ŠKODA RS - Rally Sport

De sportiefste uitvoering van ŠKODA

  • ✓ Krachtige motor
  • ✓ Topatleet voor woon- werkverkeer
  • ✓ Sportiefste uitvoering
ŠKODA KODIAQ RS

Wolf in schaapskleren

De letters in ŠKODA RS staan voor Rally Sport. Deze uitvoeringen staan voor sportiviteit gekoppeld aan ruimte. Hierdoor staan de RS uitvoeringen bekend als atleten voor de sportieve rijder met woon- werkverkeer. Hier wordt de krachtigste motor gekoppeld aan de ruimte en praktische oplossingen die je gewend bent van ŠKODA.

Ga jij voor de sportiefste ŠKODA uitvoering? Eind december is de KODIAQ bestelbaar als RS-uitvoering. Wil je als allereerste op de hoogte zijn van ons SUV nieuws? Meld je dan aan voor de speciale ŠKODA SUV nieuwsbrief.

Aanmelden

Ontdek de nieuwe KODIAQ RS

Kies voor extra kracht

KODIAQ RS

Krachtige topatleet

ŠKODA KODIAQ RS

KODIAQ RS

Standaard op de KODIAQ RS
  • Vanaf eind december te bestellen
  • 2.0 TDI met 240 pk
  • 4 wielaandrijving met DSG-automaat
  • 20 inch lichtmetalen zwarte velgen
  • Zwarte elementen op de bumpers, exterieur en dakrailing

Jarenlange ervaring

De ŠKODA RS werden in 1974 voor het eerst gebruikt bij de twee rallyprototypen ŠKODA 180 RS en 200 RS. Hieruit ontstond in 1975 de ŠKODA 130 RS, die ook wel bekend stond als ‘de Porsche van het Oosten’. Met de sportcoupé behaalde ŠKODA in 1977 twee klasse-overwinningen tijdens de legendarische Monte Carlo Rally en de Acropolis Rally. In 2000 introduceerde ŠKODA de OCTAVIA RS, het eerste RS-serieproductiemodel.

ŠKODA Scout

Altijd op de hoogte

Eind december is de KODIAQ bestelbaar als RS-uitvoering. Als eerste op de hoogte van de prijzen, technische gegevens en nog meer SUV nieuws? Meld je dan aan voor de speciale ŠKODA SUV nieuwsbrief.

Inschrijven

De nieuwe ŠKODA KODIAQ RS

De ŠKODA KODIAQ RS staat aan de vooravond van zijn wereldpremière, begin oktober tijdens de internationale autoshow van Parijs. Sinds het jaar 2000 dragen de sportiefste modellen van ŠKODA de twee veelzeggende letters RS. De ŠKODA KODIAQ RS is de eerste SUV van het merk in dit sportieve gezelschap.
Lees meer
ŠKODA KODIAQ RS

Het nieuwe rode RS-logo debuteert in Parijs op de ŠKODA KODIAQ RS. De dynamische SUV draagt het logo met de twee lettertjes onder andere in de grille. De rode kleur symboliseert de sportiviteit en kracht van de RS-familie. De nieuwe, moderne looks van het embleem geven het sportieve uiterlijk van de KODIAQ RS extra glans.
Lees meer
ŠKODA KODIAQ RS
ŠKODA KODIAQ RS
ŠKODA KODIAQ RS

Sportieve looks

De RS uitvoeringen zijn door de sportieve looks echte atleten. Hiermee is de RS niet alleen je een auto die voorziet in alle luxe, maar ook je drang naar adrenaline kan aanwakkeren. Hiermee is de RS lijn geschikt voor woon- en werkverkeer, maar komen zijn kwaliteiten pas echt bovendrijven voor de sportieve rijder. Daarnaast zorgt een zee aan ruimte dat de RS ook geschikt is als gezinsauto.

ŠKODA RS - Rally Sport

Krachtigste motoren en vierwielaandrijving

ŠKODA levert altijd de krachtigste motoren binnen de RS lijn. Hier is er keuze tussen benzine- en dieselmotoren. Zo is de KODIAQ leverbaar met een dieselmotor terwijl de OCTAVIA is uitgerust met een benzinemotor. De KODIAQ RS wordt standaard gekoppeld aan vierwielaandrijving. De OCTAVIA RS koppelt een krachtige motor aan voorwielaandrijving. De vierwielaandrijving garandeert een uitmuntende tractie, terwijl de DCC het chassis naar wens bijstelt.

Nieuwste technieken

De RS uitvoeringen gooien ook hoge ogen op het gebied van technologische hoogstandjes. Zo wordt een stoer uiterlijk en een sportief karakter gecombineerd met handige features, waardoor een RS ook goed uit de voeten kan voor je dagelijkse autorit. Echter zorgen de sportstoelen met Alcantara/lederen bekleding, het lederen sportstuur en de kleuren MaxiDot met laptimer voor dat sportieve gevoel waar je naar opzoek bent als je achter het stuur kruipt. Een ŠKODA RS is ook uit te rusten met de Virtual Cockpit, die geheel naar wens instelbaar is.

RS van de toekomst

Ook binnen de RS lijn heeft ŠKODA zijn vizier gericht op de toekomst. Met de VISION RS concept car blikt ŠKODA vooruit op de toekomst van de ŠKODA RS-modellen. Nog vóór de officiële wereldpremière op de internationale autoshow van Parijs begin oktober laat ŠKODA nu aan de hand van een aantal ontwerpschetsen zien in welke richting het RS-design evolueert. Een video biedt daarnaast meer diepgang over de totstandkoming van het innovatieve interieur met duurzaam geproduceerde materialen.

Lees meer