De auto is dé ideale plek voor een goed gesprek. Ontdek hier waarom

De nieuwe
Škoda Kodiaq

Onthulling: Oktober 2023

Blijf op de hoogte

Ontdek de nieuwe Škoda Kodiaq

De grootste SUV van Škoda is nu nog ruimer, comfortabeler, praktischer en veiliger dan ooit tevoren. Met zijn vernieuwde design, uitgebreide interieurconcept en geavanceerde aandrijftechnologieën, verlegt de Kodiaq opnieuw de grenzen. Bovendien is hij leverbaar als krachtige plug-in hybride en efficiënte mild-hybride. Geniet van modern gebruiksgemak met talloze connected mogelijkheden. De onthulling van de nieuwe Kodiaq staat gepland voor oktober, waarna de Nederlandse marktintroductie volgt in het voorjaar van 2024. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte.

Blijf op de hoogte
Update: 29 augustus 2023

Interieur van de nieuwe Kodiaq

Voorafgaand aan de wereldpremière de nieuwe Kodiaq onthullen we het volledig nieuw ontworpen interieur. Een digitale cockpit, een head-up display en een vrijstaand 12,9 inch groot infotainmentdisplay. De bediening van de DSG-transmissie is naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de ruim opgezette middenconsole nu extra opbergruimte biedt. Daarnaast verbeteren de aanpasbare Škoda Smart Dials de vereenvoudigde bediening. Elke draai-drukknop biedt intuïtieve toegang tot verschillende voertuigfuncties. Een digitaal display zorgt op ieder moment voor een snel en uitgebreid overzicht.

De nieuwe Kodiaq in de pers

Wat is er nieuw?

Beschikbaar als plug-in hybride

De plug-in hybride variant van de Škoda Kodiaq combineert een 1.5 TSI verbrandingsmotor met een elektrische motor. Met een systeemvermogen van 150 kW (204 pk) en een elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer*, biedt deze variant een combinatie tussen krachtige prestaties en een laag benzineverbruik. De hoogspanningsbatterij met een capaciteit van 25,7 kWh kan eenvoudig worden opgeladen via een stopcontact, een laadpaal, een wallbox of een snellaadstation.

Nóg meer ruimte

Met een lengte van 4.758 millimeter overtreft de nieuwe Kodiaq zijn voorganger met 61 millimeter. In de versie met zeven zitplaatsen hebben passagiers op de derde zitrij nu 15 millimeter meer hoofdruimte, namelijk 920 millimeter. De bagageruimte blijft royaal - 340 tot 845 liter voor de zevenzitter en 910 liter voor de vijfzitter; een toename van 75 liter ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq.

Veiligheid en connectiviteit

Voor de tweede modelgeneratie heeft Škoda het veiligheidsniveau van de Kodiaq nog verder verhoogd en een aantal van de vele assistentiesystemen verder verbeterd. Voorbeelden hiervan zijn de Emergency Assist en Traffic Jam Assist. Voor het eerst beschikbaar in de Kodiaq is de nieuwe Remote Parking Assist, die volgend jaar debuteert en parkeren op afstand via een app mogelijk maakt. Daarnaast zijn er tot negen airbags die de inzittenden beschermen, voor de best mogelijke passieve veiligheid.

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt de nieuwe Škoda Kodiaq onthuld?
Wanneer wordt de nieuwe Škoda Kodiaq onthuld?
De onthulling van de nieuwe Kodiaq staat gepland voor oktober, waarna de Nederlandse marktintroductie volgt in het voorjaar van 2024. Houd ons in de gaten voor meer informatie over de line-up, specificaties en prijzen.
Wanneer staat de nieuwe Škoda Kodiaq in de showroom?
Wanneer staat de nieuwe Škoda Kodiaq in de showroom?
De Nederlandse marktintroductie volgt in het voorjaar van 2024. Houd ons in de gaten voor meer informatie over de line-up, specificaties en prijzen.
Wat is de actieradius van de nieuwe Škoda Kodiaq plug-in hybride?
Wat is de actieradius van de nieuwe Škoda Kodiaq plug-in hybride?
Met de 25,7 kWh-accu biedt de Kodiaq 1.5 TSI iV een elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer*. Het opladen kan plaatsvinden via wallboxes, openbare laadpunten (tot 11 kW) of nog sneller bij een 50 kW snellader.
Wat is de bagagecapaciteit van de nieuwe Škoda Kodiaq?
Wat is de bagagecapaciteit van de nieuwe Škoda Kodiaq?
De bagageruimte van de nieuwe Škoda Kodiaq is royaal: 910 liter. Een toename van 75 liter ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor je hele zaterdagfamilie.
Komt de nieuwe Kodiaq ook beschikbaar als 7-zitter?
Komt de nieuwe Kodiaq ook beschikbaar als 7-zitter?
Jazeker! De nieuwe Škoda Kodiaq komt ook beschikbaar als 7-zitter. De derde zitrij van de nieuwe Kodiaq beschikt zelf over 1,5 cm extra hoofdruimte ten opzichte van de vorige generatie Kodiaq.

Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden met Škoda

Elektrisch rijden Hybride rijden
ENYAQ COUPÉ
* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.