Inpaktips voor je auto

7 inpaktips voor je autovakantie

Vakantie inpaktips inpakken auto

Op vakantie met de auto?

De vakantie staat weer voor de deur! Een grote uitdaging voor je vakantie is het inpakken van de auto, zeker wanneer je met het gehele gezin gaat. Iedereen heeft zijn eigen bagage en er moeten gemeenschappelijke spullen worden meegenomen zoals boodschappen en wellicht kampeerspullen. Hierdoor wordt het inpakken in sommige gevallen meer werk dan de rit zelf. Wij helpen je met 7 tips om je auto veilig en slim in te pakken. En vergeet niet om ook ruimte vrij te houden voor eventuele souvenirs mee terug naar huis!

Maximum gewicht

Iedere auto heeft een maximum toegestaan gewicht. Dit betekent dat je de auto niet zwaarder mag beladen dan dit gewicht, wat vermeld staat op het kentekenbewijs. Vergeet niet het gewicht van de inzittenden en je bagage mee te rekenen. Door van het maximale gewicht de massa rijklaar af te trekken, weet je hoeveel gewicht je kunt inladen (bagage en inzittenden).

Bekijk de 7 tips

Tip 1: Neem een ruimte auto

Het beste advies om het inpakken makkelijker te maken is om een ruime auto te nemen. Door bij de keuze van je auto rekening te houden met je vakantiewensen, heb je minder moeite bij het inpakken van je auto. Denk hierbij aan het aantal personen en de maximale laadruimte. Zo kun je denken aan een gezinsauto of een SUV.
Vakantietip 1

Tip 2: Zwaartepunt laag leggen

Zware voorwerpen kun je het beste onderop plaatsen. Dit komt de wegligging ten goede, maar in het geval van een ongeluk ook een stuk veiliger. En een betere wegligging komt weer ten goede aan je rijcomfort, wat zeker van belang is voor een lange autorit. Zware voorwerpen kun je daarnaast zo plaatsen dat het gewicht evenredig wordt verdeeld in de kofferbak.
Vakantietip 2

Tip 3: Less is more

Prop je auto niet te vol, want je gaat toch niet alles gebruiken op vakantie. En het is ook vele malen leuker om nieuwe dingen te ontdekken op je vakantiebestemming. Daarnaast verbruik je ook minder benzine en houd je ruimte over voor vakantie aankopen.
Vakantietip 3

Tip 4: Gebruik een bagagenet

Wanneer je bagage boven de rugleuning uitkomt van de achterbank, is het veilig om gebruik te maken van een bagagenet of traliewerk. Dit komt vaak voor wanneer de hoedenplank eruit gaat en er gestapeld wordt. Alles wat dan boven de rugleuning uitkomt is in het geval van een noodstop extra gevaarlijk. Met een bagagenet kun je wel tot aan het plafond stapelen. Zorg er dan wel voor dat de lichtste voorwerpen bovenop liggen. 
Ontdek onze dakkoffers
Vakantietip 4

Tip 5: Gebruik een dakkoffer

Wanneer je een bagagenet niet handig vindt (omdat je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de achteruitkijkspiegel) kun je ook kiezen voor een dakkoffer. Dakkoffers zijn makkelijk in te pakken en geven veel extra ruimte. Denk erom dat je dat dakkoffer niet te zwaar maakt. Met maximum gewicht staat vaak op de koffer vermeld. Denk hier eerder aan de lichte spullen, om zo het zwaartepunt laag te houden. 
Ontdek onze dakkoffers
Vakantietip 5

Tip 6: Geen bagage op de achterbank

Met kinderen op de achterbank is het niet veilig om de achterbank vol te laden met bagage. Alles wat hier los staat, kan bij een ongeluk of spontaan remmen losschieten en door de auto vliegen. Je kunt er eventueel wel voor kiezen bij kleine kinderen om voorwerpen stevig onder de voeten te plaatsen bij de stoel. Zet deze goed vast met bijvoorbeeld spanbanden.
Vakantietip 6

Tip 7: Test je banden na het inpakken

Nu de auto is ingepakt ben je klaar om te vertrekken. Voordat je de reis start is het verstandig om de bandenspanning te controleren. Een zwaar beladen auto heeft hier namelijk invloed op, waardoor de wegligging en het benzineverbruik tijdens de gehele rit worden aangetast. 
Vakantietip 7
Vakantietip 1
Vakantietip 2
Vakantietip 3
Vakantietip 4
Vakantietip 5
Vakantietip 6
Vakantietip 7

Je ŠKODA vakantieklaar

Deze zomer ga je onbezorgd de (Europese) weg op met de ŠKODA Vakantiecheck. Zo geniet je zorgeloos van die welverdiende vakantie. Tijdens de vakantiebeurt wordt je ŠKODA gecheckt op 30 belangrijke punten. Denk hierbij aan banden, remmen, verlichting, zicht op de weg, motor(vloeistoffen), het onderstel en de carrosserie.

Direct hulp nodig?
Bel 0800-0230024 (binnenland) / +31 70-3145171 (buitenland) of vind een ŠKODA dealer in de buurt.