Zakelijk elektrisch rijden

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Zakelijk elektrisch rijden: fiscaal aantrekkelijk dankzij lage bijtelling en scherpe leasetarieven

Škoda maakt elektrisch rijden bereikbaar en aantrekkelijk voor iedereen. Ook voor zakelijke rijders. Zo heeft de Škoda Enyaq een flinke actieradius (537km)*, bij een lage bijtelling en scherpe leasetarieven. Op deze pagina vertellen we je meer over de fiscale voordelen, de leasemogelijkheden en de elektrische modellen.

De fiscale voordelen van elektrisch rijden

Als je besluit om zakelijk met een elektrische Škoda te gaan rijden, dan profiteer je van een flink aantal fiscale stimuleringsmaatregelen. We zetten de belangrijkste regelingen voor 2022 voor je op een rij en blikken alvast vooruit naar de komende jaren.**

ENYAQ Elektrische SUV

Lagere bijtelling

Voor volledig elektrische auto’s geldt vanaf 2022 een bijtellingspercentage van 16% over de eerste € 40.000. In 2024 blijft het percentage 16%. In 2025 wordt het percentage 17%. Daarna geldt het standaardtarief van 22% ook voor elektrische auto’s.

Lees meer
SUV Coupe 2022

BPM-vrijstelling blijft

Voor volledig elektrische auto’s blijft tot en met 2024 de BPM-vrijstelling bestaan. Of deze regeling op de lange termijn met steeds meer elektrische auto’s houdbaar blijft, daar zal het kabinet zich over moeten buigen.

SUV Coupe ŠKODA

Geen motorrijtuigenbelasting

Met elektrische auto’s betaal je tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit zogeheten nihiltarief wordt in 2025 omgezet naar een kwarttarief, dus 25% van het normale tarief. Voor plug-in hybrides blijft het huidige halftarief nog bestaan tot en met 2024. In 2025 wordt dat omgezet in een driekwarttarief. Vanaf 2026 geldt voor alle auto’s het normale tarief.

Lokale subsidies

Maar dat is nog niet alles. Ook de rijksoverheid, provincies en gemeentes hebben soms nog extra subsidies om een elektrische auto of laadpaal nog aantrekkelijker te maken. Controleer dus goed hoe het in jouw regio zit en kijk op Nederland Elektrisch. De informatie en aanmeldprocedure voor de landelijke subsidie op aanschaf of private lease van een elektrische personenauto vind je op Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) | RVO.nl | Rijksdienst

Blik op de toekomst

Bij Škoda geloven we in een elektrische toekomst. In 2025 zal een kwart van het aantal verkochte auto's in Europa elektrisch zijn. De toekomst van e-mobiliteit draait voor Škoda om auto’s die rijplezier, een aantrekkelijk ontwerp, connectiviteit, waar voor je geld en een praktische actieradius bieden.

Ook bij werknemers wordt de vraag naar elektrisch rijden alsmaar groter. Ze willen van alles weten over de actieradius en het laden op kantoor, zowel onderweg als thuis. Bij ondernemers speelt de total cost ownership (TCO) mee. Dit is het totaalbedrag aan kosten gedurende de hele levenscyclus van een auto.

Volledig CO2-neutraal

Lokaal CO2-neutraal rijden is een mooi begin. Maar Škoda en de Volkswagen Group gaan in hun ambities nog een stap verder. Uiteindelijk moet iedere auto die we produceren over de complete levenscyclus volledig CO2-neutraal zijn, dus geen effect hebben op de klimaatverandering. Dat begint al met de productie. Zo is de elektrische Enyaq die in 2020 verscheen de eerste Škoda die we volledig CO2-neutraal produceren.

Een elektrische auto zakelijk leasen

 Het leasen van een zakelijke elektrische auto is vooral populair onder zzp’ers en mkb’ers. Die kiezen voor gemak en rijden elektrisch voor een vast maandbedrag. Wanneer je een elektrische auto least zitten alle kosten in het leasebedrag inbegrepen en zijn er geen onderhoudskosten. Wel zo makkelijk. Je hoeft bovendien niet meer te investeren in een bedrijfsauto, waardoor je meer geld overhoudt voor je organisatie.

Ontdek meer

Alle begrippen helder uitgelegd

Als je meer wilt weten over elektrisch rijden, dan kom je al snel begrippen tegen die waarschijnlijk nieuw voor je zijn. Denk aan actieradius, combo-stekker of Smart Charging. Om je op weg te helpen hebben we de 67 belangrijkste termen voor je op een rijtje gezet en duidelijk uitgelegd. Van aansluitkabel tot zonnepaneel.

Download de begrippenlijst

Zzp'ers leasen elektrisch

Bekijk de aantrekkelijke tarieven

Bekijk de Enyaq

Laadpropositie zakelijke rijder

Compleet laadgemak voor het MKB.

Lees meer

Elektrische modellen

Elektrische SUV

SUV modellen met een stoer design, ruimte, veel veiligheid én die ook nog duurzaam rijden? Dan is de elektrische SUV de perfecte match. Je combineert moeiteloos de uitstraling en de ruimte van een terreinwagen met alle voordelen van elektrisch rijden. Zo zijn onze elektrische SUV’s beter voor het milieu, zuinig in onderhoud en heel stil. Ervaar nu zelf hoe comfortabel elektrisch rijden is.
Elektrische SUV

Elektrische SUV-Coupé

De Enyaq Coupé torent overal bovenuit. Zo brengt het gestroomlijnde ontwerp je verder dan ooit tevoren (545km). Met 570 liter aan laadruimte neem je eenvoudig je hele gezin + bagage mee. En de verschillende Design Selections en het 13-inch touchscreen maken het interieur net zo indrukwekkend als de buitenkant.

Bekijk de Enyaq Coupé

Elektrische zakelijke auto

Elektrisch rijden is voor iedereen. Škoda maakt daarom elektrisch rijden aantrekkelijk en toegankelijk voor de zakelijke rijder. Met een lage bijtelling en scherpe leasetarieven is elektrisch rijden voor zowel werknemer als ondernemer financieel aantrekkelijk. Naast de financiële voordelen zijn het duurzame karakter van elektrisch rijden en de extra ruimte grote pluspunten. Met onze ruime actieradius is je elektrische Škoda niet te stoppen.
Alles over zakelijk

Elektrische stationwagen

Met een stationwagen geniet je van een upgrade in grootte, luxe en gebruiksgemak. Onze stationwagens zijn er nu ook in elektrische varianten. Dit is de stationwagen die je van ons gewend bent maar dan inclusief alle gemakken van elektrisch rijden. Denk hierbij aan het duurzame karakter van je stationwagen, minder onderhoud en stiller rijden.
Elektrische stationwagens
OCTAVIA COMBI iV

Elektrische gezinsauto

Met een druk gezinsleven is de juiste auto van groot belang. Je wilt je kinderen overal heen brengen, op vakanties met het gezin maar ook waar voor je geld. Wij introduceren graag onze elektrische gezinsauto. Je rijdt hiermee niet alleen duurzamer, je geniet ook van extra ruimte. Daarnaast komt je drukke schema niet in gevaar, met onze ruime actieradius maak je met gemak al je kilometers.
Elektrische gezinsauto
OCTAVIA COMBI iV

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Werkelijke laadtijden kunnen afwijken door het gebruik van andere laadpunten en de capaciteit van het gebruikte laadpunt.

** Stand van zaken januari 2022, onder voorbehoud van wijzigingen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind jouw dealer
Vind jouw SKODA dealer