ŠKODA RS - Rally Sport

De sportiefste uitvoering van ŠKODA

  • ✓ Krachtige motor
  • ✓ Topatleet voor woon- werkverkeer
  • ✓ Sportiefste uitvoering
ŠKODA KODIAQ RS

Wolf in schaapskleren

De letters in ŠKODA RS staan voor Rally Sport. Deze uitvoeringen staan voor sportiviteit gekoppeld aan ruimte. Hierdoor staan de RS uitvoeringen bekend als atleten voor de sportieve rijder met woon- werkverkeer. Hier wordt de krachtigste motor gekoppeld aan de ruimte en praktische oplossingen die je gewend bent van ŠKODA.

Vanaf nu is de KODIAQ bestelbaar als RS uitvoering. Wil je als allereerste op de hoogte zijn van ons SUV nieuws? Meld je dan aan voor de speciale ŠKODA SUV nieuwsbrief.

Aanmelden

Ontdek de KODIAQ RS

Kies voor extra kracht

KODIAQ RS

Krachtige topatleet

ŠKODA KODIAQ RS
Vanaf 61.490

KODIAQ RS

Standaard op de KODIAQ RS
  • Vanaf nu bestelbaar
  • 2.0 Bi-TDI met 240 pk
  • 4 wielaandrijving met DSG-automaat
  • 20 inch lichtmetalen zwarte velgen
  • Zwarte elementen op de bumpers, exterieur en dakrailing
  • Alcantara sportstoelen
  • Multifunctioneel lederen sportstuurwiel

Jarenlange ervaring

De ŠKODA RS werden in 1974 voor het eerst gebruikt bij de twee rallyprototypen ŠKODA 180 RS en 200 RS. Hieruit ontstond in 1975 de ŠKODA 130 RS, die ook wel bekend stond als ‘de Porsche van het Oosten’. Met de sportcoupé behaalde ŠKODA in 1977 twee klasse-overwinningen tijdens de legendarische Monte Carlo Rally en de Acropolis Rally. In 2000 introduceerde ŠKODA de OCTAVIA RS, het eerste RS-serieproductiemodel.

ŠKODA Scout

Sportieve looks

De RS uitvoeringen zijn door de sportieve looks echte atleten. Hiermee is de RS niet alleen je een auto die voorziet in alle luxe, maar ook je drang naar adrenaline kan aanwakkeren. Hiermee is de RS lijn geschikt voor woon- en werkverkeer, maar komen zijn kwaliteiten pas echt bovendrijven voor de sportieve rijder. Daarnaast zorgt een zee aan ruimte dat de RS ook geschikt is als gezinsauto.

ŠKODA RS - Rally Sport

Krachtigste motoren en vierwielaandrijving

ŠKODA levert altijd de krachtigste motoren binnen de RS lijn. Hier is er keuze tussen benzine- en dieselmotoren. Zo is de KODIAQ leverbaar met een dieselmotor terwijl de OCTAVIA is uitgerust met een benzinemotor. De KODIAQ RS wordt standaard gekoppeld aan vierwielaandrijving. De OCTAVIA RS koppelt een krachtige motor aan voorwielaandrijving. De vierwielaandrijving garandeert een uitmuntende tractie, terwijl de DCC het chassis naar wens bijstelt.

Nieuwste technieken

De RS uitvoeringen gooien ook hoge ogen op het gebied van technologische hoogstandjes. Zo wordt een stoer uiterlijk en een sportief karakter gecombineerd met handige features, waardoor een RS ook goed uit de voeten kan voor je dagelijkse autorit. Echter zorgen de sportstoelen met Alcantara/lederen bekleding, het lederen sportstuur en de kleuren MaxiDot met laptimer voor dat sportieve gevoel waar je naar opzoek bent als je achter het stuur kruipt. Een ŠKODA RS is ook uit te rusten met de Virtual Cockpit, die geheel naar wens instelbaar is.

De SUV's van ŠKODA

Veelzijdig en avontuurlijk

Bekijk ze hier
WLTP Hero ŠKODA KODAIQ