ŠKODA-dealers - online en per telefoon bereikbaar - werkplaatsen geopend - lees meer

ŠKODA Connect

Altijd verbonden met jouw ŠKODA

Maak kennis met ŠKODA Connect, de onlinediensten waarmee je meer uit je dag haalt! ŠKODA Connect bestaat uit twee onderdelen: Care Connect en Infotainment Online. Onder Care Connect vallen twee onderdelen: Remote Access en Pro-active Service. Met ŠKODA Connect kun je vanuit je huis zien of je auto op slot zit, waar deze geparkeerd staat en nog veel meer. Met deze dienstenpakketten krijgt je auto een groot aantal nieuwe functies op het gebied van entertainment, gebruiksgemak en je persoonlijke veiligheid. ŠKODA Connect maakt het rijden in een ŠKODA nog comfortabeler en veiliger. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om care connect te activeren in jouw auto. 

Bekijk beschikbaarheid


Remote Access

Remote Access biedt een compleet nieuwe manier van omgaan met je auto door deze te koppelen met je smartphone. Je kunt je telefoon dan gebruiken om de auto te bedienen en meldingen te ontvangen. De geldigheid van de diensten wordt periodiek vernieuwd. Care Connect-diensten zijn te combineren met de meeste infotainmentsystemen.

Pro-active Service

Pro-active Service helpt je bij storingen en andere problemen die te maken hebben met de toestand van je auto. De auto neemt automatisch contact op met een werkplaats, of roept hulp op in geval van een klein incident. Pro-active Service is te combineren met de meeste infotainmentsystemen en kan standaard of optioneel zijn.


Remote Access

Parkeerpositie

Niks aan de hand als je niet meer weet waar je je auto in die grote parkeergarage of onbekende stad hebt achtergelaten. Met Parkeerpositie is dat nooit meer een probleem. Na elke rit stuurt de auto zijn positiegegevens eenmaal door. Haal de gegevens met je smartphone of smartwatch op en gebruik de gps-positie om je geparkeerde auto te vinden.
Bekijk de video
Connect

Wagenstatus

Als je net je auto geparkeerd hebt en thuiskomt, of wilt controleren of alles in orde is als je auto aan de andere kant van de stad staat, gebruik je je pc, smartphone of smartwatch voor een snelle update van de actuele wagenstatus. In één oogopslag zie je de resterende actieradius, het AdBlue-peil, of de auto vergrendeld is en of de lichten uit en alle ruiten gesloten zijn.
Bekijk de video
Connect

Vergrendelen en ontgrendelen

Heb je in je haast om je vlucht te halen je auto wel op slot gedaan? Via de ŠKODA Connect Portal of -app kun je gemakkelijk controleren of je auto op slot is, of hem via de ŠKODA Connect-app gewoon vergrendelen. Ook ontgrendelen kan op deze manier, dit is gemakkelijk als je passagiers vóór jou bij de auto aankomen.
Bekijk de video
Connect

Rijgegevens

Rijgegevens is de ideale oplossing als je uit oogpunt van brandstofzuinigheid de cijfers van je laatste rit wilt weten, of een samenvatting van al je eerdere ritten wilt bekijken. Via de ŠKODA Connect Portal of de ŠKODA Connect-app kun je actuele gegevens over het gebruik van de auto opvragen, zoals gemiddeld brandstofverbruik, gemiddelde snelheid en afgelegde afstand.
Bekijk de video
Connect

Claxonneren en knipperen

Weet je wel waar je hebt geparkeerd, maar zie je je auto niet in die zee van andere auto's? Gebruik je smartphone en Claxonneren & knipperen om de claxon en/of alarmlichten op afstand te bedienen. Je kunt opgelucht ademhalen, het probleem is in een handomdraai opgelost. Deze dienst werkt tot op 500 meter afstand van de geparkeerde auto.
Bekijk de video
Connect

Snelheidswaarschuwing

Controleer hoe je auto wordt gebruikt en stel een eenmalige of herhaaldelijke waarschuwing in wanneer de door jou geselecteerde snelheid wordt overschreden. Als de geselecteerde snelheidslimiet wordt overschreden, krijg je een waarschuwing op je smartphone en smartwatch of via e-mail. Via de ŠKODA Connect Portal of -app kun je de status van de snelheidslimiet altijd opvragen, instellen en beheren.
Bekijk de video
Connect

Gebiedswaarschuwing

Om ongewenst gebruik te voorkomen, kun je met Gebiedswaarschuwing controleren of de auto het door jou aangewezen gebied heeft verlaten, of een niet-toegestaan gebied is binnengegaan. Als dit gebeurt, krijg je een waarschuwing op je smartphone en smartwatch of via e-mail. Stel via de ŠKODA Connect Portal of -app maximaal 10 verschillende gebieden in en de actieve periodes waarin de auto moet worden gecontroleerd.
Bekijk de video
Connect

Online alarmsysteem

Houd je auto in het oog, ook als je er niet bij in de buurt bent. Waar je ook bent, als het alarmsysteem wordt geactiveerd, krijg je direct een waarschuwing via e-mail, smartphone of smartwatch. Je ziet ook de tijd en de oorzaak, zodat je zo nodig actie kunt ondernemen. Deze dienst wordt automatisch geactiveerd wanneer je je auto vergrendelt.
Bekijk de video
Connect

Vertrekplanner

Programmeer je vertrektijd en stuur deze via de ŠKODA Connect-app naar je auto. Je auto "ontwaakt" en start op basis van de vertrektijd het laadproces, of schakelt de airconditioning in. Zo is je auto altijd volledig opgeladen en klaar voor je rit. Deze functie is exclusief leverbaar voor de iV-modellen.
Bekijk de video
Connect

Online interieurvoorverwarming

Bedien de interieurvoorverwarming van je auto overal ter wereld via de ŠKODA Connect-app voor je smartphone. Als je bijvoorbeeld een reis hebt gemaakt en op het punt staat om naar huis te gaan, activeer dan vooraf de verwarming om de auto voor te verwarmen. Je kunt ook een vertrektijd instellen en kiezen tussen verwarming en ventilatie.
Bekijk de video
Connect

Remote laden

Je kunt direct laden handmatig starten, zodat je bij een lage accucapaciteit toch eerder kunt vertrekken. Het laadproces verloopt zo efficiënt mogelijk om energiekosten te besparen. Zo kan er 's nachts worden geladen en kan het laadproces worden gestart en gestopt. Dit verlengt ook de levensduur van de accu. Deze functie is exclusief leverbaar voor de iV-modellen.
Bekijk de video
Connect

Remote airconditioning

Je kunt de temperatuur in je auto nu vóór vertrek verlagen. Via de ŠKODA Connect-app stel je de gewenste temperatuur in en activeer je de airconditioning. Je kunt instellen dat de airconditioning alleen mag worden ingeschakeld als de auto op een laadstation is aangesloten, of ook wanneer de accu niet wordt geladen. Ook kan de voorruitverwarming worden ingeschakeld. Deze functie is exclusief leverbaar voor de iV-modellen.
Bekijk de video
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect


Pro-active Service

Noodoproep

Zodra een sensor (airbag of gordelspanner) een ongeval meldt, wordt automatisch een verbinding met de alarmcentrale tot stand gebracht. Je kunt de knop ook zelf indrukken om contact met de alarmcentrale tot stand te brengen. Gegevens over de locatie, de rijrichting, het aantal passagiers en de ernst van het ongeval worden doorgestuurd. De alarmcentrale blijft aan de telefoon tot de hulpdiensten arriveren. Je kunt ook een ongeval melden waar je zelf niet bij bent betrokken.
Bekijk de video
Connect

Pechoproep

Wij streven altijd naar optimale eenvoud en gemak, ook als je auto pech heeft. Druk op de knop in de dakmodule om contact te leggen met een pechservice. De auto stuurt ook automatisch gegevens over zijn positie en toestand naar de pechservice, zodat je het probleem snel met de medewerker kunt oplossen of je auto kunt laten wegslepen.
Bekijk de video
Connect

Informatie-oproep

Waar je ook bent, als je vragen hebt over de ŠKODA Connect-diensten in je ŠKODA druk je simpelweg op de knop in de dakmodule om contact op te nemen met de klantenservice. Onze medewerkers staan altijd klaar om je te helpen.
Bekijk de video
Connect

Service afspraakplanning

Met Serviceafspraakplanning hoef je nooit meer na te denken over wanneer je een afspraak voor een servicebeurt moet maken. Je ŠKODA Servicepartner en je auto doen dat voor je. De auto meldt vereiste servicebehoeften aan de backend server. De gegevens worden naar de Servicepartner van jouw voorkeur gestuurd, die proactief contact met je opneemt om een afspraak te plannen.
Bekijk de video
Connect

Wagenstatusrapport

Controleer de "gezondheid" van je auto in je eigen rapport, of laat regelmatig een rapport opsturen, net zoals een bankafschrift. Je weet dan altijd hoe het met je auto is en wat er moet worden aangepakt. De nieuwste versie van de rapporten is in de ŠKODA Connect-app beschikbaar. De informatie omvat de kilometerstand, bepaalde waarschuwingen en servicebehoeften.
Bekijk de video
Connect

Systeem online updaten

Met Systeem online updaten kun je de softwarecomponenten in je auto updaten en uitbreiden. Afhankelijk van het model kunnen beveiligings- of complete firmware-updates worden gedownload. Met deze dienst kun je tijd en geld besparen, omdat je niet naar je Servicepartner hoeft te gaan om updates uit te laten voeren. Je auto vraagt altijd 
Bekijk de video
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect

 

Infotainment online

 De Infotainment Online-diensten helpen je je reisdoel veilig en comfortabel te bereiken. Ze zijn beschikbaar voor de ŠKODA infotainmentsystemen Amundsen en Columbus. De geldigheid van de diensten wordt periodiek vernieuwd.


Infotainment Online

Online navigatie

Je komt op tijd aan en omzeilt oponthoud onderweg dankzij actuele verkeersinformatie over ongevallen, files en wegwerkzaamheden via je infotainmentsysteem. Je kunt nu onmiddellijk op de omstandigheden reageren. Het navigatiesysteem houdt ook rekening met deze gegevens en zoekt dynamisch de beste route.
Bekijk de video
Connect

Parkeerplaatsen

Verdoe geen tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. De dienst Parkeerplaatsen garandeert dat je een plek vindt. Het infotainmentsysteem geeft een gedetailleerd overzicht van dichtbijgelegen parkeerplaatsen, inclusief openingstijden, prijzen en aantal vrije plekken. Met één klik navigeer je naar de geselecteerde parkeerplaats. Zo gemakkelijk was parkeren nog nooit.
Bekijk de video
Connect

Online reisdoel importeren

Voeg met één klik favoriete of nog niet ontdekte reisdoelen toe aan het infotainmentsysteem in je auto, thuis via de ŠKODA Connect Portal of onderweg met een smartphone via de ŠKODA Connect-app. Selecteer een reisdoel door ingeven van een adres, of zoeken op naam of een Google®-kaart. Moet je op meerdere plaatsen zijn? Geen probleem, je kunt maar liefst 100 verschillende reisdoelen ingeven.
Bekijk de video
Connect

Online kaartupdate

Om zo snel mogelijk ergens aan te komen, heb je niet alleen verkeersinformatie nodig, maar ook online bijgewerkte kaarten voor jouw regio - te downloaden zodra ze gepubliceerd zijn. Voor langere reizen kun je de lokale data vooraf downloaden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Bekijk de video
Connect

Online route importeren

Heb je een gecompliceerde reis met meerdere tussenstops voor de boeg? Geen probleem, die kun je via de ŠKODA Connect Portal voorbereiden. Via Online reisdoel importeren kun je een route met maximaal 10 tussenstops maken. Als je route klaar is, stuur je hem zo naar het infotainmentsysteem in je auto.
Bekijk de video
Connect

Bijzonder reisdoel opzoeken

Vind en bekijk bijzondere reisdoelen, zoals het dichtstbijzijnde strandcafé, simpelweg via tekstinvoer in je infotainmentsysteem. Geef je reisdoel in voor een duidelijke lijst van dichtbijgelegen zoekresultaten. Je ziet onder andere adres, contactinformatie, beoordelingen en navigatie. Bijzondere reisdoelen kunnen worden opgeslagen, of in eigen lijsten worden gegroepeerd.
Bekijk de video
Connect

Mijn bijzondere reisdoelen opzoeken

Met deze dienst zet je je eigen bijzondere reisdoelen gemakkelijk over naar je auto, zodat je overal en altijd je favoriete cafés of restaurants kunt vinden. Je kunt de lijst thuis op je computer of tablet via de ŠKODA Connect Portal maken.
Bekijk de video
Connect

Tankstations

Met Tankstations weet je altijd waar je de laagste brandstofprijzen vindt. Bekijk wanneer het jou uitkomt een lijst van tankstations, hun locatie en de actuele prijzen in je infotainmentsysteem. Zet ze vervolgens in je navigatiesysteem, of bekijk stations die jouw brandstofsoort verkopen.
Bekijk de video
Connect

Google Earth™

Activeer deze dienst om fotorealistische luchtopnames van je omgeving bekijken, zodat je sneller je weg vindt, of interessante plekken kunt ontdekken. Google Earth™ is exclusief leverbaar voor infotainmentsysteem Columbus, voor nieuwe auto's geproduceerd tot week 31/2018 en verlengingen tot week 45/2019.
Bekijk de video
Connect

Gracenote

Weet je hoe het momenteel afgespeelde nummer heet? Met Gracenote zie je dat altijd direct in je infotainmentsysteem. Het herkent het lied en geeft online opgehaalde informatie weer: de naam van het nummer, de naam van de artiest en zelfs de albumcover. Deze gegevens worden ook in de database van je auto opgeslagen. Deze functie is exclusief leverbaar voor infotainmentsysteem Columbus.
Bekijk de video
Connect

Weer

Het weer zit je nooit meer dwars. Het infotainmentsysteem toont het weer op je reisdoel, je huidige locatie of ergens anders, inclusief actuele of meerdaagse verwachtingen, weerswaarschuwingen en buienradar. Voor bepaalde modellen kun je de app Weer, die nu ook de tijden van zonsop- en zonsondergang aangeeft, afzonderlijk via de shop downloaden.
Bekijk de video
Connect

Nieuws

Weet wat er gebeurt. De dienst Nieuws geeft het laatste nieuws direct op het scherm van het navigatiesysteem weer. Zet je favoriete nieuwszenders in de ŠKODA Connect Portal en stuur ze door naar je auto. Voor bepaalde modellen kun je de app Nieuws afzonderlijk via de shop downloaden. De app biedt ook podcasts en nieuwskanalen direct in het infotainmentsysteem.
Bekijk de video
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect
Connect

ŠKODA Connect activeren en registreren

De ŠKODA Connect portal biedt de mogelijkheid om je klantaccount gemakkelijk vanuit huis te beheren. Ook is er de mogelijkheid om de ŠKODA Connect app te downloaden op je smartphone. 

Voordat je de ŠKODA Connect services kunt gebruiken moet je eerst jouw account activeren en registreren via de ŠKODA Connect Portal.

Naar de portal

Klik hier voor een uitgebreide stap voor stap uitleg over het activeren en registreren. 


Connect verlengen

ŠKODA Connect verlengen

Verleng gemakkelijk en snel via ŠKODA Connect Portal, nu tijdelijk nog voordeliger.

Eén jaar Infotainment Online voor alle modellen: 
Van € 70 voor € 49

Eén jaar Care connect - Remote access: 
Van € 60 voor € 39

Naar Connect Portal

ŠKODA Connect - digitale diensten

Het gebruik van ŠKODA Connect (“diensten”) vereist een afzonderlijk online contract met ŠKODA AUTO, a.s. Om de maximale duur van de diensten te kunnen benutten, heeft de klant vanaf de aflevering van de auto 90 dagen de tijd om de auto te registreren via http://www.skoda-connect.com. Noodoproep en eCall zijn bij aflevering al geactiveerd zonder dat registratie daarvoor nodig is. 

Beschikbaarheid van diensten kan van land tot land verschillen en kan eveneens afhankelijk zijn van het model, het modeljaar en de uitrusting van de auto. Beschreven diensten kunnen later, na aflevering van de auto beschikbaar komen. De diensten kunnen alleen worden gebruikt door gebruik te maken van de beschikbare openbare communicatietechnologieën. Door de ontwikkeling van deze technologieën, met name mobiele netwerken, kan ŠKODA AUTO niet in alle landen een consistente beschikbaarheid garanderen van de diensten. Mogelijke technologische veranderingen kunnen ertoe leiden dat diensten permanent niet meer beschikbaar zijn.

Bij gebruik van de diensten is eveneens een dataverbinding tussen het apparaat van de klant (smartphone, tablet, pc, enz.) en de dataserver noodzakelijk. Deze dataverbinding is niet bij de diensten inbegrepen. Ga voor meer informatie naar www.skoda.nl/skoda-connect, of neem contact op met jouw ŠKODA Servicepartner.