De hoge instap auto’s van ŠKODA

Comfortabel, hoog en ruim

Voorjaarscheck

Wat is een hoge instap auto?

Bij een auto met een hoge instap hoef je geen moeite meer te doen om in je stoel te komen, omdat de afstand van de straat tot aan de zitting van de stoel hoger is. Waar je met een lage instap diep door de knieën moet gaan of je dient te strekken, zorgt een hoge instap voor veel comfort en gemak. Zo kun je snel en comfortabel zitting nemen in je auto. Naast het instappen is ook het uitstappen veel gemakkelijker met een hoge zit, waarbij je niet meer uit je auto hoeft te klimmen.

Voordelen hoge instap

 •  Slim design. Extra ruimte
 • Meer overzicht
 •  Handig voor gezinnen met kinderen
 •  Hoge instap bij rugklachten
 •  Slimme assistenten

Op zoek naar een auto met een hoge instap?

Grote en ruimte 7 persoonsauto's

ŠKODA staat bekend om zijn ruime auto’s en zo is het niet anders bij de modellen waar je 7 passagiers kunt vervoeren. Dit formaat is ideaal voor werk en gezin, waarbij de ruimte optimaal wordt benut. Deze praktische ruimte is namelijk standaard aanwezig en daardoor ben je voorbereid op iedere situatie.

Bekijk de SKODA KODIAQ

Populair onder iedere automobilist

Steeds meer mensen zoeken een auto met een hoge instap. Dit loopt van oud tot jong, omdat een hoge instap diverse voordelen biedt. Senioren stappen nu eenmaal minder eenvoudig in een auto met een lage zit vanwege fysieke klachten. Echter, niet alleen zij stappen graag wat hoger in. Het is ook prettig voor: mensen met rugklachten, jonge gezinnen, lange mensen en mensen die graag hoog zitten. Binnen onze modellen is er voor elk gezin, en voor iedere automobilist, een ideale auto.

Bekijk de SKODA KAROQ

Veiligheid staat voorop

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, is de veiligheid van de auto nóg belangrijker geworden. Je wilt je kinderen en vrienden zo goed mogelijk beschermen bij eventuele ongelukken. Let naast de veiligheid op extra’s zoals centrale deurvergrendeling, ABS en ESP. Alle ŠKODA modellen zijn beoordeeld met de hoogste mate van veiligheid binnen de NCAP-veiligheidsbeoordeling voor alle inzittenden en omstanders. Bovendien beschikt een grote auto over een hoge instap, zodat ook de veiligheid van jezelf en passagiers voorop staat. Waar je met een lage instap diep door de knieën moet gaan of je dient te strekken, zorgt een hoge instap voor veel comfort en gemak. Zo kun je snel en comfortabel zitting nemen in je auto. Naast het instappen is ook het uitstappen veel gemakkelijker met een hoge zit, waarbij je niet meer uit je auto hoeft te klimmen.

Zelf de instaphoogte bepalen

De juiste instaphoogte is voor iedereen anders. Dit hangt onder andere af je eigen lengte en je persoonlijke situatie. Wil je bijvoorbeeld een hoge instap vanwege de kinderen of vanwege rugklachten? Een auto met een hoge instap is perfect voor je wanneer je zonder veel inspanning in één keer in je stoel kunt glijden. Idealiter bevindt de zitting van de stoel net onder je zitvlak. Wanneer je echter nog door je knieën moet gaan, is de instaphoogte te laag om door te gaan als auto met hoge instap. Het is ook niet de bedoeling dat je moet klimmen om in je stoel te komen, dit zie je vaak terug bij de grotere SUV’s. De hoogte van de instap kun je meten. Deze instaphoogte is de afstand van de grond tot aan de zitting van de voorstoel. Bij normale auto’s zal deze instaphoogte rond de 50 centimeter zitten. Voor een hoge instap is de afstand rond de 60 centimeter.

Bekijk onze grote suv's

Hoge instap voor gezinnen

Niet alleen senioren stappen graag hoger in. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is een auto met hoge instap een verlichting. Denk hierbij aan het plaatsen van de kinderen in een autostoeltje. Dit is niet altijd eenvoudig, zeker wanneer de kinderen niet altijd stil blijven zitten en je er niet goed bij kunt. Wanneer je jonge kinderen hebt, zul je vaak ook veel spullen moeten meenemen als je onderweg bent. Denk hierbij aan de kinderwagen. Ook deze is makkelijk in te laden in de hoge instap en de verrassend ruime auto's van ŠKODA.

Bekijk de gezinsauto's

Opties voor financiering

Om je hoge instap auto te financieren, heb je diverse mogelijkheden. Private lease via ŠKODA houdt in dat je in een nieuwe ŠKODA kunt rijden, maar dat de auto ons eigendom blijft. Je auto abonnement-kosten bestaan uit een vast maandbedrag. Je betaalt daarnaast alleen voor de benzine. Voor de zakelijke hoge instap auto rijders zijn diverse opties zoals operational lease en financial lease.

Financieringsopties

Perfecte keuze voor de zakelijke rijder

Een hoge instap auto van ŠKODA is uitermate geschikt voor de zakelijke rijder. Bij ŠKODA bieden we altijd een passende financiering voor zzp’ers, het mkb en alle andere zakelijke rijders in Nederland. Dankzij onze uitgebreide financieringsmogelijkheden kies je eenvoudig voor de vorm die het beste bij jouw situatie past.

Alles over zakelijk rijden

Kleine auto’s met hoge instap

Een hoge instap hoeft niet te betekenen dat je ook gelijk de grootste auto’s moet gaan besturen. Dit is namelijk niet altijd praktisch, zeker wanneer je bijvoorbeeld in de stad woont of je je niet prettig voelt in een grote auto. Door te kiezen voor een compacte auto met een hoge instap zorg je ervoor dat je comfortabel kunt instappen, maar ook flexibel blijft. Denk hierbij aan onze SUV’s die zowel in kleine compacte als in grote ruime modellen verkrijgbaar zijn.

Welke hoge instap auto kies jij?

Onze stedelijke SUV

KAMIQ

Vanaf € 157 netto bijtelling p/m*

SKODA KAMIQ
Vanaf 23.890 Private Lease vanaf 319 p/m

KAMIQ

Eigenschappen van de KAMIQ
 • Laadruimte tot 1.395 liter
 • Trekgewicht tot 1.150 kg
 • Optimaal zicht, veiligheid en flexibiliteit
 • Lengte 4.241 mm
 • Wendbare rijeigenschappen
 • Moderne assistentie- en infotainmentsystemen
 • Strak design, praktische bediening
 • Talloze Simply Clever-functies
Onze avontuurlijke SUV

KAROQ

Vanaf € 201 netto bijtelling p/m*

Karoq-Business-Edition-Plus
Vanaf 29.990 Private Lease vanaf 531 p/m

KAROQ

Eigenschappen van de KAROQ
 • Laadruimte tot 1.810 liter
 • Trekgewicht tot 1.500 kg
 • Optioneel met vierwielaandrijving
 • VarioFlex verstelbare achterbank optioneel verkrijgbaar
 • Lengte 4.382 mm
Onze grote SUV

KODIAQ

Vanaf € 245 netto bijtelling p/m*

ŠKODA KODIAQ Business Edition
Vanaf 34.490 Private Lease vanaf 634 p/m

KODIAQ

Eigenschappen van de KODIAQ
 • Laadruimte tot 2.065 liter
 • Trekgewicht tot 2.500 kg
 • Optioneel met vierwielaandrijving
 • 7 persoons SUV met optionele derde zitrij
 • Lengte 4.697 mm