Leusden,
04
november
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Deze Škoda’s behoren tot de zuinigste kleine gezinsauto’s

Deze Škoda’s behoren tot de zuinigste kleine gezinsauto’s

De ANWB heeft de 10 zuinigste kleine gezinsauto’s op een rij gezet. Daar zitten veel hybrideauto’s tussen, maar twee stellen het zonder elektrohulp: de Škoda Fabia en de Škoda Kamiq.

Met de Fabia en Kamiq levert Škoda het bewijs dat je geen hybride-aandrijflijn nodig hebt om zuinig te rijden. Wie wil weten hoe het ook alweer zit met hybrides, moet dit bericht over een hybrideauto en een mild-hybrideauto maar eens doornemen.

Net zo efficiënt

Wie gewoon op zoek is naar een zuinige compacte gezinsauto zonder veel poespas, kan bij de Fabia en Kamiq terecht. De uitvoeringen die terug te vinden zijn in de top 10 van zuinigste kleine gezinsauto’s van de ANWB zijn allebei voorzien van een TSI-benzinemotor. Geen hybride, maar net zo efficiënt.

Met de Fabia 1.0 TSI realiseerde de ANWB een verbruik van 1 op 16,9 gemiddeld. Let op: dit is het verbruik in de praktijk. In theorie is de Fabia nog zuiniger (zomaar 1 op 20) maar dat is gemeten onder de meest ideale omstandigheden.

Stevig in de top 10

Met de ruimere Škoda Kamiq 1.5 TSI werd een praktijkverbruik behaald van eveneens 1 op 16,9 gemiddeld. Dat is knap, want terwijl de Fabia 95 pk heeft, telt de Kamiq er maar liefst 150. Maar de Kamiq heeft cilinderuitschakeling en die werpt zijn vruchten af. Met dit lage verbruik staat zowel de Fabia als de Kamiq stevig in de top 10 zuinigste kleine gezinsauto’s van de ANWB.

Škoda is de ruimste

Wat je ook moet weten als je een compacte gezinsauto zoekt, is de grootte van de bagageruimte. Want een kinderwagen wil je gemakkelijk kunnen inladen. De bagageruimte van de Fabia bedraagt 380 liter. Dat is het meest van alle andere auto’s uit de top 10. Nou, bijna dan: de Kamiq heeft 400 liter. Alle andere auto’s uit de top 10 hebben minder. Maar ja, die heten dan ook geen Škoda.

Maandelijks kosteloos opzegbaar 

Wie dus een zuinige, maar ook een ruime kleine gezinsauto zoekt, kan niet om de Škoda Fabia en Škoda Kamiq heen. Ook omdat je met het Škoda Abonnement al vanaf 479 euro per maand in een nieuwe Fabia rijdt. En in een nieuwe Kamiq vanaf 499 euro per maand. Rijden voor een vast maandbedrag zónder BKR-registratie, inclusief wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bovendien is het abonnement maandelijks kosteloos opzegbaar. 

Bij de Škoda-dealer kun je de Fabia en Kamiq uitproberen en ontdekken welke voordelen ze nog meer hebben voor jonge gezinnen.

Lees ook: Succesnummers in het nieuw, Škoda Scala en Kamiq

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.