Škoda

Laadpaal voor thuis

Laadpaal voor thuis

Met de laadpaal thuis ben je niet meer afhankelijk van openbare laadpalen. Heb je een garage of oprit? Dan is de laadpaal zo geïnstalleerd. Zo niet? Dan zijn er genoeg andere opties. Op deze pagina leggen we je uit waar je aan moet denken bij het aanschaffen en installeren van een laadpaal. 

De voordelen van een laadpaal voor thuis

  • Je bent altijd verzekerd van een plek met een thuis laadpaal
  • Je laadt tegen het laagste tarief op (eventueel doormiddel van zonnepanelen)
  • Houd je elektrische auto dichtbij huis tijdens het laden
  • Een volle elektrische tank is een stuk goedkoper dan een benzine- of een dieseltank. Het scheelt je zo’n 50 tot 70 procent per laadbeurt.

Een laadpaal voor thuis aanvragen

Voor het aanvragen van de juiste laadpaal voor jouw elektrische auto kun je het beste een afspraak maken met de Škoda dealer bij jou in de buurt. Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Wanneer je jouw keuze gemaakt hebt, brengt je Škoda je in contact met de specialisten van Shuttel. Zij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt, van offerte tot installatie van de laadpaal.  

 
Vraag hier een laadpaal voor thuis aan

Wat kost een laadpaal of wallbox voor thuis?

De aanschafprijs voor een laadpaal aan huis varieert tussen € 500,- en  € 1.500,- afhankelijk van de functionaliteiten. Zo bevat een slimme laadpaal verschillende online functies. Hierdoor is het mogelijk om uitgevoerde laadsessies in te zien en de gemaakte stroomkosten te verrekenen met je werkgever. De eenmalige installatiekosten bedragen vaak c.a. € 1.995,-.

Tijdens het aanschaffen van een laadpaal moet je vaak verschillende knopen doorhakken. De Škoda dealer bij jou in de buurt adviseert je graag over de verschillende mogelijkheden en actuele prijzen. 

Veel gestelde vragen

Hoe installeer ik een laadpaal voor thuis?

Hoe installeer ik een laadpaal voor thuis?

Het installeren van een laadpaal voor thuis wordt meestal gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt de montage van een laadstation voor thuis natuurlijk ook zelf doen. Toch wordt het aangeraden om dit te laten doen. Bij de Škoda dealer bij jou in de buurt adviseren we je graag over de installatie van jouw laadpaal thuis. Op basis van je specifieke wensen ontvang je een op maat gemaakte offerte.
Is het mogelijk om een laadpaal te huren?
Is het mogelijk om een laadpaal te huren?
Vind je het aanschaffen van een laadpaal een te grote investering? Dan kun je ook je laadpaal leasen. Je huurt dan tegen een vast bedrag per maand een laadpaal voor jouw elektrische auto. Dit wordt opgenomen in het Private Leasecontract. De laadpaal thuis wordt gedurende de contracttermijn afgeschreven. Wanneer je contract afloopt, laten de meeste leasemaatschappijen het laadstation gewoon staan.
Ik heb geen eigen oprit of garage. Is het installeren van een laadpunt alsnog mogelijk?
Ik heb geen eigen oprit of garage. Is het installeren van een laadpunt alsnog mogelijk?
Het aanschaffen van een laadpaal voor thuis is alleen mogelijk wanneer deze op jouw terrein komt te staan. Wanneer dit niet het geval is, kun je gebruikmaken van openbare laadpunten. Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer je in een appartement woont en geen eigen parkeerplaats tot je beschikking hebt. Staat er geen laadpaal bij jou in de buurt? Dan kun je bij je gemeente een aanvraag voor een openbaar laadpunt indienen.
Wat kost een laadpaal voor thuis?
Wat kost een laadpaal voor thuis?
De kosten voor een laadpaal thuis variëren. Zo schaf je een laadpaal zonder montage al aan vanaf circa € 600,- afhankelijk van het merk, het vermogen en de extra mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om de installatie van de laadpaal door een extern bedrijf te laten doen. De kosten voor de installatie van een laadpaal thuis liggen meestal rond € 1.500,- .

Kan ik thuis zelf een laadpaal installeren?

Kan ik thuis zelf een laadpaal installeren?

Het installeren van een laadpaal of wallbox voor thuis is specialistisch werk. Daarom raden wij aan om dit te laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo ben je er zeker van dat jouw laadpaal of wallbox goed is geïnstalleerd en voorkom je storingen. Ben je een zakelijke klant? Dan kun je je laadstation door een eigen installateur laten installeren. Je Škoda dealer vertelt je graag meer hierover.
Waarom is een thuislaadpunt handig?
Waarom is een thuislaadpunt handig?
Met de aanschaf van een thuislaadpunt kies je voor meer comfort, meer veiligheid en ongeveer 50% meer laadsnelheid vergeleken met een normaal stopcontact. Daarnaast ben je altijd verzekerd van een laadplek, omdat je niet meer afhankelijk bent van een openbare laadpaal.
Welke stekker heb ik nodig?
Welke stekker heb ik nodig?

Wanneer je een elektrische auto van Škoda aanschaft, zorgen wij voor de juiste stekker. Škodagebruikt een Laadkabel type 2, mode 3 stekker voor laadgebruik.

Hoe snel laadt een elektrische auto van Škoda op?
Hoe snel laadt een elektrische auto van Škoda op?
De meeste elektrische auto’s van Škoda kunnen op drie verschillende manier worden opgeladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Jouw elektrische SUV is met een stopcontact thuis ongeveer binnen 8 tot 10 uur opgeladen. Met een DC snellader van 100kW kan de accu naar verwachting in ongeveer 42 minuten worden geladen van 5% naar 80%.