Ontdek de ŠKODA Octavia

Zaterdag bereidt je je voor op zaterdagavond. Een mooie avond uit met je partner begint met een comfortabele rit met de ŠKODA Octavia naar je favoriete restaurant. Je houdt van de ruimte en de rijprestaties van je auto. Het genieten is begonnen. 

Vergroten
 • Octavia Business Stapelactie

  Voordeel stapelen op de Octavia Business. Combineer € 510,- voordeel op het panoramadak met € 1.010,- voordeel op DSG-automaat. En kies ook nog uit het Style Business of Ambition Business Plus Pakket, met een voordeel oplopend tot € 1.270,-.

 • Zeer zelfverzekerd

  Dat is nou komen aanrijden met hoofdletter A. Strakke charismatische lijnen met een sportieve twist, kenmerkend voor de nieuwe designtaal van ŠKODA. Bijna jammer dat je meestal zelf achter het stuur zit.
 • Elke lijn is raak

  Wees niet verbaasd als je geregeld wordt nagekeken: deze achterkant mag echt gezien worden. De lijnen zijn compromisloos strak getekend. De robuuste bumper en innovatieve achterklep zijn ook nog eens heel praktisch.

 • Thuis achter het stuur

  Het voelt een beetje zoals thuis, dit comfortabele interieur. Kies uit de kleuren zwart en beige, en verschillende stoffen. Sportieve ambities? Zwart lederen bekleding, zwarte deurpanelen, chroomdetails: het is allemaal mogelijk.
 • Royaal met ruimte

  Maak het jezelf makkelijk. De nieuwe Octavia biedt een zee aan ruimte, voor passagiers en bagage. En dat is leuk: voortaan kan dus alles en iedereen mee bij ideaal strandweer.
 • Waar laten ze het toch?

  Nou, in die onovertroffen laadruimte om precies te zijn! Standaard beschik je al over 590 liter, maar met neergeklapte achterbank is dat zelfs 1.580 liter. Houd er wel rekening mee dat je vrienden jou als eerste bellen voor hun verhuisklusjes.
 • Veilige Bi-Xenon koplampen

  In combinatie met de slimme Bi-Xenon koplampen is LED-dagrijverlichting aanwezig. Samen vergroot dit de rijveiligheid, op elk moment en in elke situatie. Jij ziet altijd alles, en anderen zien jou altijd heel goed.
 • Handige multimediahouder

  Een tussen je pedalen gevallen smartphone: niet handig als je aan het rijden bent. In de multimediahouder tussen de voorstoelen kan een iPod of telefoon veilig en binnen handbereik geplaatst worden.

Direct wegrijden in een Octavia met korting?

Bekijk dan onze uitgebreide voorraad. Bijkomend voordeel: op deze Octavia zit ook nog eens een korting. Zo kan je snel en extra voordelig op pad.

Alle info over jouw ŠKODA bij de hand.

De Mijn ŠKODA app is nu beschikbaar
op alle Business* uitvoeringen.

Zijn alle deuren dicht? Eerst tanken of direct op pad? Met de Mijn ŠKODA app
controleer je waar en wanneer je maar wilt of jouw ŠKODA op slot staat of
hoe ver je nog kunt rijden met de resterende brandstofvoorraad.

De Mijn ŠKODA app is dé link met jouw ŠKODA. Hij informeert over
belangrijke autofuncties, helpt bij het besparen van brandstof,
geeft een seintje als onderhoud nodig is en zorgt ervoor dat
er snel hulp komt in het geval dat. Met de app ben je
goed op weg.

De nieuwe Octavia 1.0 TSI: Krachtige benzinemotor met 21% bijtelling

In de pers

Uiteraard heeft de vakpers de Octavia flink aan de tand gevoeld. Hoe beoordelen deze auto-experts de rij-eigenschappen? Zijn ze te spreken over het design en uitrusting? En wat vinden zij van de prijs-kwaliteit verhouding? Bekijk hieronder de (video-)verslagen.

AutoWeek:

“Kersvers ruimtewonder in het C-segment, de nieuwe Octavia. De derde generatie, volgens het bekende recept. Alleen het resultaat smaakt nu beter.”

Autovisie:

“Koop je met je verstand, dan kun je niet om de Octavia heen. Hiermee heeft ŠKODA absoluut een succesnummer in huis.”

Consumentenbond:

“De Octavia is gewoon een bijzonder goede auto. De Octavia zoekt vooral de RUIMTE! Meer kuubs heb je niet nodig.”


Motoren en Milieu

Zuinige TDI- en TSI-motoren

Onze efficiënte motoren garanderen je minder brandstofverbruik, groter bereik,
slimme energieterugwinning, lagere kosten én minder CO2-uitstoot.

TDI: zuinige, duurzame diesels

Het ontdekken meer dan waard: onze volledig nieuwe dieselmotoren. Kies uit diverse krachtige, zuinige viercilinders met common-railinspuiting en roetfilters. Dankzij de uitstekende efficiency en geringe emissie worden milieu en portemonnee minder belast.

TSI: krachtige, soepele viercilinders

Een klasse apart: dat gaat op voor onze benzinemotoren. Kies uit diverse krachtige, soepele viercilinders. Met hun lage motorgewicht en gunstige gebruiks- en CO2-waarden zijn ze structureel beter voor jou en je omgeving.

Accessoires

Maak jouw Octavia persoonlijk

Ga je voor een sportieve look of kies je toch voor comfort? Met de ŠKODA Octavia kan je alle kanten op. Er zijn vele accessoires beschikbaar, zoals luxe instaplijsten of dakdragers.

Veiligheid

Vooruitstrevende veiligheidsvoorzieningen

Jij en je passagiers worden uitstekend beschermd: de 5 sterren-waardering van Euro NCAP bewijst het. Bijvoorbeeld door maximaal negen airbags bij een onverhoopte botsing. De veiligheidverhogende uitrusting werkt met vooruitstrevende technologieën.

Adaptive Cruise Assistent

Dit innovatieve systeem houdt een vaste snelheid aan en regelt met remmen en accelereren een veilige afstand tot jouw voorliggers. Dit werkt met een radarmodule in de voorbumper, waar dus niet snel een kras op komt.

Driver Activity Assistant

Boven een snelheid van 65 km/h analyseert dit slimme systeem op lange afstanden jouw stuurbewegingen. Als na enige tijd onverwacht brute stuurcorrecties worden waargenomen, raadt het systeem je een koffiepauze aan.

Multimedia

Navigatiesysteem Columbus

Dit meest uitgebreide multimediasysteem blinkt allereerst uit in snelle routeberekening en duidelijke kaartweergave. Via het 8-inch touchscreen – waarvan bedieningsicoontjes oplichten zodra je hand het scherm nadert – bedien je eenvoudig ook je radio, telefoon en spraakherkenning. Eén nadeeltje: ‘Het was lastig te vinden’ kun je nooit meer als smoes gebruiken

MaxiDot-display

Handig, een extra paar ogen. De multifunctonele camera (bevestigd ter hoogte van de binnenspiegel) geeft je informatie door, duidelijk zichtbaar midden in het instrumentenpaneel. Kies naar wens voor een MaxiDot-display met kleurenweergave.

Phone Box

Bellen lukt atijd door het vakje onderin de middenconsole, dat het ontvangstsignaal van jouw telefoon draadloos versterkt via de dakantenne. Tegelijkertijd een handige, veilige opbergplek.

Ontdek zelf dit veelzijdige navigatiesysteem

Wil je ervaren hoe gebruiksvriendelijke navigatie & infotainment echt bijdraagt aan jouw rijplezier, veiligheid, tijds- en kostenbesparing? Probeer de Octavia incl. Columbus zelf uit, maak een vrijblijvende afspraak bij de dichtstbijzijnde ŠKODA-dealer.

Simply Clever

Altijd jouw muziek

Je favoriete nummers staan al op een iPod, smartphone, mp3-speler of USB-stick? Inpluggen maar!

Handige haakjes

Je bagageruimte optimaal benutten, en al je spullen op hun plek houden. Zo simpel moet het zijn.

Omkeerbare mat

Sommige vragen zijn eenvoudig te beantwoorden. Bijvoorbeeld: wat doe ik met een modderige mountainbike?

Drankje paraat

Vergaan van de dorst, het hoeft je niet te gebeuren. Morsen ook niet trouwens.

Koud kunstje

Sneeuw, ijs en water in je auto: niet wenselijk. Wel wenselijk: dit slimmigheidje.

Geen rommel

Dat klokkenhuis of die kauwgom, waar laat je dat, en hoe kom je er vervolgens snel vanaf?

Live chat