De auto is dé ideale plek voor een goed gesprek. Ontdek hier waarom

De nieuwe
Škoda Superb

Onthulling: november 2023

Blijf op de hoogte
28 Simply Clever functies Plug-in-hybride Optioneel

Ontdek de nieuwe Superb

De nieuwe Škoda Superb zet de traditie voort met een uitstekend design, ruimte, comfort, luxe en technologie. De nieuwe Superb is standaard voorzien van mild-hybride technologie en is optioneel beschikbaar als plug-in-hybride met elektrische range van meer dan 100 kilomete. Met krachtige lijnen en vernieuwde designtaal, zijn de Superb Hatchback en Combi ruimer dan ooit, met een bagageruimte van 645 liter in de Hatchback en 690 liter in de Combi. Het interieur is gebruiksvriendelijk met fysieke knoppen en een groot 12,9 inch touchscreen. De Superb wordt ook geleverd met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals Turn Assist en Crossroad Assist en 28-Simply Clever-functies. De nieuwe Škoda Superb wordt begin november van dit jaar onthuld.
Als eerste op de hoogte
Update: 28 augustus 2023

Interieur van de nieuwe Superb

Voorafgaand aan de wereldpremière de nieuwe Superb onthullen we het volledig nieuw ontworpen interieur. Een digitale cockpit, een head-up display en een vrijstaand 12,9 inch groot infotainmentdisplay. De bediening van de DSG-transmissie is naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de ruim opgezette middenconsole nu extra opbergruimte biedt. Daarnaast verbeteren de aanpasbare Škoda Smart Dials de vereenvoudigde bediening. Elke draai-drukknop biedt intuïtieve toegang tot verschillende voertuigfuncties. Een digitaal display zorgt op ieder moment voor een snel en uitgebreid overzicht.

De nieuwe Superb in de pers

Wat is er nieuw?

Nog ruimer

De nieuwe Superb heeft indrukwekkende afmetingen en biedt een ruim interieur met een riante wielbasis van 2,84 meter. Het interieur is ontworpen voor maximaal bedieningsgemak met een slimme combinatie van fysieke knoppen en een groot 12,9-inch touchscreen. De nieuwe plaatsing van de transmissie-selector op de stuurkolom zorgt voor een opgeruimde middenconsole en biedt extra opbergruimte. De bagageruimte varieert van 645 liter in de Hatchback tot maar liefst 690 liter in de Combi.

Motoren

De nieuwe Škoda Superb biedt geavanceerde technologie met keuze uit plug-in hybride en efficiënte mild-hybridemodellen. De Superb Combi iV heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en een elektrische range van ruim 100 kilometer dankzij een grotere batterijcapaciteit en snelladen tot 50 kW is mogelijk. Daarnaast is er de 1.5 TSI mHEV met 110 kW/150 pk vermogen. Alle motoren voldoen aan de Euro 6 emissienorm en elke Superb heeft een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Veiligheidssystemen

De nieuwe Superb beschikt over geavanceerde rijassistentiesystemen. Nieuw zijn onder andere Turn Assist, dat waarschuwt voor aanrijdingen met tegemoetkomende voertuigen en automatisch de rem activeert bij het afslaan, en Crossroad Assist, dat verkeersdeelnemers op kruisingen met beperkt zicht detecteert en de bestuurder waarschuwt met akoestische en visuele signalen. Bestaande systemen zoals Emergency Assist zijn verbeterd, Front Assist herkent nu ook fietsers, en Top View gebruikt vier camera's voor een 360-graden beeld van de directe omgeving. Bovendien zijn er tot wel tien airbags.

Simply Clever

De nieuwe Superb heeft een scala aan handige Simply Clever-features. Drie nieuwe functies zijn toegevoegd, waaronder een elektrisch bedienbare bagageruimteafdekking in de Combi, een houder voor tablets in de centrale armsteun achterin, en dubbele opbergvakken aan de achterzijde van elke voorstoel voor tijdschriften of een smartphone. Ook bevat het model een ingebouwde trechter voor het gemakkelijk bijvullen van het watersproeierreservoir. Naast de bestaande functies, zoals geïntegreerde paraplu's in de portieren, diverse bekerhouders, een 12V-aansluiting en handige haakjes in de bagageruimte, heeft de nieuwe Superb in totaal maar liefst 28 handige Simply Clever-functies.