Vakantievoorbereiding

Vooraf, onderweg en op bestemming

Vakantievoorbereiding

Tips voor vertrek

Het blijft altijd weer een uitdaging: het hele gezin en alle vakantiespullen in de auto krijgen. ŠKODA geeft 7 tips voor het slim en veilig inpakken van de auto. Laten we beginnen met een ruime auto die bij je past!

Bekijk onze inpaktips voor vakantie

Vakantievoorbereiding

Je auto zal wellicht de nodige kilometers gaan maken, zodat je kunt genieten op je vakantiebestemming. De kans op autopech kun je verkleinen door gebruik te maken van de vakantiecheck!

Doe de vakantiecheck

Vakantievoorbereiding
Er zijn een paar belangrijke zaken die je niet moet vergeten wanneer je met de auto op vakantie gaat. Denk hierbij aan je persoonlijk documenten zoals paspoorten of identiteitskaarten, maar ook de vignetten en milieustickers.
Vakantiechecklist

Tips voor onderweg

Brandstofprijzen buitenland

Naast de drukte vermijden, kan je ook goed rekening houden met waar je onderweg het goedkoopst kan tanken. Wij houden tijdens de zomerperiode voor je bij wat je betaalt voor een liter benzine, diesel of LPG in Europa. Zo kun je een goede afweging maken of je net voor de grens of net over de grens van een land gaat tanken.
Vakantievoorbereiding

De ideale reisgenoot

Naast je partner is het wellicht een goed idee om een objectieve reisgenoot te gebruiken om geen ruzie te krijgen in de auto. ŠKODA Service App kent alle dashboardlampjes en wijst je zo de weg naar nabijgelegen tankstations en de ŠKODA-dealer. De app is je eerste hulp bij pech en schade. Ook erg handig, dankzij de ŠKODA Service App heb je nooit meer een taalbarrière. De bekendste autoproblemen leg je nu zo uit in vijf verschillende talen. 

Vakantievoorbereiding

Mobiliteitsservice

Met de mobiliteitsservice van ŠKODA krijg je gratis pechhulp in Nederland en de rest van Europa. Indien je ŠKODA geleverd is na 1 januari 2000 en deze volgens de fabrieksvoorschriften onderhouden is bij de officiële ŠKODA-dealer, dan behoud je levenslang het recht op Mobiliteitsservice. Neem wel uw onderhoudsboekje of Serviceplan mee om uw recht op de service aan te kunnen tonen. 

Lees meer over mobiliteitsgarantie

Vakantievoorbereiding

Vermaak voor onderweg

Er zijn tegenwoordig genoeg manieren om je te vermaken in de auto. Op vakantie of onderweg is de WIFI niet overal goed en je wilt ook niet je interbundel er doorheen jagen. Hier kun je je goed op voorbereiden door thuis muziek, films en series te downloaden. 

Je kunt echter ook de voorkeur geven aan spelletjes die je met zijn allen kunt doen. 

Vakantievoorbereiding

Vertrek niet zonder water

Neem altijd genoeg drinkwater mee voor onderweg. Zeker als je in een file terechtkomt. Met deze koelbox die je kunt aansluiten op de 12V aansluiting blijven water en andere producten tijdens uw reis lekker koud en vers. Nu in de webshop van € 59,95 voor € 39,95.

Bestel nu

Vakantievoorbereiding

Zwarte zaterdag

Hoe leuk de route naar je vakantiebestemming ook kan zijn, deze kan erg frustrerend zijn indien je veel in de file komt te staan. Probeer dan ook rekening te houden met de zwarte zaterdag om de extreme drukte tijdens de massale vakantie-uittocht te vermijden waar mogelijk.

Lees meer over zwarte zaterdag

Vakantievoorbereiding
Vakantievoorbereiding
Vakantievoorbereiding
Vakantievoorbereiding
Vakantievoorbereiding
Vakantievoorbereiding
Vakantievoorbereiding

Navigatie-update

Tegenwoordig varen we blind op ons navigatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval met minder discussie op je locatie kunt aankomen. Echter kan je navigatiesysteem nog wel eens achterlopen indien deze verouderd is. ŠKODA biedt verschillende navigatiesystemen aan. Per systeem geven we aan welke updates beschikbaar zijn. Bij de nieuwe modellen kun je deze vaak zelf updaten. Zelf online een update uitvoeren geldt alleen voor de nieuwe generatie ŠKODA Navigatiesystemen. Valt je systeem niet onder de nieuwe generatie, laat de update dan uitvoeren door een ŠKODA-dealer bij jou in de buurt.

Lees meer over de navigatie-update

Bandenspanning

Neem uw reservewiel altijd mee, inclusief krik en wielboutsleutel. Geen extra band? Neem dan een reparatieset mee. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Check voor je vertrekt of uw bandenspanning in orde is, inclusief die van het reservewiel.

Bandenservice

Goed zicht

Niets is zo hinderlijk als een vieze voorruit door vliegen en muggen. Daarom adviseren we altijd om extra ruitensproeiervloeistof mee te nemen voor onderweg. Zo ben je altijd verzekerd van scherp zicht tijdens uw vakantie.

Instructieboekjes

Autoverzekering

Indien je compleet zorgeloos op vakantie wil gaan, is het slim om je autoverzekering te controleren. Let hier extra op de regeling van het vervangend vervoer en of extra accessoires zijn verzekerd.


Lees meer