Škoda

Laadpalen
voor zakelijk gebruik

Wat zijn de mogelijkheden?

Laadpalen

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto en gaan daarmee naar klanten en kantoor. Om deze reden blijft de vraag naar zakelijke laadpalen de komende jaren toenemen. Voor werkgevers is het een mooie kans om het wagenpark te verduurzamen. Voor werknemers is het aantrekkelijk om een laadpaal bij thuis te installeren.

Laadpalen, wat zijn dat eigenlijk?

Een laadpaal voorziet elektrische energie aan elektrische auto’s. Hiermee worden ze opgeladen en kunnen ze weer de weg op. Een laadpaal bestaat doorgaans uit een elektrische aansluiting met een stekker die je aan het voertuig koppelt.

Laadpalen zakelijk gebruiken

Waar hou je rekening mee?

Voor werknemers met een zakelijke elektrische auto is het belangrijk dat hun auto snel en voldoende opgeladen is, zodat zij zonder problemen naar hun werk of klanten kunnen gaan. Wat is belangrijk om te weten als je wil kijken of zakelijke laadpalen voor jouw bedrijf een meerwaarde kunnen zijn?


Laadpaal

Het verrekenen van de kosten

Om te beginnen is de geladen stroom en de hierbij gemaakte kosten vaak voor de rekening van de werkgever. Het verrekenen van die kosten is gelukkig eenvoudig: laadpalen beschikken in de meeste gevallen over een kWh-meter met een online verbruiksmonitor of pasjessysteem gekoppeld aan een backoffice systeem.


Fiscaal aantrekkelijk

Het is fiscaal aantrekkelijk om laadpalen zakelijk te gebruiken. Je kan belasting besparen door de kosten voor het aanschaffen en plaatsen van laadpalen op te voeren in de onderneming. Er zijn ook periodieke kosten die aftrekbaar zijn, zoals het plaatsen van een laadpaal bij een medewerker.

Als ondernemer kun je aanspraak maken op een landelijke subsidies bij het aanschaffen van zakelijke laadpalen. De voordelen hiervan kunnen al snel oplopen tot honderden euro’s belastingvoordeel. Het gaat om de volgende regeling:

 

• Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL): hiermee mag je zelf beslissen hoe snel je de investering voor de zakelijke laadpalen afschrijft. Je kan bijvoorbeeld in het eerste jaar al 70% van de investering afschrijven, waardoor de fiscale winst lager is dus ook minder belasting betaalt moet worden.

 

Laadpaal
Laadpaal
Laadpaal

Wat zijn de voordelen?

Alle laadpalen zijn gekoppeld aan één systeem

Je bepaalt zelf de laadtarieven

Eenvoudige facturatie

Inzicht in kosten

Fiscale voordelen (MIA & VAMIL)

Laadpaal plaatsen thuis of op bedrijfsterrein

Thuis opladen met zakelijke lease

Heb je thuis een parkeerplaats? Dan is thuisladen met eigen laadpaal een voordelige optie. Je betaalt dan zo’n € 0,23 per kWh*. Een zakelijke laadpaal voor thuis bevat in de meeste gevallen al een eigen kabel. Zo kun je hem gemakkelijk aan je auto koppelen.


Met een laadpunt op het werk en een eigen laadpaal thuis, hoef je nog minder bij een openbare laadpaal op te laden en ben je voordeliger uit. Je kan natuurlijk een laadpunt kopen, maar zakelijke leasers hebben vaak de mogelijkheid om hem op te nemen in het leasecontract. Lees hier meer over zakelijk leasen.

Laadpalen op bedrijfsterrein

Ben je ondernemer en heb je een eigen wagenpark? Dan heeft Škoda een interessante laadoplossing voor je: oplaadpunten die geschikt zijn voor installatie op de bedrijfsparkeerplaats. Hiermee hebben medewerkers en bezoekers met een elektrische auto altijd een goede laadoptie. 


Dit houdt het volgende in:

Geschikt voor eigen parkeerplaats(en) op het bedrijfsterrein

Voor zakelijke lease: neem hiervoor contact op met je dealer

Onze partner Shuttel verzorgt het gehele traject van offerte tot en met de installatie van het laadpunt

Gasten betalen hun eigen laadkosten, niet het bedrijf

Optioneel is er een onderhoudsabonnement voor onderhoud en reparatie

 Twee varianten: met enkele of dubbele aansluiting

Laadpas

Over onze partner Shuttel

Onze partner Shuttel regelt de installatie van laadpalen en de maandelijkse facturatie van de stroomkosten. De kosten voor thuisladen worden automatisch teruggestort op de rekening van de werknemer.


Je start het laden bij een laadpaal met je Shuttel laadsleutelhanger. Met de Shuttel kaart handel je al je parkeertransacties af. Alle kosten voor

laden en parkeren komen daarmee op één maandelijkse

verzamelfactuur.

Meer weten?

Wil je weten wat de mogelijkheden omtrent laadpalen zijn voor jou en je bedrijf? Neem dan contact op met je dealer. Die kijkt graag mee en adviseert je met de beste keuze.

Vind je dealer

* Prijzen zijn afhankelijk van het energie tarief en kunnen verschillen.