Auto met hoge instap

Comfortabel, hoog en ruim

Voorjaarscheck

Wat is een hoge instap auto?

Bij een auto met een hoge instap hoef je geen moeite meer te doen om in je stoel te komen, omdat de afstand van de straat tot aan de zitting van de stoel hoger is. Waar je met een lage instap diep door de knieën moet gaan of je dient te strekken, zorgt een hoge instap voor veel comfort en gemak. Zo kun je snel en comfortabel zitting nemen in je auto. Naast het instappen is ook het uitstappen veel gemakkelijker met een hoge zit, waarbij je niet meer uit je auto hoeft te klimmen.

Waarom een auto met een hoge instap?

Steeds meer mensen zoeken een auto met een hoge instap. Dit loopt van oud tot jong, omdat een hoge instap diverse voordelen biedt. Senioren stappen nu eenmaal minder eenvoudig in een auto met een lage zit vanwege fysieke klachten. Echter, niet alleen zij stappen graag wat hoger in. Het is ook prettig voor:

Mensen met rugklachten
Jonge gezinnen
Lange mensen
Mensen die graag hoog zitten

Niet alleen senioren stappen graag hoger in. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is een auto met hoge instap een verlichting. Denk hierbij aan het plaatsen van de kinderen in een autostoeltje. Dit is niet altijd eenvoudig, zeker wanneer de kinderen niet altijd stil blijven zitten en je er niet goed bij kunt. Wanneer je jonge kinderen hebt, zul je vaak ook veel spullen moeten meenemen als je onderweg bent. Denk hierbij aan de kinderwagen. Ook deze is makkelijk in te laden in de hoge instap en de verrassend ruime auto's van ŠKODA.  

Wanneer je meer overzicht wilt krijgen, ga je het hogerop zoeken. Ditzelfde geldt ook in het verkeer. Door hoger in je auto te zitten, krijg je meer overzicht over de verkeerssituatie, zodat je verder vooruit kunt kijken. Dit betekent dat een auto met een hoge instap niet alleen je comfort ten goede komt, maar ook je veiligheid en die van je medepassagiers.

De juiste instaphoogte bepalen

De juiste instaphoogte is voor iedereen anders. Dit hangt onder andere af je eigen lengte en je persoonlijke situatie. Wil je bijvoorbeeld een hoge instap vanwege de kinderen of vanwege rugklachten?

Een auto met een hoge instap is perfect voor je wanneer je zonder veel inspanning in één keer in je stoel kunt glijden. Idealiter bevindt de zitting van de stoel net onder je zitvlak. Wanneer je echter nog door je knieën moet gaan, is de instaphoogte te laag om door te gaan als auto met hoge instap. Het is ook niet de bedoeling dat je moet klimmen om in je stoel te komen, dit zie je vaak terug bij de grotere SUV’s.

De hoogte van de instap kun je meten. Deze instaphoogte is de afstand van de grond tot aan de zitting van de voorstoel. Bij normale auto’s zal deze instaphoogte rond de 50 centimeter zitten. Voor een hoge instap is de afstand rond de 60 centimeter. Afhankelijk van je eigen lengte kan jouw ideale instaphoogte iets hoger of lager zijn.

Kodiaq onderweg

Kleine auto’s met hoge instap

Een hoge instap hoeft niet te betekenen dat je ook gelijk de grootste auto’s moet gaan besturen. Dit is namelijk niet altijd praktisch, zeker wanneer je bijvoorbeeld in de stad woont of je je niet prettig voelt in een grote auto. Door te kiezen voor een compacte auto met een hoge instap zorg je ervoor dat je comfortabel kunt instappen, maar ook flexibel blijft. Denk hierbij aan onze SUV’s die zowel in kleine compacte als in grote ruime modellen verkrijgbaar zijn.

Modellen van ŠKODA met een hoge instap

Ga jij voor de veelzijdige KAROQ of voor de grootse KODIAQ?

KAROQ

KAROQ

Voor een veelzijdige en avontuurlijke SUV biedt de ŠKODA KAROQ een bron van rust en comfort. Het avontuurlijke design wordt gecombineerd met een natuurlijk gevoel van veiligheid en vele praktische opties. Heel herkenbaar ŠKODA. De KAROQ ís ŠKODA.

 

Lengte 4382 mm
Hoogte 1603 mm
Instaphoogte 58 cm
Laadruimte 1.810 liter
Acceleratie van 0-100 10.7 seconden
Vanaf € 29.990

Ontdek meer Stel samen

Ontdek de KODIAQ

KODIAQ

De ŠKODA KODIAQ is niet zomaar een nieuwe auto: het is een compleet nieuw design. De KODIAQ is daarom een lust voor het oog. Voor een grote en robuuste SUV biedt de KODIAQ een bron van rust en comfort. Voor- of vierwielaandrijving, krachtige TSI benzine- of TDI-dieselmotoren, en bovenal: plek voor 5 óf 7 inzittenden.

Lengte 4697 mm
Hoogte 1655 mm
Instaphoogte 65 cm
Laadruimte 2.065 liter
Acceleratie van 0-100 10.5 seconden
Vanaf € 33.990

Ontdek meer Stel samen