Rittenregistratie

Zo voldoe je aan de regels van de Belastingdienst

Gebruik je jouw leaseauto ook privé? Tenzij je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Om te bewijzen dat je privé inderdaad niet meer dan 500 kilometer hebt gereden, is een foutloze rittenregistratie essentieel. De Belastingdienst stelt eisen aan je rittenregistratie. Klopt de registratie niet, dan kan je dat een boete opleveren. Met de handige Mijn ŠKODA app loop je geen enkel risico.

Hoe moet je rittenregistratie eruitzien?

Bewijsvoering van de gereden ritten is niet aan een bepaalde vorm gebonden. Opschrijven of digitaal bijhouden, mag dus allebei. Wel moet je in ieder geval de volgende gegevens noteren:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Vertrekplaats
  • Plaats van bestemming
  • Aard van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route (dit is voornamelijk van toepassing als je te maken krijgt met omleidingen of wegafsluitingen)

En verder?

Naast het bijhouden van je ritgegevens, moet je nog een aantal kenmerken van je auto opgeven. Zo moet je het soort voertuig vermelden, het doel van het voertuig (zakelijk en/of privé), hoeveel bestuurders van de auto gebruikmaken en het kenteken.

Tip: bewaar je rittenregistratie 7 jaar voor een correcte administratie.

Meer over zakelijk rijden bij ŠKODA

Gebruik een rittenregistratiesysteem

Bijna alle auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een GPS. Dit maakt de kilometerregistratie nog nauwkeuriger. Voor zakelijke rijders biedt een rittenregistratiesysteem uitkomst. Dit systeem is nog geavanceerder dan een GPS-systeem.

 

MIND Mobility: voor slimmer wagenparkbeheer

Ook als fleetmanager wil je zeker weten dat de rittenregistratie goed is geregeld. Kies dan voor MIND Mobility. Met de smart fleet bespaar je tot wel 14% op onderhoud en verbruik. De auto’s in je wagenpark worden voorzien van een MIND Smartbox. Met het online dashboard krijg je inzicht in alle gegevens. Niet alleen rittenadministratie maar ook brandstofverbruik, locatie, storingen en tijdige onderhoudsmeldingen. Niet alleen een rittenregistratiesysteem dus, maar nog veel meer.

Ontdek meer over MIND Mobility

 

Rittenregistratie met Mijn ŠKODA App

Naast het dashboard waarin de hele fleet is terug te vinden, is er ook voor iedere werknemer een app die we koppelen aan zijn of haar ŠKODA. Via de Mijn ŠKODA app is 100% nauwkeurige ritregistratie mogelijk en worden werknemers bewust van hun rijstijl.

Meer over de Mijn ŠKODA app voor jou als berijder

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
Vind jouw SKODA dealer