud en brandstof.

Gebruik je een privé auto, dan zitten de regels iets anders. Lees daar meer over op de privé of zakelijk pagina.

Private Lease voor ZZP'ers

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) kan het idee van private lease aantrekkelijk zijn om een betrouwbare en comfortabele auto te rijden zonder de last van grote financiële investeringen. Private lease is een optie waarbij je een auto kunt leasen voor een vast maandbedrag, zonder dat je eigenaar van de auto wordt. Dit houdt in dat je de auto gebruikt en onderhoudt, maar de financiële en administratieve verantwoordelijkheid bij ons ligt. Een voordeel hiervan is dat je voorspelbare kosten hebt en je hoeft geen grote investering te doen.

 

Ontdek meer

Meer weten over zakelijk rijden als zzp'er?

Misschien ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag beter geïnformeerd zijn voordat je een definitieve keuze maakt voor het leasen van een auto bij Škoda. Wil je meer weten over de ins en outs van een auto leasen als zzp'er en op basis van deze aanvullende informatie een keuze maken? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde dealer. Zij helpen je graag verder met al je vragen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer