Volledig elektrisch

ŠKODA CITIGOᵉ iV

Direct uit voorraad leverbaar

Bekijk de voorraad Meer over elektrisch rijden
Actieradius tot 260 km* Accu 80% vol in 60 minuten*

Onze elektrische stadsauto

Elektrische stadsauto's zijn enorm populair onder de mensen die zich veel in drukke steden begeven. De CITIGO ͤ iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA. De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, gecombineerd met nog meer ruimte door zijn compacte techniek. Een garantie voor rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, bijdrage aan een beter milieu, connectiviteit, grote actieradius en een snelle laadtijd. Kortom: waar voor je geld.

Bekijk de voorraad
CITIGOe iV


Ontdek de CITIGO ͤ iV

Dashboard

Prettige uitstraling

Het interieur van de CITIGOe iV heeft een prettige uitstraling. 
Dashboard S
Stoelen

Comfort voor onderweg

Het begint bij comfortabele stoelen, vooral als je onderweg bent. 
Multimedia systeem

Entertainment voor iedereen

Geniet van je favoriete radiozender of je eigen muziek via je smartphone. Jij kiest, met het Radio Swing mediasysteem met kleurendisplay, 4 extra luidsprekers, Bluetooth, SD- en USB/AUX voorbereiding. En met Climatronic garandeer je jezelf de gewenste temperatuur.
Multimedia systeem S
Cockpit

Informatie achter het stuur

Met de boordcomputer heb je in het kort informatie over het verbruik en actieradius. 
Cockpit S
Cruise control

Volledige focus

Met de Cruise control kun je volledig op de weg focussen.
Cruise control
Dashboard 1

Details ontbreken niet

Het dashboard van de CITIGOe iV is een lust voor het oog. 
Dashboard 1S
ŠKODA CITIGO e iV

Opvallen is geen kunst

Met het vernieuwde design en geïntegreerde LED dagrijdverlichting is opvallen niet moeilijk. 
ŠKODA CITIGO e iV velgen
ŠKODA CITIGO e iV

Geen brandstof maar elektriciteit

Anders dan een verbrandingsmotor. Geen tankbeurt maar een laadbeurt. 5 uur vol geladen op de normale wijze en 80 procent in 60 minuten op de snelle wijze.
ŠKODA CITIGO e iV
ŠKODA CITIGO e iV velgen

Lichtmetaal hoort erbij

De 16 inch lichtmetalen Scorpius velgen maken de CITIGOe iV nog completer. Standaard op de Style. 
ŠKODA CITIGO e iV velgen
ŠKODA CITIGO e iV

Anders dan een verbrandingsmotor

Van buiten hetzelfde, maar van binnen net even wat anders dan een normale auto. 
ŠKODA CITIGO e iV
ŠKODA CITIGO e iV

Elektrisch rijden moet gezien worden

Laat anderen zien dat het hier gaat om een elektrische voertuig. Zo stimuleer je anderen om voor een CITIGOe iV te gaan.
ŠKODA CITIGO e iV
ŠKODA CITIGO e iV

ŠKODA voluit geschreven

Ook bij de nieuwe CITIGOe iV is ŠKODA voluit geschreven. Het geeft de CITIGOe iV net een andere uitstraling. 
ŠKODA CITIGO e iV

Hoe zit het met het opladen van mijn auto?

Als je elektrische auto geleverd is, wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je nieuwe auto en zo snel mogelijk de weg op. Gelukkig zit dat bij ŠKODA wel goed. Tijdens het bestellen van je elektrische auto kun je namelijk direct alles regelen rondom laden. In één klap heb je dan je laadpunt, laadpas én mobiliteit van Shuttel geregeld. Voor zakelijk- én thuisgebruik.

 

Meer over opladen

Slimme assistenten

Lane assist

De Lane Assist van ŠKODA houd je altijd binnen de rijbaan. Standaard op de CITIGO ͤ iV.

Park distance control

Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels rondom je auto.

Lane assist S
Park control S

Standaard garanties op jouw CITIGOᵉ iV

Simply Clever

Netjes opzij van de stoelen

In de bagagenetjes aan de binnenkant van de voorstoelen kun je gemakkelijk kleine dingen opbergen die je graag binnen handbereik houdt. 
CITIGOe iV

Bekerhouder achter

Ook achter hebben personen de mogelijkheid om hun beker ergens kwijt te kunnen. Zo kan er achter nooit geknoeid worden! 
CITIGOe iV

Wegklapbare haak

Altijd je tas bij de hand dankzij de wegklapbare tassenhaak aan het dashboardkastje. Bovendien rolt de inhoud niet door de auto heen. Wel zo veilig. 
CITIGOe iV

Ruim dashboardkastje

Doordacht! Het extra ruime, afgesloten dashboardkastje biedt je volop opbergruimte. Inclusief slimme brilhouder en uitsparing voor een pen. 
CITIGOe iV
CITIGOe iV
CITIGOe iV
CITIGOe iV
CITIGOe iV

Perfecte keuze voor de zakelijke rijder

De CITIGO ͤ iV is uitermate geschikt voor de zakelijke rijder. Bij ŠKODA bieden we altijd een passende financiering voor zzp’ers, het mkb en alle andere zakelijke rijders in Nederland. Dankzij onze uitgebreide financieringsmogelijkheden kies je eenvoudig voor de vorm die het beste bij jouw situatie past.

Alles over zakelijk rijden


€ 4.000 subsidie op jouw CITIGO ͤ iV

De overheid stimuleert elektrisch rijden onder andere met de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Zo kom je nu in aanmerking voor maximaal € 4.000 subsidie** op 100% elektrische auto's die je koopt (ook geldig i.c.m. Private Lease). Kies je een occasion? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 subsidie. Deze subsidie loopt tot 1 juli 2025. Soms zijn er ook regionale of gemeentelijke subsidies beschikbaar, zoals subsidies voor laadpalen of de aanschaf van een elektrische auto voor zakelijk gebruik. Neem contact op met jouw gemeente voor meer informatie of kijk in het overzicht met beschikbare subsidies en regelingen.

Bekijk het overzicht

 

Veelgestelde vragen

Wat is de actieradius van de CITIGOᵉ iV? Hoe zit dit precies?
Wat is de actieradius van de CITIGOᵉ iV? Hoe zit dit precies?

De CITIGOᵉ iV heeft een maximale actieradius van 260 km volgens de WLTP norm met de 60 Ah-accu met een inhoud van 36,8 kWh. De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je CITIGOᵉ iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen. 

Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

Hoe snel laadt de ŠKODA CITIGOᵉ iV op?
Hoe snel laadt de ŠKODA CITIGOᵉ iV op?
De CITIGOᵉ iV laadt met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) in slechts 1 uur op tot 80%. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledig laden van een lege accu 4-uur en 8 minuten. Bij een thuislaadstation duurt het 12,5u. Tevens is de CITIGOᵉ iV ook op te laden via de traditionele 230V-aansluitingen.
Wanneer kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV bij de dealer in het echt ervaren?
Wanneer kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV bij de dealer in het echt ervaren?
De nieuwe CITIGOᵉ iV is op dit moment tijdelijk uitverkocht. Bekijk onze andere modellen in het modellenoverzicht
Kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV ook Private Leasen?
Kan ik de nieuwe CITIGO ͤ iV ook Private leasen?
Helaas is de CITIGO ͤ iV op dit moment tijdelijk uitverkocht.
Wat zijn de afmetingen en specificaties van de nieuwe CITIGOᵉ iV?
Wat zijn de afmetingen en specificaties van de nieuwe CITIGOᵉ iV?

De CITIGOᵉ iV is dé ideale elektrische stadsauto. De specificaties zijn als volgt:

Lengte 3.597 mm
Breedte 1.645 mm
Hoogte 1.481 mm
Bagageruimte 250 liter
Vermogen 61 kW
Actieradius tot 265 km
Topsnelheid 130 km/u

Meer vragen rondom de ŠKODA CITIGOᵉ iV?
Meer vragen rondom de ŠKODA CITIGOᵉ iV?
Hier vind je het antwoord op al je vragen over ŠKODA. Kijk eerst tussen de veelgestelde vragen, wellicht vind je het antwoord hier. Anders kan je altijd contact opnemen met je ŠKODA-dealer of ŠKODA. ŠKODA staat je graag te woord, zowel via Facebook, Twitter of via onze klantenservice.
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?

Heb je meer vragen over elektrisch rijden? Aarzel dan niet en bezoek skoda.nl/elektrisch-rijden. Natuurlijk staan wij je ook graag te woord, bij je ŠKODA-dealer of via FacebookTwitter of onze klantenservice.

*De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken

*De indicatieve laadtijd is 4 uur en 8 minuten voor 80% en 5 uur en 11 minuten voor 100% en geldt voor een wallbox op wisselstroom (7,2 kW). Met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) duurt opladen tot 80% maar 1 uur.

*Alle reparaties of vervangingen die het gevolg zijn van slijtage van onderdelen of schade door het gebruik van de auto, die niet vallen onder de voorgeschreven onderhoudsadviezen van de auto zijn niet inbegrepen.

*ŠKODA Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door ŠKODA Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing B.V. , ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Opladen is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 maart 2020. De Algemene Voorwaarden, Privacy Statement en het Inleverprotocol zijn hier te vinden.

 

 

** Let op: Op 16 oktober 2020 is de regeling aangepast. Voor 2020 is het jaarbudget voor koop en Private Lease al enige tijd overschreden. Dien je een aanvraag in, dan wordt de aanvraag doorgeschoven naar 2021. De overheid heeft op 16 oktober deze regeling echter aangepast. Subsidie kan nog aangevraagd worden tot en met 29 Oktober 2020. Deze aanvragen worden in 2021 alsnog afgehandeld en uitbetaald.

Vanaf 30 oktober 2020 is er voor koop- of leasecontracten afgesloten in kalenderjaar 2020 geen subsidie meer beschikbaar en worden nieuwe aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Vanaf 4 januari 2021 kan er weer subsidie aangevraagd worden, maar dit geldt alleen voor in 2021 afgesloten contracten.

Het budget voor 2021 is al in 2020 voor een groot deel aangesproken. ŠKODA kan daarom geen garantie geven op uitkering van de subsidie door de overheid.