Volledig elektrische stadsauto

CITIGOᵉ iV

Actieradius tot 260 km*

Houd mij op de hoogte
Actieradius tot 260 km* Oplaadtijd ±4 uur**

Onze nieuwe elektrische stadsauto

Elektrische stadsauto's zijn enorm populair onder de mensen die zich veel in drukke steden begeven. De CITIGO ͤ  iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA. De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, gecombineerd met nog meer ruimte door zijn compacte techniek.  Een garantie voor rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, bijdrage aan een beter milieu, connectiviteit, grote actieradius en een snelle laadtijd. Kortom: waar voor je geld.

Meer over de ŠKODA CITIGOᵉ iV

Standaard 5 deurs

De CITIGO iV wordt uitsluitend geleverd in vijfdeursuitvoering. De voorste twee deuren beschikken over elektrisch bedienbare ramen. 

ŠKODA CITIGOe iV

Behuizing buitenspiegels

De behuizing van de buitenspiegels is uitgevoerd in zwart of wagenkleur. Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard.
ŠKODA CITIGOe iV

Bumper met geïntegreerde mistlampen

De nieuwe bumper met honingraatstructuur en standaard geïntegreerde mistlampen is een blikvanger.

ŠKODA CITIGOe iV

Grille in carrosseriekleur

Een typisch kenmerk van de elektrisch aangedreven CITIGO-modellen is de in carrosseriekleur uitgevoerde grille.
ŠKODA CITIGOe iV

Geïntegreerde richtingaanwijzers

Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard op de CITIGO iV.
ŠKODA CITIGOe iV
ŠKODA CITIGOe iV
ŠKODA CITIGOe iV
ŠKODA CITIGOe iV
ŠKODA CITIGOe iV
ŠKODA CITIGOe iV

Ontvang als eerste updates rondom de CITIGOᵉ iV

Wil je als een van de eersten op de hoogte gebracht worden van nieuws en updates rondom de CITIGOᵉ iV?
Schrijf je dan nu in voor de elektrisch rijden nieuwsbrief.

 Direct inschrijven

ŠKODA CITIGOe IV

Actieradius

De actieradius van de CITIGO ͤ  iV is vastgesteld op 260* kilometer. Gemiddeld legt een inwoner van Nederland 22 kilometer af met de auto voor woon-werk verkeer. Dit houdt in dat je op een volle accu 12 dagen van thuis naar je werk kunt rijden. Hiermee biedt de CITIGO ͤ  iV een zeer grote actieradius aan voor een stadsauto, waardoor de elektrische auto praktisch is voor werk en privé.Lees meer

ŠKODA CITIGOe IV

Opladen

De CITIGO ͤ  iV als volledig elektrische auto beschikt over een lithium-ion accu die opgeladen dient te worden na het maken van een rit. De volledige oplaadtijd van de CITIGO ͤ  iV bedraagt ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80% met het Combined Charging System (CSS) duurt máár 1 uur. Nederland beschikt inmiddels over een groot netwerk laadpalen, waardoor het opladen erg gemakkelijk is. Dit kan thuis (zelfs met 230V aansluitingen), onderweg of op kantoor zodat jij altijd opgeladen de weg op gaat.

 

Lees meer


Onderhoud

Een elektromotor heeft slechts één bewegend onderdeel: de rotor. Zodoende heeft de elektromotor in vergelijking met een verbrandingsmotor veel minder onderhoud nodig, omdat er minder slijtage plaatsvindt op minder onderdelen. Er wordt geen olie gebruikt en er zitten geen brandstof- en luchtfilter op. In het algemeen vereisen elektrische auto’s minder onderhoud dan een auto met een conventionele motor. 


Lees meer

Financieel

De CITIGO ͤ  iV is voor zowel zakelijke als particuliere rijders aantrekkelijk door diverse financiële voordelen. Zo ben je bij de aankoop van een elektrische auto t/m 2020 vrijgesteld van BPM en betaal je tot en met 2020 geen Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Als zakelijke rijder betaal je in plaats van de normale 22% bijtelling maar 4% voor een volledig elektrische auto.
Lees meer

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto's. De onderdelen van de CITIGO ͤ  iV zijn zo gebouwd dat ze naderhand kunnen worden hergebruikt en gerecycled.


Lees meer

Meer over Elektrisch Rijden?

Meld je aan voor onze Elektrisch Rijden nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte over nieuwe modellen en ontwikkelingen.

Houd mij op de hoogte

 

Veelgestelde vragen

Wat is de actieradius van de CITIGOᵉ iV? Hoe zit dit precies?
Wat is de actieradius van de CITIGOᵉ iV? Hoe zit dit precies?

De CITIGOᵉ iV heeft een maximale actieradius van 260 km volgens de WLTP norm met de 60 Ah-accu met een inhoud van 36,8 kWh. De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je CITIGOᵉ iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen. 

Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

Hoe snel laadt de ŠKODA CITIGOᵉ iV op?
Hoe snel laadt de ŠKODA CITIGOᵉ iV op?
De CITIGOᵉ iV laadt met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) in slechts 1 uur op tot 80%. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledig laden van een lege accu 4-uur en 8 minuten. Bij een thuislaadstation duurt het 12,5u. Tevens is de CITIGOᵉ iV ook op te laden via de traditionele 230V-aansluitingen.
Wanneer worden de prijzen voor de nieuwe CITIGOᵉ iV aangekondigd?
Wanneer worden de prijzen voor de nieuwe CITIGOᵉ iV aangekondigd?

De exacte specificaties en prijzen worden voor de marktintroductie bekend gemaakt. Naar verwachting is de nieuwe CITIGOᵉ iV begin januari 2020 beschikbaar bij de dealer. 

Wanneer kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV bij de dealer in het echt ervaren?
Wanneer kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV bij de dealer in het echt ervaren?
De nieuwe CITIGOᵉ iV is medio januari 2020 in het echt te ervaren bij je lokale ŠKODA dealer.
Vanaf wanneer kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV tijdens een proefrit ervaren?
Vanaf wanneer kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV tijdens een proefrit ervaren?
Ervaar de de nieuwe CITIGOᵉ iV zelf tijdens een proefrit bij je lokale ŠKODA dealer. Vanaf de marktintroductie (naar verwachting medio januari 2020) kun je een proefrit maken.
Kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV ook Private Leasen?
Kan ik de nieuwe CITIGOᵉ iV ook Private Leasen?

Natuurlijk zal de nieuwe CITIGOᵉ iV ook beschikbaar komen via Private Lease. De prijzen en uitvoeringen zullen binnenkort beschikbaar komen. 

Wat zijn de afmetingen en specificaties van de nieuwe CITIGOᵉ iV?
Wat zijn de afmetingen en specificaties van de nieuwe CITIGOᵉ iV?

De CITIGOᵉ iV is dé ideale elektrische stadsauto. De specificaties zijn als volgt:

Lengte 3.597 mm
Breedte 1.645 mm
Hoogte 1.481 mm
Bagageruimte 250 liter
Vermogen 61 kW
Actieradius tot 265 km
Topsnelheid 130 km/u

Meer vragen rondom de ŠKODA CITIGOᵉ iV?
Meer vragen rondom de ŠKODA CITIGOᵉ iV?
Hier vind je het antwoord op al je vragen over ŠKODA. Kijk eerst tussen de veelgestelde vragen, wellicht vind je het antwoord hier. Anders kan je altijd contact opnemen met je ŠKODA-dealer of ŠKODA. ŠKODA staat je graag te woord, zowel via Facebook, Twitter of via onze klantenservice.
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?
Meer vragen omtrent elektrisch rijden?

Heb je meer vragen over elektrisch rijden? Aarzel dan niet en bezoek skoda.nl/elektrisch-rijden. Natuurlijk staan wij je ook graag te woord, bij je ŠKODA-dealer of via FacebookTwitter of onze klantenservice.

Wat is het vermogen van de CITIGOᵉ iV?
Wat is het vermogen van de CITIGOᵉ iV?
De CITIGOᵉ iV heeft een vermogen van 61 kW en heeft een koppel van 210 nM. Met dit vermogen en koppel accelereert de CITIGOᵉ iV in 12,5 seconden van 0-100km/u. De topsnelheid ligt op de 130 km/u.
* De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken. ** De indicatieve laadtijd is 4 uur en 8 minuten voor 80% en 5 uur en 11 minuten voor 100% en geldt voor een wallbox op wisselstroom (7,2 kW). Met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) duurt opladen tot 80% maar 1 uur.